ΥΠ.ΕΞ.:Δεν υφίστανται ιδρύματα Ελλ.Πολιτισμού στο Πακιστάν!Πέραν ενός ατόμου που διαβιεί στο Καράτσι…!Φτου σας, μη σας ματιάσουμε!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Πλάτων Πισατίδης

Αυτό είναι το ΥΠ.ΕΞ.!Δεν διαβιεί ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ εκτός από έναν στο Καράτσι!

σσΟ: Δεν έχουν άδικο οι άνθρωποι. Εδώ δεν υπάρχουν Ιδρύματα Ελληνικού πολιτισμού στην Ελλάδα (εξαιρούνται τα πολιτιστικά κέντρα του μακαρίτη Γιαννόπουλου)
Δεν θεωρούνται πολιτιστικά τα παρακάτω!Και φυσικά ΔΕΝ θεωρούνται γιατί απουσιάζει παντελώς το…”ελληνικό κράτος”!!!
[…Στά κοινωφελή έργα της εν λόγω ΜΚΟ συμπεριλαμβάνονται σχολικές αίθουσες, υδρευτικά δίκτυα, διαμόρφωση πλατειών κ.α.
Το 2006 λειτούργησε το “Σπίτι των Καλάς” πολιτιστικό κέντρο-μουσείο για την προστασία του καλασικού πολιτισμού στο οποίο και διέμενε ο Έλληνας εκπαιδευτικός Αθανάσιος Λερούνης από όπου και τον απήγαγαν…FREE LEROUNIS]
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Η Ελλάδα στον κόσμο
http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/el-GR/Policy/Geographic+Regions/Asia-Oceania/Bilateral+Relations/Pakistan/Πακιστάν


I. Διπλωματικές Σχέσεις : Επίπεδο
Η πρώτη Πρεσβεία του Πακιστάν στην Αθήνα ιδρύθηκε το 1975. Η χώρα μας προέβη στην ίδρυση Πρεσβείας στο Ισλαμαμπάντ το 1987, με πρώτο διατελέσαντα Πρέσβη τον κο Μπ. Παπαδόπουλο.
 
 
II. Συμβατικό πλαίσιο : μείζονες διακρατικές συμφωνίες
Αναμένεται υπογραφή του από διετίας εκκρεμούς πρωτοκόλλου διμερής συνεργασίας των Γ.Γ. των 2 ΥΠΕΞ.
Yπογραφή Συμφωνίας Μορφωτικής και Πολιτιστικής συνεργασίας Ελλάδος – Πακιστάν από Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Πολιτισμού κ. Ζαχόπουλο και ομόλογό του Jalil Abbas (Ισλαμαμπάντ, 25 Απριλίου 2005). Η εν λόγω Συμφωνία μνημονεύει, μεταξύ άλλων, τους κοινούς πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών ενώ προβλέπει και την αποστολή Ελλήνων εμπειρογνωμόνων στο Πακιστάν με στόχο την υλοποίηση ερευνών από κοινού με Πακιστανούς επιστήμονες, που θα επικεντρωθούν σε ευρήματα ελληνιστικής περιόδου.
Υπογραφή Συμφωνίας Αστυνομικής Συνεργασίας οποία υπεγράφη από Υπουργό Δημόσιας Τάξεως κ. Βουλγαράκη και Πακιστανό ομόλογό του κ. Sherpao στο Ισλαμαμπάντ (11 Μαίου 2005). Η υπογραφή της εν λόγω Συμφωνίας προβλέπει την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των Αρχών των δύο χωρών με στόχο την καταπολέμηση παράνομης διακίνησης προσώπων (και, εν γένει, λαθρομετανάστευσης), εμπορίου ναρκωτικών και τρομοκρατίας.
Υπογραφή διμερούς Συμφωνίας αμοιβαίας καταργήσεως θεωρήσεων επί διπλωματικών διαβατηρίων από Πρέσβυ κ. Ευάγγελο Καρόκη και Additional Secretary Υπουργείου Εσωτερικών Πακιστάν κ. Junaid (Ισλαμαμπάντ, 31.08.2005)
 
 
III. Πολιτικές Σχέσεις
Τυχόν ιδιαίτερα ζητήματα): Υπόθεση “Tasman Spirit” – απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για 9 μήνες ελλήνων, μέλη του πληρώματος του πλοίου “Tasman Spirit” κατόπιν προσάραξής του στο λιμάνι του Καράτσι (27.7.03) και επακόλουθης φιλονικίας με ασφαλιστική εταιρεία. Η απελευθέρωση του πληρώματος πραγματοποιήθηκε στις 17.4.04 – ευόδωση προσπαθειών ελληνικής πλευράς.
Ελληνικές θέσεις επί τυχόν μειζόνων εθνικών θεμάτων χώρας διαπίστευσης: Υποστηρίζουμε την επιτυχή ευόδωση του διμερούς Ινδο-Πακιστανικού διαλόγου και επιθυμούμε μια ειρηνική διευθέτηση των διαφορών των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος του Κασμίρ. Παράλληλα, στηρίζουμε την πολιτική επιλογή του Προέδρου Musharraf να πατάξει την τρομοκρατία στο έδαφος του Πακιστάν και επιθυμούμε ισχύσουν εξαιρετικές σχέσεις με το γειτονικό Αφγανιστάν.
Επισκέψεις υψηλού επιπέδου( ήδη πραγματοποιηθείσες):
ΥΠΕΞ κ. Γ. Παναδρεόυ (2001)
ΥΦΥΠΕΞ κ. Ι. Βαληνάκης και ΥΕΝ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης (2004) στο πλαίσιο διευθέτησης υπόθεσης “Tasman Spirit”.
Γεν. Γραμματέας Πολιτισμού κ. Ζαχόπουλος (βλ. ανωτέρω)-Απρίλιος 2005
Υπουργός Δημόσιας Τάξεως κ. Γ. Βουλγαράκης (βλ. ανωτέρω)-Μάιος 2005
Επίσκεψη Πρωθυπουργού Πακιστάν κ. Σαουκάτ Αζίζ στην Αθήνα-Μάιος 2006
 
IV. Οικονομικές και Εμπορικές Σχέσεις 
 
Το διμερές εμπόριο Ελλάδος-Πακιστάν παραμένει επί σειρά ετών σε χαμηλό επίπεδο. Η πρόσβαση των προϊόντων μας στην πακιστανική αγορά δεν είναι εύκολη, τόσο λόγω μεγάλης απόστασης-μεταφορικού κόστους, όσο και λόγω υψηλού επιπέδου δασμών.
Για περισσότερα δείτε σημείωμα Β5 Διεύθυνσης…
 
 
V. Πολιτιστικές σχέσεις
Μείζονες ελληνικές πολιτιστικές δραστηριότητες: Ο κ. Zain ulWahab, επιφανής Πακιστανός αρχαιολόγος, επισκέφθηκε την Αθήνα τον Οκτώβριο 2004 και είχε συναντήσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού, θέτοντας τις βάσεις για μία πρώτη διερευνητική αποστολή Ελλήνων επιστημόνων στο Πακιστάν, με σκοπό επιφανειακή έρευνα για ανασκαφές. Στον εν λόγω αρχαιολόγο αποδόθηκε ο τιμητικός τίτλος του «Πρέσβη του Ελληνισμού» από τη Νομαρχία Αθηνών τον Μάρτιο 2004
Πολιτιστικοί φορείς ελληνικού ενδιαφέροντος: – Δεν υφίστανται ιδρύματα Ελλ. Πολιτισμού στο Πακιστάν.
 
 
VI. Ομογένεια
Αριθμητική παρουσία: Πέραν ενός ατόμου που διαβιεί μόνιμα σε Καράτσι (Διευθυντής Εταιρείας Gate Gourmet) και ολιγάριθμων Ελληνίδων παντρεμένων με Πακιστανούς, οι οποίες επισκέπτονται για ολίγες εβδομάδες ετησίως το Πακιστάν μετά των συζύγων τους, δεν υφίσταται Ελληνική ομογένεια στη χώρα.

VII
. Στοιχεία Πρεσβείας
 
Τελευταία ενημέρωση: Δεκέμβριος 2008
 
Σημείωση:Οι τονισμοί στο κείμενο,δικοί μας.
Σχετικά θέματα:
 Λευτεριά στον Αθ.Λερούνη.

Ερώτηση προς κόμματα και ανθρωπιστικές οργανώσεις:Τι προτίθεστε να κάνετε για την απελευθέρωση του Λερούνη και την υποδοχή των Καλάς στην Ελλάδα;

ΑΠΕΙΛΗ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΛΑΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΩΝ (ΚΑΛΛΑΣ).
Kalash: Οι Ταλιμπάν μισούν την παράδοσή τους
Καλάς, απαγωγή Έλληνα δασκάλου, τι πρωτοέγραψε η πακιστανική εφημερίδα
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ