ΤΗΕ ΝΑΤΙΟΝ : «μια μικρή χώρα επέλεξε να επιμείνει στη δημοκρατία της, παρά την αντίσταση από τις Βρυξέλλες» #Eurogroup

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

greece stands up

Maria Margaronis

«μια μικρή χώρα επέλεξε να επιμείνει στη δημοκρατία της, παρά την αντίσταση από τις Βρυξέλλες, οξύνοντας την αντίφαση στην καρδιά της ευρωζώνης. Έρχονται εκλογές στην Ισπανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, που επλήγησαν σκληρά από τη λιτότητα».
Η δημοσιογράφος του αμερικανικού περιοδικού θυμάται τα λόγια της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου τη βραδιά των εκλογών: «Οταν γεννάς αισθάνεσαι χαρά και νιώθεις αγωνία, αλλά γνωρίζεις πως δεν υπάρχει επιστροφή». Η δημοσιογράφος με αφορμή ακριβώς αυτή τη φράση τονίζει ότι «είμαστε ακόμα σε αυτό το στενό πέρασμα μεταξύ του παλιού και του νέου κόσμου, ο οποίος τελικά μπορεί να καταλήξει να έχει πολύ περισσότερα παλιά στοιχεία από όσα θα θέλαμε».
Η ελληνικής καταγωγής συντάκτρια του «The Nation», Μαρία Μαργαρόνης σημειώνει στο περιοδικό, «χρειάζεται και το φιλελεύθερο και το ριζοσπαστικό κομμάτι του, γιατί έχει μια διπλή εντολή: να τελειώσει τη λιτότητα και να αποκαταστήσει τα χαμένα δικαιώματα, μένοντας στην Ευρωζώνη». «Αυτά τα δύο μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι ασυμβίβαστα, αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περίπου τα τρία τέταρτα των Ελλήνων εξακολουθούν να τα επιθυμούν και τα δύο», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

greece stands up_original

Σύμφωνα με το περιοδικό, αυτό που έχει επιτύχει ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ορισμένες ζωτικής σημασίας παραχωρήσεις, πρώτα απ’ όλα: χρόνο για να βάλει τέλος στην παράλογη απαίτηση για τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς και το δικαίωμα να παρουσιάσει το δικό του μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.
Όπως εκτιμά το ίδιο δημοσίευμα, «αυτά αποτελούν μια νίκη μεγαλύτερη από ό, τι μπορεί να φαίνεται με την πρώτη ματιά και είναι αποτέλεσμα της θέλησης των Ελλήνων διαπραγματευτών να κρατήσουν μια πραγματικά ριζοσπαστική στάση, διακινδυνεύοντας τα πάντα. Με τον τρόπο αυτό, έχουν αλλάξει το μέλλον της ευρωζώνης. Ρωγμές έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο Τείχος του Βερολίνου. Το σκληροπυρηνικό υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας έχει αναγκαστεί να παραδεχτεί ότι δεν μπορεί να διαχωριστεί η πολιτική από την οικονομία».
πληροφορίες από Ναυτεμπορική και iefimerida

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ