Πώς θα σβήσετε ηχογραφήσεις που έκανε κρυφά το κινητό σας;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

kinita
Ζούμε σε μια εποχή που τα τεχνολογικά επιτεύγματα έχουν αρχίσει να ξεπερνούν κάθε προσδοκία και, ταυτόχρονα, όσα διαδραματίζονται γύρω μας θυμίζουν αρκετά το «δυστοπικό» μέλλον που περιέγραφαν παλιές ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Οπότε, βάσει αυτών, δεν είναι καθόλου παράξενο το γεγονός πως έχουμε αφήσει τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές μας να κάνουν κουμάντο στη ζωή μας. Απλά σκεφτείτε πόσες φορές έχετε αποδεχτεί τους όρους κάποιας νέας εφαρμογής ή λογισμικού που κατεβάσατε στο smartphone σας χωρίς καν να τους διαβάσετε ή όλες τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τα check-in που κάνετε στο Facebook, δίνοντάς του διαρκώς πληροφορίες για την ζωή σας.
Το πιο «τρομακτικό» απ′ όλα βέβαια, είναι το σενάριο που θέλει τη Google να ακούει όσα λέμε. Πόσες φορές, άλλωστε, δεν έχετε μείνει άναυδοι όταν το Facebook εμφανίζει στο χρονολόγιό σας μια διαφήμιση για κάτι που δεν είχατε ψάξει ποτέ στο Google, αλλά είχατε μόλις αναφέρει προφορικά σε κάποιον δίπλα σας -και ενώ το κινητό σας βρισκόταν κάπου εκεί κοντά; Αυτό συμβαίνει γιατί η Google όντως ακούει όσα λέμε -ή τουλάχιστον πολλά από αυτά.
Μην ανησυχείτε (πολύ) όμως γιατί μπορούμε κι εμείς να μάθουμε τι ακριβώς έχει ακούσει και ηχογραφήσει χωρίς να το ξέρουμε.
Πολλοί χρήστες smartphone χρησιμοποιούν ηχητικές εντολές στο κινητό τους, είτε μέσω της Alexa είτε της Siri, οι οποίες και αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων. Πολλές φορές όμως, το κινητό μας αποθηκεύει και συνομιλίες που έχουμε κάνει σε προσωπικό επίπεδο, εν αγνοία μας.
Να, λοιπόν, πώς μπορείτε να δείτε όλες τις ηχογραφημένες συνομιλίες και να διαγράψετε όσες δεν θέλετε να είχαν γίνει εξ αρχής. Πολύ απλά, ανοίξτε το Google Account σας και πηγαίνετε στην κατηγορία «My Activity». Από εκεί κατευθηνθείτε στην κατηγορία «Voice and Audio» όπου και θα βρείτε όλες τις ηχογραφήσεις που έχουν γίνει από το κινητό και τον υπολογιστή σας. Μπορείτε να τις ακούσετε και να σβήσετε όσες δεν επιθυμείτε να υπάρχουν αποθηκευμένες.
Στο «My Activity» υπάρχει επίσης ένας πλήρης κατάλογος με οτιδήποτε έχετε ψάξει στο Google. Ακούγεται τρομακτικό, και είναι, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι ξέραμε πως κάπου θα υπήρχε μια τέτοια λίστα. Μπορείτε επίσης να σβήσετε ό,τι δεν θέλετε να υπάρχει στο ιστορικό σας, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν το ψάξατε ή πως η Google δεν θα συνεχίσει να καταγράφει κάθε σας κίνηση στο ίντερνετ. Και, πολύ απλά, θα πρέπει όλοι μας να ζήσουμε με αυτή τη γνώση στο (όχι και τόσο) πίσω μέρος του μυαλού μας.
Πηγή: huffingtonpost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ