«Δεν θέλω να γίνω υπουργός. Το Ποτάμι δεν δημιουργήθηκε για να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση με πέντε- έξι υπουργούς και με στόχο να δημιουργήσει μέσω αυτών πελατειακές σχέσεις. Αλλά ξεκαθαρίζω κάτι. Το Ποτάμι δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση με
ακροδεξιό υπουργό. Αλλά ούτε και σε κυβέρνηση με υπουργό κάποιον που θα εκπροσωπεί ένα χώρο που είναι εναντίον της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας μας αλλά και της έννοιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Αυτό υποστήριξε,σήμερα το μεσημέρι, στη Σκάλα Καλλονής Λέσβου, μιλώντας σε συγκέντρωση φίλων του κόμματος , ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος και περιοδεύει στο νησί.
Στην ίδια συγκέντρωση, κατά την οποία ο κ. Θεοδωράκης συζήτησε με ψαράδες του κόλπου της Καλλονής και άλλους αγρότες για τα προβλήματα ενός από τους μεγαλύτερους και αποδοτικότερους υγρότοπους της Ελλάδας αλλά και για το ελαιόλαδο, το βασικότερο αγροτικό προϊόν της Λέσβου, τονίσθηκε η ανάγκη για μια ορθολογική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος ώστε τα γνωστά τοπικά προϊόντα να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή προστιθέμενη αξία τόσο στις ελληνικές αγορές όσο και στις νέες μεγάλες αγορές του κόσμου, λόγω της ποιότητας τους. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στα προβλήματα που δημιουργούνται στους αλιείς και στους αγρότες από την γραφειοκρατία του ελληνικού κράτους ενώ τονίσθηκε επίσης και η έλλειψη εξειδικευμένης νησιωτικής πολιτικής κάτι που όμως ακόμα και το Σύνταγμα επιβάλλει. Ας σημειωθεί ακόμα ότι ο κ. Θεοδωράκης καταδίκασε τις οργανωμένες πρακτικές υπεραλίευσης στο Αιγαίο, μερικές φορές από μεγάλες τουρκικές εταιρείες αλιείας, κατά παράβαση και της ευρωπαϊκής πολιτικής,παραβιάζοντας και τα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης συνοδεύονταν στη συγκέντρωση του κόμματος του από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος του, Σταύρο Τσακυράκη, Συνταγματολόγο και Αναστασία Μηλιού της οικολογικής εταιρείας «Αρχιπέλαγος» οι οποίοι και τοποθετήθηκαν στα ζητήματα που τέθηκαν. Ιδιαίτερα ας σημειωθεί η παρουσία στη συγκέντρωση του Βασίλη Μαρκή, πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.