Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι Κινέζοι "χορεύουν στο ταψί" τους ιμάμηδες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Κινέζοι «χορεύουν στο ταψί» τους ιμάμηδες!του Παντελή Καρύκα
Τους χόρεψαν, κυριολεκτικά, οι Κινέζοι, όχι στο ταψί, αλλά στην πλατεία, τους ιμάμηδες της μειονότητας των μουσουλμάνων Ουιγούρων
στην κινεζική επαρχία Σινγιάνγκ. Οι κινεζικές αρχές υποχρέωσαν του ιμάμηδες, που είναι και δημόσιοι υπάλληλοι, να ορκιστούν δημόσια πως δεν θα διδάξουν τον θρησκευτικό φανατισμό στα παιδιά της μειονότητας.
Για κάθε ενδεχόμενο οι Κινέζοι υποχρέωσαν τους ιμάμηδες να χορέψουν δημόσια, «για χάρη του πολιτισμού», όπως είπαν και να φωνάξουν πως πληρώνονται από το κινεζικό δημόσιο και όχι από τον Αλλάχ!
Οι ιμάμηδες υποχρεώθηκαν επίσης να φωνάξουν και άλλα συνθήματα, καθ’ υπαγόρευση των Κινέζων, όπως «όπως η ειρήνη στη χώρα φέρνει και ειρήνη στην ψυχή» και άλλα παρόμοια. Κινέζοι αξιωματούχοι που μίλησαν συνέστησαν στους νέους της μειονότητας να μείνουν μακριά από τα τζαμιά
Οι Ουιγούροι που κατοικούν στο Σινγιάνγκ (ανατολικό Τουρκεστάν) έχουν ενθαρρυνθεί ιδιαίτερα από τις πρόσφατες επιτυχίες των ομοθρήσκων τους τζιχαντιστών και έχουν εκτελέσει δεκάδες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κίνα, τους τελευταίους μήνες, αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ένας πυρήνας Τούρκων, στην Σαγκάη, τα μέλη του οποίοι προμήθευαν πλαστά διαβατήρια σε Ουιγούρους, οι οποίοι κατόπιν μετέβαιναν σε Συρία και Ιράκ για να πολεμήσουν μαζί με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Οι Τούρκοι έχουν υποστηρίξει ενεργά το ισλαμιστικό κίνημα των Ουιγούρων, προκαλώντας την οργή της Κίνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ