Υλικά:
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι ψιλό
5 κουταλιές της σούπας ξίδι
Εκτέλεση:
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο, ώσπου να μαλακώσουν καλά, και τις ξεφλουδίζουμε.
Περνάμε όλα τα υλικά από το μπλέντερ, όπου ρίχνουμε λίγο λίγο το αλάτι.
Δοκιμάζουμε , μήπως χρειάζεται κι άλλο ξίδι ή άλάτι.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο: Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές
[vimaorthodoxias]