Πρωί – πρωί με την αυγούλα (που λέει ο λόγος) πιάνουμε στα χέρια μας το Smartphone μας. Πριν καλά – καλά ανοίξει το μάτι μας, πριν πλυθούμε, πριν πιούμε καφέ, ξεκινάμε τις πρώτες on line εργασίες: Ελέγχουμε τα email, οπωσδήποτε το Facebook, ρίχνουμε μια ματιά στο πρόγραμμα της ημέρας, σε κάποιο ενημερωτικό σάιτ, στον καιρό και μετά κάνουμε όλα τα άλλα πρωινά πρέποντα.
Τελικά, η ημέρα μας αρχίζει – και τελειώνει – έχοντας το «έξυπνο» κινητό μας ανά χείρας. Το επιβεβαιώνουν όλες οι σχετικές έρευνες – όχι πως τις χρειαζόμαστε για να σιγουρευτούμε ότι έτσι είναι τα πράγματα.
Πόσες φορές την ημέρα το χρησιμοποιούμε;
Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε το κινητό μας – όχι μόνο για να μιλήσουμε – περισσότερο από 3 ώρες κάθε μέρα. Το ανησυχητικό είναι ότι πολλές φορές δεν το συνειδητοποιούμε πως ξοδεύουμε τόση ώρα, γιατί το κάνουμε με σχεδόν… ρομποτικό τρόπο.
Και το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι κάνουμε χρήση όπου βρεθούμε, όπου σταθούμε και όπου… οδηγούμε – συνήθεια άκρως επικίνδυνη.
Και επειδή η τεχνολογία δεν γυρίζει πίσω – άρα, αποκλείεται να αποχωριστούμε τα κινητά μας, να προσέχεις πόσο, πού και πώς χρησιμοποιείς το Smartphone σου. Γιατί, εκτός των άλλων, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία του, μάλλον δεν είναι αθώα…
bimag