σσΟ: Κρίμα που είναι ο μόνος πολιτικός με δήλωση για ένα πολύ σοβαρό θέμα που όσο χρονίζει θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την ύπαρξη των γηγενών μειονοτήτων αλλά και των σχέσεων Ελλάδας Τουρκίας. Κάποιοι νομίζουν ότι η φιλία των λαών είναι αποτέλεσμα μονομερούς εκμετάλλευσης. Δείτε τις δηλώσεις:
Στην ανάγκη άμεσης εξέτασης της διαβρωτικής δράσης του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής αναφέρθηκε σε ομιλία του σε στελέχη της Δημοκρατικής Αναγέννησης σε περιοδεία του στην Θράκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής. «Οι πάντες γνωρίζουν ? είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθεμελής – την πραγματική αιτία πλήθους προβλημάτων στην περιοχή, που προκαλούνται από τη δράση του τουρκικού Προξενείου. Πρέπει αμέσως να αναδειχθεί το ζήτημα ασφάλειας για την ελληνική πολιτεία και την τοπική κοινωνία, το ζήτημα εκδημοκρατισμού και ένταξης της μειονοτικής κοινωνίας, το ζήτημα του εξορθολογισμού και της εξομάλυνσης της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Θράκης.
Σε μια πόλη που δεν έχει Τούρκους υπηκόους – και μάλιστα μετά την κατάργηση της βίζας για την Τουρκία – δεν δικαιολογείται τέτοια πολυπρόσωπη και πολυέξοδη υπηρεσία στην Κομοτηνή. ?ρα, ο μοναδικός στόχος που εμείς αντιλαμβανόμαστε για την ύπαρξη του πολυδαίδαλου αυτού μηχανισμού του τουρκικού Προξενείου είναι αυτός για τον οποίο συνεχώς γινόμαστε αποδέκτες διαμαρτυριών από την τοπική κοινωνία: Η συντήρηση ενός παρακρατικού μηχανισμού που οδηγεί τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας σε γκετοποίηση, η δημιουργία και χειραγώγηση κάποιων μειονοτικών ηγεσιών για τον έλεγχο της μειονοτικής κοινωνίας και η μεθόδευση ενεργειών που επιχειρούν να εκτουρκίσουν Πομάκους και Ρομά για να δημιουργήσουν μέσα από αυτήν την ιδιότυπη εθνοκάθαρση «τουρκική μειονότητα».
Ο κ. Παπαθεμελής, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, αναφέρθηκε ακόμη στην τεράστια ψαλίδα των δεικτών κοινωνικής συνοχής μεταξύ της Θράκης και άλλων περιοχών της χώρας. Παράλληλα υπενθύμισε την δική του πολιτική ως υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, όταν ο προσανατολισμός των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων, είχε σαφείς προτεραιότητες προς τις ακριτικές περιοχές και ιδιαίτερα την Θράκη.