Ποιος έκανε μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα; ο Τσοχατζόπουλος ή ο κ. Λ. Παπαδήμος με τον κ. Ε. Βενιζέλο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150106084958
Ποιος έκανε μεγαλύτερη ζημιά -πολιτική και κοινωνικο-οικονομική- στη χώρα ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος ή ο κ. Λ. Παπαδήμος με τον κ. Ε. Βενιζέλο ως Υπ .Οικ.;
Συνέντευξη στην Real News και στη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή
ΕΊΠΕ ….ΚΑΙ ΤΟ “ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΛΑΜΆΡΙ” ΈΓΡΑΦΕ: [….] “Αν δεν κάναμε όμως στο παρελθόν σκληρή διαπραγμάτευση, δεν θα πετυχαίναμε τη μετάβαση από το πρώτο στο δεύτερο πρόγραμμα: Στο μεγάλο δάνειο των 240 δισ. ευρώ με πολύ καλούς όρους, στο «κούρεμα» του χρέους κατά 135 δισ., δηλαδή κατά 65% του ΑΕΠ, [….]
– Κούρεμα(χερ κάτ) με την ψιλή μας κάνατε φίλε μου ….λες και οι Έλληνες είμαστε «τεντιμπόηδες» του **Ν. 4000/1958 ….και τώρα ζητάτε την ψήφο μας ….θα σας έλεγα τι ….αλλά είμαι ευπρεπής πολίτης ….ως πότε όμως!
(κοίτα σύμπτωση ….στην φωτογραφία -με τον καθρέφτη- του μοιάζει λίγο ….και φοράει και πράσινα !)
ΣΥΜΠΈΡΑΣΜΑ:
– Ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος μέσα στην “μωροφιλοδοξία του για πλουτισμό”, οικειοποιήθηκε μερικά εκατομμύρια € ….τα οποία αν ήθελε η Ελληνική πολιτεία θα μπορούσε να επανακτήσει ….και μάλλον “δεν και τόσο αντιπαθής ο τύπος” στον λαό.
– Εσείς όμως -με τον κ. Λ. Παπαδήμο ….”ως ταύροι εν υπουργείω”- διαλύσατε την χώρα!
Τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τους ομολογιούχους Έλληνες και μετόχους στο ΧΑΑ(μικρούς ή μεγάλους), κλπ ….ως “σύγχρονοι Μινώταυροι” τα/τις/τους ….”κατασπαράξατε”!
Κοινωνικά οδηγήσετε τους Έλληνες πολίτες σε οικονομικά αδιέξοδα, σε δυστυχία και σε χιλιάδες γνωστές ή άγνωστες αυτοκτονίες.
Πολιτικά, μειώσετε περαιτέρω ….το κύρος του πολιτικού συστήματος, με το να προσπαθείτε -επίμονα- να πείσετε, με την “παραπλανητική” σας “φιλολογία” τους Έλληνες πολίτες ότι ….όλα έγιναν για το καλό τους και ότι το όφελος από το κούρεμα ….είναι 135 δισ. (όπως είπατε στην κα Κάτ-ια -που επιμελώς δεν ρώτησε πόσο ήταν το ντόπιο Χερ Κάτ για να το αφαιρέσει) ενώ είναι γνωστό και πανθομολογούμενο από τους ειδικούς, ότι το καθαρό όφελος είναι 51,2 δισ. ευρώ.
– ΓΙ’ ΑΥΤΌ ΆΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΎΘΙ -κε ΥΠΟΥΡΓΈ- ΠΕΡΊ ΚΟΥΡΈΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΈΟΥΣ ΚΑΤΆ 135 ΔΙΣ. € ….ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΛΑΌ ΚΟΥΡΕΨΑΤΕ !
– ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΆΛΛΕΤΕ ΆΛΛΟ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΎΝΗ ΜΑΣ.
Μαύρο(και Φούμο) ….στο «Πασοκοσύστημα»
** “Ο Nόμος 4000/1958 ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1958 [νόμο για τεντιμπόις πολιτικούς δεν φρόντισε ο μακαρίτης να βγάλει! ] και ήταν ο νόμος που καθόριζε την αντιμετώπιση των νεαρών που ήταν γνωστοί ως τεντιμπόις. Οι «τεντιμπόηδες» εθεωρούντο επικίνδυνοι λόγω της συμπεριφοράς τους, που χαρακτηριζόταν αναιδής και προκλητική από την τότε κυβέρνηση.
ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ
Καθαρό όφελος 51,2 δισ. ευρώ από το «κούρεμα» του χρέους Μικρότερο ήταν το πραγματικό κέρδος, σύμφωνα με το βιβλίο της ΤτΕ «Το χρονικό της μεγάλης κρίσης 2008-2013»
10:30 π.μ.Vas Kat
Περιορισμένο ήταν το καθαρό όφελος από τα δύο «hair cut» του ελληνικού χρέους που πραγματοποιήθηκαν το 2012, όπως αποκαλύπτει το βιβλίο της Τράπεζας της Ελλάδος «Το χρονικό της μεγάλης κρίσης 2008-2013».
Από τη συνολική μείωση του χρέους κατά 137,9 δισ. ευρώ που επιτεύχθηκε με το PSI του Φεβρουαρίου του 2012 και την επαναγορά ομολόγων το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, το καθαρό όφελος ήταν μόλις 51,2 δισ. ευρώ.
Αυτό οφείλεται στην ιδιομορφία της διαδικασίας του PSI, στις πρόσθετες ανάγκες δανεισμού που δημιούργησαν οι ίδιες οι διαδικασίες (ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών), καθώς και στην ανάγκη χρηματοδότησης των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού.
Οπως αναφέρεται στο βιβλίο της ΤτΕ, το ύψος των παλαιών δανείων (ομολόγων) προς τους ιδιώτες επενδυτές μειώθηκε το Φεβρουάριο κατά 106 δισ. ευρώ περίπου. Επίσης, με την επαναγορά χρέους το Δεκέμβριο του 2012, το χρέος μειώθηκε περαιτέρω κατά 31,9 δισ. ευρώ, δηλαδή συνολικά κατά 137,9 δισ. ευρώ.
Ομως, τονίζεται στο βιβλίο της ΤτΕ, το καθαρό όφελος από την αναδιάρθρωση του χρέους μετριάστηκε σημαντικά, κυρίως λόγω:
1. Της ανάγκης για ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών με έκδοση νέου χρέους (ύψους 41 δισ. ευρώ εντός του 2012).
2. Του δανεισμού ύψους 11,3 δισ. ευρώ για την επαναγορά χρέους (το Δεκέμβριο).
3. Του γεγονότος ότι η μείωση της αξίας των ομολόγων που διακρατούσαν τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία ή άλλοι φορείς (ύψους 16,2 δισ. ευρώ) δεν οδήγησε σε μείωση του χρέους, επειδή επρόκειτο για ενδοκυβερνητικό χρέος.
4. Του δανεισμού 4,5 δισ. ευρώ για την παροχή ομολόγων του EFSF στα ασφαλιστικά ταμεία ως αντισταθμιστικού οφέλους έναντι της μείωσης των απαιτήσεων που υπέστησαν.
5. Της ανάγκης για δανεισμό 11,9 δισ. ευρώ για την κάλυψη του ελλείμματος του 2012 (συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής δεδουλευμένων τόκων το Φεβρουάριο, αλλά όχι και της επίπτωσης από τη στήριξη τραπεζικών ιδρυμάτων).
6. Της ανάγκης κάλυψης λοιπών υποχρεώσεων του Δημοσίου (π.χ. πληρωμές στον ΕΜΣ, πληρωμές παλαιών οφειλών κ.λπ.) συνολικού ύψους 1,9 δισ. ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό το καθαρό τελικό αποτέλεσμα όλων των συναλλαγών ήταν η μείωση του χρέους εντός του 2012 μόνο κατά 51,2 δισ. ευρώ, σημειώνει η ΤτΕ.
Πληροφορίες απο
wpid 20150106085002
http://tokerdos.blogspot.gr/2014/06/512-2008-2013.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ