Ο Οικονομικός δολοφόνος Μπομπ Τραα προετοιμαζε με τον Παπανδρέου το μνημονιο απο το

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20120713 203800Αποκάλυψη-σοκ από Προβόπουλο: Ο Ολλανδός πρώην ανθύπατος του ΔΝΤ φούσκωνε το χρέος στο 800%
Ο Ολλανδός πρώην «ανθύπατος» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα Μπομπ Τράα προετοίμαζε τον δρόμο για να υπαχθεί η χώρα μας στο Μνημόνιο ήδη από τον Μάιο του 2008 με μελέτη του, η οποία με βάση θολά στοιχεία φούσκωνε το χρέος στο εξωφρενικό ύψος του 800% του ΑΕΠ, δηλαδή πάνω από 1,5 τρισ. ευρώ!
Την ύπαρξη της μελέτης αυτής αποκάλυψε ο τέως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιώργος Προβόπουλος μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ). Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι υπήρξε και… «παζάρι» λέγοντας ότι «παρακαλέσαμε τον κ. Τράα να μην τη δημοσιεύσει, γιατί θα γινόταν χαμός», αφήνοντας έτσι υπόνοιες για κάποιου είδους παζάρι, προκειμένου να αποκρυβούν τα αμφιλεγόμενα στοιχεία.
Προσχεδιασμένο
Το γεγονός ότι αποσιωπήθηκαν δεν σημαίνει, προφανώς, ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν για να δρομολογηθεί ο εγκλωβισμός της χώρας μας στο Μνημόνιο. Αντιθέτως, ενισχύει τις ενδείξεις ότι η επιβολή σκληρών πολιτικών λιτότητας στην Ελλάδα ήταν προδιαγεγραμμένη. Επίσης δεν μπορεί κανείς να πιστέψει ότι τυχαία ο συντάκτης της επίμαχης μελέτης βρέθηκε δύο χρόνια αργότερα, το 2010, σε ρόλο επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπίας του ΔΝΤ στην Αθήνα. Από τη θέση αυτή λειτούργησε ως τύραννος, ώσπου τον Σεπτέμβριο του 2013 αποχώρησε και συνταξιοδοτήθηκε (σε ηλικία 55 ετών).
Ο κ. Προβόπουλος θυμήθηκε οκτώ χρόνια μετά ότι η μελέτη εμφάνιζε το κάθε μορφής χρέος της χώρας μας να έχει εκτιναχθεί στο 800% του ΑΕΠ, προσμετρώντας μεταξύ άλλων το αναλογιστικό χρέος των ασφαλιστικών ταμείων, που έφθανε τότε το 400% του ΑΕΠ.
Αλχημείες
Για τον «μικρό Ολλανδό» δεν είχε καμία σημασία το γεγονός ότι το αναλογιστικό χρέος είναι ένα θεωρητικό μέγεθος που απλώς δείχνει μια τάση. Πρόσθεσε σε αυτό το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος, τις υποχρεώσεις των ελληνικών τραπεζών προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και Κύριος οίδε ποια άλλα μεγέθη, ώστε να προκύψει το τρελό νούμερο του 800%.
Στη διάρκεια της τριετούς παραμονής του στη χώρα μας ο κ. Τράα επέβαλε πολιτικές φτωχοποίησης των πολιτών και ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων. Μπαινόβγαινε στα υπουργεία με το σακίδιό του στην πλάτη και έδινε εντολές στους υπουργούς σαν να ήταν υπάλληλοί του. Εισηγήθηκε τη μείωση του κατώτατου μισθού, είχε ζητήσει απολύσεις στο Δημόσιο και κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ενώ δεν έκρυβε το μίσος του για τους Ελληνες. Χαρακτηριστικά είχε πει ότι μισθοί της τάξεως των 300 ευρώ αρκούν για να ζήσει ο Ελληνας, που διασπάθιζε για χρόνια τα κονδύλια της Ε.Ε. και τώρα πρέπει να πληρώσει τον λογαριασμό. Επίσης είχε παροτρύνει τον ιδιοκτήτη της υαλουργίας «Γιούλα» να μεταφέρει την έδρα του από την Ελλάδα στη Βουλγαρία!
Συμφωνία με τους δανειστές σε «δύο χρόνους»
Συμφωνία με τους Ευρωπαίους δανειστές μας για την επικείμενη φοροκαταιγίδα και τις επώδυνες αλλαγές στο Ασφαλιστικό επιδιώκει σε πρώτη φάση η κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι η συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα μπορούσε να επιτευχθεί σε δεύτερο χρόνο. Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι, αν δεν γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών στο ακανθώδες ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, είναι πιθανό να εκταμιευθεί μέρος της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια να εξεταστούν αργότερα.
Στο πνεύμα αυτό κινήθηκε, εξάλλου, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, που δήλωσε ότι «οιοσδήποτε επιθυμεί να αλλάξει τη συμφωνία θα πρέπει, πρώτον, να βγει να το υποστηρίξει δημόσια, να πείσει Κοινοβούλια ευρωπαϊκών χωρών να την αλλάξουν και, δεύτερον, να θεμελιώσει το επιχείρημά του».
Σήμερα, οι τεχνοκράτες της ευρωζώνης (Euro Working Group) αναμένεται να συνεδριάσουν, προκειμένου να συζητήσουν το ελληνικό ζήτημα και να προετοιμάσουν το έδαφος για την επιστροφή των επικεφαλής του κουαρτέτου των δανειστών αύριο στην Αθήνα και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων τη Δευτέρα.
Μείωση στο ακατάσχετο των  κομμάτων
Τη μείωση του «ακατάσχετου» των κομματικών χρηματοδοτήσεων σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αρμόδιος ΥΠΕΣ Παναγιώτης Κουρουμπλής χθες στη Βουλή. Οπως είπε, αυτή τη στιγμή το ακατάσχετο είναι στο 40% και η πρόθεση είναι να μειωθεί στο 20%, θέση την οποία χαρακτήρισε «χρυσή τομή». Υπό μία προϋπόθεση όμως: ότι ο περιορισμός του ακατάσχετου θα αφορά ποσά που λογίζονται στη μισθοδοσία εργαζομένων, ώστε να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι. Ανέφερε επίσης ότι η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων θα ανέλθει στα 6.500.000 ευρώ για το 2016, σύμφωνα με την αντίστοιχη πρόβλεψη του Προϋπολογισμού.
Η τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών έγινε με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. Ο Π. Κουρουμπλής υποστήριξε πως πρέπει να γίνει «ειλικρινής συζήτηση» ανάμεσα σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής για τους τρόπους χρηματοδότησης των κομμάτων.
Βάζει «φωτιά» σε προϊόντα και υπηρεσίες (έως 30%) ενδεχόμενη εξίσωση των ΕΦΚ  βενζίνης – πετρελαίου
Αλυσιδωτές θα είναι οι συνέπειες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις τυχόν εξίσωση φόρων σε πετρέλαιο κίνησης και βενζίνη. Το μέτρο αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης από το επίπεδο του 0,33 ευρώ το λίτρο, όπου βρίσκεται σήμερα, στο επίπεδο του 0,67 ευρώ το λίτρο, στο οποίο βρίσκεται σήμερα ο ΕΦΚ της βενζίνης. Δηλαδή ο ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης θα υπερδιπλασιαστεί.
Συνέπεια μιας τόσο μεγάλης αύξησης του ΕΦΚ του θα είναι η απότομη άνοδος των λιανικών τιμών πώλησης του καυσίμου κατά 40 λεπτά το λίτρο ή κατά 23%-44%! Συγκεκριμένα, οι λιανικές τιμές του πετρελαίου κίνησης, οι οποίες κυμαίνονται σήμερα από 0,90 έως 1,19 ευρώ το λίτρο, θα εκτοξευτούν στα επίπεδα του 1,30 έως 1,60 ευρώ το λίτρο! Η εξέλιξη αυτή θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα που παράγονται, διακινούνται και πωλούνται στη χώρα μας, δεδομένου ότι το πετρέλαιο κίνησης καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος του κόστους παραγωγής και λειτουργίας εκατοντάδων χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων.
Υπολογίζεται ότι οι αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς (ταξί, λεωφορεία, τρένα κ.λπ.) και τα τιμολόγια των μεταφορικών επιχειρήσεων θα φτάσουν έως 30%. Ανατιμήσεις-φωτιά, που θα φτάνουν σε ποσοστά 20%-30%, θα σημειωθούν σχεδόν αμέσως στα περισσότερα εγχωρίως παραγόμενα προϊόντα, κυρίως δε στα είδη διατροφής, τόσο τα αγροτικά όσο και τα μεταποιημένα και βιομηχανοποιημένα, λόγω της απότομης αύξησης του κόστους μεταφοράς και παραγωγής.
Εξάλλου, η απότομη άνοδος του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης από το 0,33 στο 0,67 ευρώ το λίτρο θα διευρύνει σημαντικά τη διαφορά ανάμεσα στους ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης και θα οδηγήσει στην αύξηση του λαθρεμπορίου πετρελαίου θέρμανσης. Σήμερα ο ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται σε 0,23 ευρώ το λίτρο, είναι δηλαδή μόλις 0,10 ευρώ το λίτρο χαμηλότερος από τον ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης. Αν λοιπόν ο ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης ανέβει στο 0,67 ευρώ το λίτρο, τότε η διαφορά του με τον ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης θα αυξηθεί απότομα από το 0,10 στο 0,43 ευρώ το λίτρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ