Μάθανε ότι διαλυόμαστε, πλάκωσε και ο Αναστασιάδης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CE9DCEA4CE9FCEA1CE91
Τους στολισμούς που έχουμε φορέσει στην κυρία Μπακογιάννη, τους ξέρετε. Να τολμά όμως να μιλά η απεχθέστερη πολιτική προσωπικότητα της Κύπρου, ε αυτό πάει πολύ.
Ειλικρινά, ο κύριος Αναστασιάδης προκαλεί μεγαλύτερη αποστροφή ακόμη και από το Τρολ, τον κύριο Χριστόφια. Σε αντίθεση με τον πρόεδρο που θα μπορούσε να υποδυθεί Ούρουκ Χάι στον άρχοντα των δαχτυλιδιών, ο Αναστασιάδης θα έπαιρνε περίτρανα τον τίτλο του Σάρουμαν (Κρίστοφερ Λη, Λευκός μάγος που προς έκπληξη όλων πήγε με τις δυνάμεις του κακού).
Μα κύριε Αναστασιάδη, που ξεφύτρωσες πάλι; Δεν άκουσες την ολόφρεσκια απόφαση για τα σιχαμερά αργύρια του σχεδίου Ανάν; Δηλαδή ως πότε θα προκαλείτε τη νοημοσύνη μας με τους “συμβούλους” και τον Σημίτη;
Δεν λέμε άλλα κύριε Αναστασιάδη γιατί έχουμε τους ίδιους δικηγόρους αλλά εσείς διαθέτετε περισσότερους “πόρους”:
Προβληματικές αναφορές και χαρακτηρισμούς για πολιτικούς της Ελλάδας, του ίδιου του μεσολαβητή του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ αλλά και του αρχηγού του ΔΗΣΥ Ν. Αναστασιάδη για τον Κ. Καραμανλή (σύμφωνα με τις καταγραφές του ΟΗΕ) περιλαμβάνουν απόρρητα ντοκουμέντα των Ηνωμένων Εθνών τα οποία έρχονται στη δημοσιότητα.Στα έγγραφα που αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής» διαπιστώνεται ακόμη ότι η Αγκυρα είχε σπεύσει από τον Μάρτιο να διασυνδέσει με την απαράδεκτη ανοχή του κ. Ντάουνερ το Κυπριακό και με τις τουρκικές απαιτήσεις για τη Θράκη.

Τα πολλά στοιχεία που περιλαμβάνονται σε δεκάδες απόρρητα ντοκουμέντα του ΟΗΕ έχουν επιβαρύνει ιδιαίτερα το κλίμα, καθώς διαπιστώνεται ότι δεν υπήρξαν ιδιαίτερες συγκλίσεις στις διαπραγματεύσεις, ενώ τίθεται υπό αμφισβήτηση και η αντικειμενικότητα του ρόλου του κ. Ντάουνερ ως μεσολαβητή.
Συγχρόνως όμως δημιουργούνται ερωτηματικά για τις διαπιστώσεις ότι το ενδιαφέρον της Ελλάδας είναι μειωμένο για το Κυπριακό.
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤ0 1
«Η Ελλάδα δεν παίζει σημαντικό ρόλο»
Στις 12 Φεβρουάριου 2009 πραγματοποιή­θηκε στη Λευκωσία συνάντηση του CE95CE93CE93CEA1CE91CEA6CE9FΕυρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για τη Διεύρυνση Ολι Ρεν με τον Αλ. Ντάουνερ (στη συνάντηση συμμετέχουν ακόμη εκ μέρους του ΟΗΕ οι Τ. Μπρουκ Ζεριχουν, Γ. Σάμπρα και Σόνια Μπάχμαν και από την Κομισιόν οι κ. Μ. Λι, κ. Μαρτίνεζ και ο Χολμ Πέντερσεν).
Οι σημειώσεις που κρατήθηκαν από το επιτελείο του κ. Ντάουνερ είναι ενδιαφέρουσες κυρίως σε σημεία που περιγράφουν αναφορές του κ. Ντάουνερ τόσο για τη στάση της Ελλάδας όσο και για τις προθέσεις της κ. Μπακογιάννη αλλά και του Γ. Παπανδρέου. «Ο κ. Ντάουνερ είπε (σ.σ. καταγράφει ο πρακτικογράφος) ότι ένα δημοψήφισμα θα ήταν προτιμότερο να διεξαχθεί μέχρι το τέλος του χρόνου λόγω των «προεδρικών εκλογών» στον Βορρά.
Η ελληνική κυβέρνηση, πρόσθεσε, αν και όχι σημαντικός παίκτης, ήταν πολύ επιβοηθητική. Η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη υποστήριξε το Σχέδιο Ανάν, αν και τώρα εμφανίζεται πιο σκληρή. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται περισσότερο παρεμβατικός με τη θετική έννοια».
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤ0 2
«Ο Καραμανλής δεν έχει επιρροή»
Συνάντηση Ντάουνερ με Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Απακάν στην Αγκυρα Δευτέρα 18 Μαΐου 2009 14.30. Παρόντες από τουρκικής πλευράς ο αναπληρωτής ΥΦΥΠΕΞ Χαϊνταρ Μπερκ, πρέσβης Μπέρκι Ντιμπεκ και οι διπλωμάτες Κερίμ Ουρας, Μπαρκάν Οζ, Ντενίζ Εκέ και ο νομικός σύμβουλος Μουράτ Σεν.
Ο κ. Ντάουνερ ρωτήθηκε από τον κ. Απακάν για τις προσδοκίες που υπάρχουν από την Ελλάδα: «Ο κ. Ντάουνερ είπε ότι αν και η κ. Μπακογιάννη ήταν πολύ προσηλωμένη, η Ελλάδα δεν σπαταλά και τόση ενέργεια για το θέμα. Παρά τους δεσμούς σε πολιτισμό και γλώσσα, η Αθήνα έχει μικρή επιρροή στους Ελληνοκύπριους. Αυτό δεν εκπέμπει ισχυρές θέσεις και (σ.σ. η Αθήνα) δεν έχει ενδιαφέρον για τις λεπτομέρειες…».
Ο κ. Ντάουνερ είχε ακούσει τρεις μήνες πριν και πάλι για το μειωμένο ενδιαφέρον της Ελλάδας. Στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ στα γραφεία του κόμματος στις 16 Ιανουαρίου, ο Ν. Αναστασιάδης είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σύμφωνα με το απόρρητο σημείωμα του πρακτικογράφου του ΟΗΕ: «…Αλλά ο ρόλος της Ελλάδας μέχρι σήμερα έχει υπάρξει απογοητευτικός.
Ο Καραμανλής, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αναστασιάδη, δεν επιθυμεί να πληρώσει το πολιτικό κόστος. Στον προηγούμενο γύρο ο κ. Σημίτης έστειλε συμβούλους.
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤ0 3
Τον χαβά τους με τη Θράκη
Στην ίδια συνάντηση, οι Τούρκοι έθεσαν και θέμα Θράκης, πιστή πλέον στην τακτική της να εγείρει το μειονοτικό ζήτημα διεθνώς ως διμερές πρόβλημα και μέρος του συνολικού «πακέτου» «Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη» που επιδιώκει να διαμορφώσει η Αγκυρα. Το έγγραφο του ΟΗΕ αναφέρει: «Ο πρέσβης Μπερκ επεκτάθηκε και στο θέμα των παραβιάσεων των ανθρώπινων δικαιωμάτων των Τούρκων της Δ. Θράκης. Λόγω του άρθρου 19 του ελληνικού Συντάγματος 60.000 εθνικά Τούρκοι έχουν χάσει την υπηκοότητά τους.
Ο νόμος αυτός καταργήθηκε μόλις το 1996. Διατηρούνται όμως οι διακρίσεις στον εκπαιδευτικό τομέα. Αναφερόμενος στο κλείσιμο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, είπε ότι έγινε στο πλαίσιο των συνταγματικών επιταγών για απαγόρευση της θρησκευτικής εκπαίδευσης…». Γι’ αυτή την εξόφθαλμη εκτός διαδικασίας παρέμβαση δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από την πλευρά του διεθνούς και υποτίθεται αντικειμενικού μεσολαβητή.
ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
ΕΘΝΟΣ
i-reporter

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ