ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προκλητικός ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ – "Καθίστε να συζητήσετε τις απαιτήσεις της Τουρκίας" !

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η saga συνεχίζεται. Υπάρχει επίσημη απάντηση από το Ελληνικό Κράτος προς τον Γ.Γ. Φόεγκ Ρανσμούσεν ?

Κε. Πρωθυπουργέ? Κε. υπουργέ άμυνας?
Συνεχίζει το defence.gr
cypruslunsras
Πλήρη υιοθέτηση από πλευράς ΝΑΤΟ, δια του Γ.Γ. Φόεγκ Ρανσμούσεν, των τουρκικών επιδιώξεων για συνολική επαναδιαπραγμάτευση Αιγαίου και Κυπριακού και κλήση της Ελλάδας να καθίσει στο τραπέζι για να αντιμετωπίσει τις διαφορές της με την Τουρκία, δηλαδή να συζητήσει τις απαιτήσεις της Τουρκίας, αφού η Ελλάδα “δεν διεκκδικεί τίποτα” ως γνωστόν, είχαμε στη κοινή Σύνοδο υπουργών Άμυνας ΝΑΤΟ και Ε.Ε.. Αφορμή γι αυτή την εξέλιξη, ήταν το τουρκικό βέτο που έχει ασκηθεί στη σύναψη σχέσεων μεταξύ ΝΑΤΟ και Ε.Ε. λόγω της Κύπρου, μπλοκάρει την αποστολή στο Αφγανιστάν Ευρωπαίων εκπαιδευτών για την αφγανική αστυνομία, αφού δεν επιτρέπεται στο ΝΑΤΟ να προστατεύει, λόγω του τουρκικού βέτο τους Ευρωπαίους εκπαιδευτές!
Το αποτέλεσμα ήταν να υιοθετήσει πλήρως τις τουρκικές επιδιώξεις ο, έτσι ή αλλιώς φιλότουρκος, ΓΓ του ΝΑΤΟ, Φόεγκ Ρασμούνσεν και να καλέσει την Αθήνα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να λύσει τις διαφορές της με την Τουρκία στο Αιγαίο και την Κύπρο (!) για να σταματήσει η δημιουργία προβλημάτων στην Συμμαχία και μάλιστα ζήτησε για τον σκοπό αυτό να συμβάλλουν ενεργά και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη του βορειοατλαντικού συμφώνου. Παρών στη Σύνοδο και ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ε.Βενιζέλος. Το ερώτημα είναι πως αντέδρασε η ελληνική πλευρά….

Αφορμή για τη δήλωση-βόμβα του πολιτικού ηγέτη του ΝΑΤΟ χθες αργά το βράδυ, αποτέλεσε το γεγονός πως η Τουρκία έχει προβάλει βέτο στη σύναψη σχέσεων μεταξύ της στρατιωτικής επιτροπής της συμμαχίας και της αντίστοιχης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με αποτέλεσμα να μην έχουν το δικαίωμα οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ να προστατεύσουν την αποστολή των εκπαιδευτών της αφγανικής αστυνομίας που έχει αποστείλει εκεί η Ευρωπαϊκή Ενωση!
Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια στις μετακινήσεις τους, αλλά αυτή γίνεται “ad hoc” (για αυτό μόνο το λόγο) από το στρατόπεδό τους προς τα κέντρα εκπαιδεύσεως των Αφγανών αστυνομικών.
Φυσικά, ο λόγος για τον οποίο η Τουρκία το έχει πράξει αυτό είναι σχετικά απλός: Η Αγκυρα αναγνωρίζοντας αυτή συμφωνία θα αναγνωρίσει de jure (νομικά) και την Κυπριακή Δημοκρατία η οποία συμμετέχει στην εν λόγω επιτροπή.
Κάτι τέτοιο εκτός από την αναγνώριση της Κύπρου, θα άνοιγε και το δρόμο για την υποψηφιότητα της Λευκωσίας ως μέλος του ΝΑΤΟ, δεδομένο που για την γείτονα θεωρείται “αδύνατον” αν πρώτα δεν υπάρξει αναγνώριση του τουρκοκυπριακού “ψευδοκράτους” ή “συνομοσπονδιακής” επίλυσης του Κυπριακού.
Όλα τα παραπάνω έρχονται σε δεύτερη μοίρα, συγκριτικά με την “απαίτηση” του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ να καθίσει η Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συζητήσει τις τουρκικές απαιτήσεις. Όπως άλλωστε ζητούσε και με την επιστολή του προς τον Γ.Παπανδρέου, ο Ταγίπ Ερντογάν
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ