Κανονικά βέβαια δεν θα έπρεπε να το δεχθούμε γιατί αυτόματα δεχόμαστε ότι ο Πρωθυπουργός δεν είχε άποψη για τα συγκεκριμένο θέμα, λες και το θέμα ήταν που θα δημιουργηθεί ένας ΧΥΤΑ… εγώ πιστεύω ότι είχε άποψη και την επέβαλλε αλλά τέσπα ας δεχθούμε ότι λέει η Ντόρα.
Αν δεχθούμε όμως ότι όντως ο Καραμανλής, που κατά τ΄άλλα όλοι τιμούν, ήταν ένα άβουλο ον, τότε θα πρέπει να ήταν άβουλο ον και στα υπόλοιπα θέματα εξωτερικής πολιτικής και οι ελληνικές θέσεις να χρεωθούν στην Ντόρα!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2007:
Υπέρ της αντιπυραυλικής ζώνης, η οποία, όπως είπε, “πρέπει να καλύπτει το σύνολο της Ευρώπης και το σύνολο των χωρών του ΝΑΤΟ”, τάχθηκε χθες η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη κατά την άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στη Νορβηγία.
Το συγκεκριμένο θέμα αποτέλεσε την αιτία να ψυχρανθούν οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και παρασκηνιακά να αποτελεί η Ντόρα το κόκκινο πανί για τους Ρώσους. Προκειμένου δε να μπαλωθούν τα πράγματα… μερικές μέρες μετά η Ντόρα παραβρέθηκε αν και δεν προβλέπετο από το πρωτόκολλο στην υπογραφή για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.
Αποδείχθηκε και από το ότι ο Ομπάμα πέταξε τα σχέδια αυτά στον κάλαθο των αχρήστων…
Το λάθος της Ντόρας είναι ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστούμε ότι μέσα στο κόμμα υπήρχαν και σοβαρές ενστάσεις από σοβαρούς και έμπειρους ανθρώπους, όπως πχ. τον Βαρβιτσιώτη… τον Γιάννη εννοείται και όχι το νούμερο τον Μίλτο. Ο Ι. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε τη θέση της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο και στις 31 Ιανουαρίου 2008 δήλωσε τα εξής::
“Η πρόθεση των ΗΠΑ για εγκατάσταση συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας στην Πολωνία και στην Τσεχία, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις όχι μόνο στις δύο χώρες, αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Τα επιχειρήματα των ΗΠΑ για δυνητική απειλή επίθεσης από το Ιράν δεν είναι αρκούντως πειστικά. Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η Τεχεράνη δεν διαθέτει ακόμη τις δυνατότητες κατασκευής πυραύλων, ικανών να πλήξουν τις ΗΠΑ ή την Ευρώπη. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί σοβαρά υπόψη η ρωσική πλευρά, η οποία θεωρεί την τοποθέτηση των πυραύλων ως απειλή για την ίδια και ως ανατροπή των εύθραυστων γεωπολιτικών ισορροπιών. Η εγκατάσταση των πυραύλων κατά την άποψή μου δεν έχει νόημα, αναβιώνει την αντιπαράθεση Ανατολής – Δύσης και συνάμα προκαλεί παράπλευρες απώλειες, όπως την αναστολή εκ μέρους της Μόσχας της Συνθήκης για τις Συμβατικές Δυνάμεις στην Ευρώπη ( CFE ). Θα πρέπει ακόμη στις περαιτέρω συνομιλίες των ΗΠΑ με τις κυβερνήσεις της Πολωνίας και της Τσεχίας να συνυπολογιστούν οι ρωσικές θέσεις”.
Ντόρα μου όταν θέλεις τα παράσημα του Σκοπιανού…
πρέπει να δέχεσαι και τα γιαούρτια για την αντιπυραυλική ασπίδα…
ΥΓ. Η αλήθεια βέβαια όσον αφορά το βέτο είναι ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ μέχρι και λίγες μέρες πριν (30 Μαρτίου 2008) δήλωνε, τη στιγμή που ο Καραμανλής είχε πάρει τις αποφάσεις του ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ευνοώντας την Σκοπιανή αδιαλλαξία:
«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται γιατί στη διπλωματία δεν υπάρχουν τελικές προτάσεις, τελικές λύσεις ευχόμαστε να υπάρχουν». Το μήνυμα αυτό έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη μετά το πέρας του άτυπου Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ στη Σλοβενία.»
Ενώ ακόμα και μία μέρα πριν την αναχώρηση για το Βουκουρέστι (2 Απριλίου 2008) το Ελληνικό ΥΠΕΞ τα έδινε όλα ώστε να πείσει τους Αμερικάνους να μην φέρουν το θέμα και φάνε τα μούτρα τους:
«Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελληνικές προσπάθειες των τελευταίων ημερών επικεντρώθηκαν στο να πειστεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για αναβολή της συζήτησης της πρόσκλησης ένταξης προς την ΠΓΔΜ, αλλά η απάντηση της Ουάσιγκτον ήταν αρνητική»