Συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών: Προβληματισμός στο Μαξίμου από τη μεγάλη συμμετοχή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

b2bf2a1a-f9ea-4315-98d7-5bec8e9e4e19Αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου από τη μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την κυβέρνηση να δέχεται μαζικά πυρά για την εκτεταμένη χρήση χημικών.

Οι δημοσκοπήσεις και τα υψηλά ποσοστά κατά τη λύσης για “Βόρεια Μακεδονία” φέρνουν προβληματισμό στην Ηρώδου Αττικού καθότι ο Αλέξης Τσίπρας, όπως φάνηκε, δεν έχει, πλέον, τη στήριξη της “πλατείας” και η κοινωνία δείχνει απρόθυμη να δώσει “ψήφο εμπιστοσύνης” όπως έκαναν τα 151 μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου.

Το 66% που λέει “όχι” στη Συμφωνία ασκεί πίεση την κυβέρνηση, η οποία ποντάρει στους βουλευτές εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ξοδεύει όλο το πολιτικό της κεφάλαιο στην άλωση των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Το ονοματολογικό, όπως όλα δείχνουν, θα κυρωθεί με περισσότερα από 151 “ναι”, ύστερα από την απόφαση των τριών βουλευτών του Ποταμιού και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Σε λιγότερο από δέκα ημέρες έχουν υπάρξει ραγδαίες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό: ο Πάνος Καμμένος αποχωρεί από την κυβέρνηση, Ποτάμι και ΚΙΝΑΛ βρίσκονται σε αναταραχή, καθότι ο Σταύρος Θεοδωράκης, που τάσσεται υπέρ του “ναι” απειλείται από τους βουλευτές του “όχι” (Ψαριανό και Αμυρά) με αποχώρηση, ενώ η Φώφη Γεννηματά διέγραψε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, προκειμένου να αντέξει ως τον Μάιο, έχει ενεργοποιήσει το σχέδιο εξάρωσης του Ποταμιού, Κινήματος Αλλαγής με σκοπό να διασωθεί στις εθνικές εκλογές εν όψει των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων του 2019.

Οι παρασκηνιακές κινήσεις των τελευταίο διάστημα είχαν αποτέλεσμα η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τους “151” για τη ψήφο εμπιστοσύνης και να συνεχίσει χωρίς ΑΝΕΛ, ενώ φαίνεται να έχει συμπληρώσει τα υπερ της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία ψηφίζεται εντός της εβδομάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ