Σαμαρας-Μητσοτακη φέρνουν τους σκελετούς της διαπλοκής στη ΝΔ καθ διώχνουν τους δημοκράτες καραμανλικους
ΝΔ: Πώς ο Σαμαράς “εγκλώβισε” τον Μητσοτάκη και έστειλε μήνυμα στον Καραμανλή
ΝΔ: Πώς ο Σαμαράς “εγκλώβισε” τον Μητσοτάκη και έστειλε μήνυμα στον Καραμανλή – Κεντρική Εικόνα
Τη διαφορετική στάση που ακολουθεί σε σύγκριση με τον Κώστα Καραμανλή φροντίζει να υπενθυμίζει ο Αντώνης Σαμαράς με κάθε ευκαιρία, Η τελευταία ήταν η συνέντευξη στην εφημερίδα Real News, λίγο καιρό μετά την πολιτική του ομιλία στην Καλαμάτα.
Η συνεντευξή του εκτός από τα τετριμμένα για την κυβέρνηση και την επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα είχε και δύο ενδιαφέροντα στοιχεία για το εσωτερικό του κόμματος.
Κάνει ειδική αναφορά στην Αννα Διαμαντοπούλου, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιάννη Μανιάτη. «Προσέξτε! Υπάρχει μια πολιτική κλωστή που ενώνει τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές. Από τη Δεξιά ως την Κεντροαριστερά, πέρα και πάνω από κόμματα», τονίζει. Ο ίδιος αφήνει ανοιχτό να τους δει στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., αν και ξεκαθαρίζει ότι είναι πρόωρο κάτι τέτοιο και δεν είναι δικό του θέμα να μιλήσει «για πρόσωπα, συγκλίσεις ή άλλα κόμματα». «Τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές θέλουμε να προσεγγίσουμε από παντού. Δεν βάζουμε ταμπέλες», τονίζει.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει διακριτικό άνοιγμα προς τα συγκεκριμένα πρόσωπα κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικο του κόμματος, κυρίως από την καραμανλική μερίδα, η οποία κρατάει επιφυλάξεις για μία τέτοια κίνηση. Ο Μεσσήνιος με όσα είπε ουσιαστικά δίνει τη δική του συγκατάθεση για την προσχώρηση των μεταρρυθμιστών στη Νέα Δημοκρατία, διαμηνύοντας ότι από τους βουλευτές που πρόσκεινται στον ίδιο δεν θα υπάρξει καμία αντίδραση. Έτσι σε περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιήσει το άνοιγμα, αυτό θα πιστωθεί σε μεγάλο βαθμό και στον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος παραμένει σταθερά ένας εσωκομματικός πόλος.
Στο ίδιο μοτίβο ήταν και η αναφορά στους καραμανλικούς αφού λέγοντας ότι “η Ν.Δ. δεν έχει ούτε μπλοκ ούτε συνιστώσες!”, ναι μεν επανέλαβε τα χιλιοειπωμένα περί ενότητας αλλά ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ττη θέση του ότι δεν μπορούν να λειτουργούν σαν μπλοκ ξεχωριστό από το κόμμα και πρέπει να δέχονται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας.