Το Facebook λάνσαρε σήμερα ένα νέο προϊόν: Flicks, a new unit of time. Ναι, σωστά διαβάσατε. Μια μονάδα μέτρησης χρόνου, όπως τα δευτερόλεπτα ή τα λεπτά και οι ώρες.
Για να μπορέσει να κάνει πιο εύκολη την εργασία όσων δουλεύουν στον κινηματογράφο, στο βίντεο, στην εικονική πραγματικότητα (VR) ή στη δημιουργία οπτικού περιεχομένου, το Facebook (και ειδικότερα η ομάδα πίσω από την VR τεχνολογία του Oculus) δημιούργησε μια νέα μονάδα μέτρησης του χρόνου που διαιρεί την πληροφορία ενός οπτικού αρχείο πιο τακτοποιημένα από τις κανονικές μονάδες, όπως τα δευτερόλεπτα.
https://twitter.com/fbOpenSource/status/955537839780843520
Η νέα μονάδα ονομάζεται «Flick» και είναι ισοδύναμη με το 1/705,600,000 του δευτερολέπτου. Η εταιρεία, σε μια ανακοίνωσή της, εξηγεί πώς λειτουργεί αυτό σε σχέση με τον ρυθμό των καρέ ανά δευτερόλεπτο.
«Όταν εργάζεστε δημιουργώντας οπτικά εφέ για κινηματογράφο, τηλεόραση και άλλα μέσα, είναι συνηθισμένο να τρέχετε προσομοιώσεις ή άλλες διαδικασίες ενσωμάτωσης χρόνου που υποδιαιρούν ένα μόνο χρονικό διάστημα σε ένα σταθερό, ακέραιο αριθμό υποδιαιρέσεων. Είναι πρακτικό να μπορείτε να συγκεντρώνετε όλες αυτές τις υποδιαιρέσεις για να δημιουργήσετε ακριβή διαστήματα ενός καρέ και 1 δευτερολέπτου, για διάφορους λόγους. Αυτό μπορεί σε ακέραιες ποσότητες να αντιπροσωπεύει ακριβώς μια διάρκεια πλαισίου για 24hz, 25hz, 30hz, 48hz, 50hz, 60hz, 90hz, 100hz, 120hz, και επίσης για το 1/1000 ενός τμήματος του καθενός». Η ιδέα με τα Flicks είναι να χωρίζονται πιο εύκολα τα ποσοστά των καρέ κατά την εργασία με οπτικά μέσα, κάτι που, η αλήθεια είναι, δεν επιτυγχάνεται εύκολα με τα δευτερόλεπτα ή τα νανοδευτερόλεπτα.
Για παράδειγμα, οι περισσότερες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές εμφανίζονται σε 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο και κάθε καρέ διαρκεί περίπου 0.04166666667 δευτερόλεπτα. Αν έπρεπε να επεξεργαστείτε το περιεχόμενό σας με ακρίβεια ή να υπολογίσετε ακριβώς πόσα πλαίσια κινούμενων εικόνων χρειάζονται για την επικάλυψη του βίντεό σας, θα μπορούσε να είναι δύσκολος ο απόλυτος συγχρονισμός όλων των στοιχείων όταν η διάρκεια ενός κλιπ μετριέται σε δευτερόλεπτα. Με τα flicks, ένα απλό καρέ σε 24 fps ισοδυναμεί με 29.400.000 flicks. Ένα ολόκληρο καρέ στα 120 fps είναι πολύ λιγότερο: 5.880.000 flicks – και αυτά είναι όμορφα, στρογγυλά νούμερα, που κάνουν την εργασία των δημιουργών βίντεο και των editors πιο εύκολη.
Η μονάδα δημιουργήθηκε από τον Christopher Horvath, πρώην υπάλληλο του Facebook στο Studio Story του Oculus. Η εταιρεία ελπίζει να την κάνει πιο δημοφιλή και να την καταστήσει ως βιομηχανικό πρότυπο, αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχουν μάλλον οι επαγγελματίες, αφού εκείνοι είναι πάντα που αποφασίζουν τι αξίζει και τι μπορεί να κάνει τη δουλειά τους πιο άνετη.
[lifo.gr]