Πιό πολύ μεταδίδουμε το μήνυμα του αναγνώστη για το λόγο ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα ξεκινήσουμε ανηλεή πόλεμο στη μεθόδευση που αναφέρεται. Οι πρώτες ύλες είναι αυτές που καθορίζουν το προϊόν και όχι η συσκευασία. Κύριε Βγενόπουλε, λέμε τα καλά σας αλλά είναι ένα θέμα που θα απαιτήσουμε να αλλάξετε πλεύση, αλλιώς θα μας βρείτε απέναντι σας.
«Αν κατουρήσεις στη θάλασσα,… θα το βρεις στ΄αλάτι»
Λαϊκή παροιμία, παρακαταθήκη του Χαρίλαου Φλωράκη
Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υφυπουργός Γεωργίας Βασίλης Γερανίδης, που εκλέγεται επί 20ετία στη Β΄εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε τα Κουφάλια.
Εκτός της Λαϊκής αγορά όπου περιόδευσε, επεχείρησε να επισκεφθεί και τη γνωστή γαλακτοβιομηχανία, που…
έχει τις εγκαταστάσεις της στα Κουφάλια. Οι λόγοι προφανείς και θεμιτοί εκλογικά, καθότι η βιομηχανία έχει πολλούς εργαζόμενους, αλλά κυρίως εκατοντάδες συναλλασσόμενους κτηνοτρόφους σε όλο το Νομό, και την επισκέφθηκαν αρκετοί υποψήφιοι.
Σύμφωνα με έγκυρες και ασφαλείς πληροφορίες όμως, η Διοίκηση της εταιρίας αρνήθηκε την επίσκεψη στον κύριο Γερανίδη, φροντίζοντας να τον πληροφορήσει με τον τρόπο της και για την αιτία της στάσης της αυτής απέναντί του.
Ο Β.Γερανίδης, όπως είναι γνωστό διετέλεσε για ένα διάστημα υφυπουργός Γεωργίας στην Κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη και είχε την αρμοδιότητα για την κτηνοτροφία. Αν και πέρασε απαρατήρητη η θητεία του εκεί, μια απόφασή του για το γάλα είχε προκαλέσει πολύ θόρυβο και είχαν ξεσηκωθεί οι οργανώσεις καταναλωτών, οι αγελαδοτρόφοι και οι γαλακτοβιομηχανίες της χώρας. Η απόφαση αφορούσε το γάλα «υψηλής παστερίωσης» ΜΙΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ εταιρίας, που εμφανίστηκε τότε και με απόφαση του Υπουργείου «έπρεπε» να φυλάσσεται σε ψυγείο.
Η επιθετική διαφημιστική καμπάνια της συγκεκριμένης γαλακτοβιομηχανίας θεωρήθηκε παραπλάνηση του καταναλωτή και αθέμιτος ανταγωνισμός για το φρέσκο Ελληνικό γάλα και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, γιατί σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα το γάλα αυτό δεν διέφερε από το γνωστό Long live γάλα που διατηρείται εκτός ψυγείου, είναι κονσέρβα και η πρώτη ύλη (το γάλα) είναι εισαγόμενο.
Παρά την δικαστική απαγόρευση της παραπλανητικής διαφήμισης, η ζημιά στο ελληνικό γάλα έχει γίνει και σήμερα ακόμα το γάλα «υψηλής παστερίωσης» που ΔΕΝ είναι φρέσκο και είναι εισαγόμενο, κατέχει ένα σοβαρό μερίδιο αγοράς. Μπορεί οι κτηνοτρόφοι να ξέχασαν τον υπεύθυνο, αλλά η γαλακτοβιομηχανία…δεν ξεχνά.
σσΟ: δεν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε το συγκεκριμένο γεγονός, αναμένουμε την όποια διάψευση από την εταιρεία ή τον βουλευτή.