Ο λαός ψηφίζει το «φως στο τούνελ» και όχι τον δύσκολο εναλλακτικό δρόμο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

tunnel_470_464x320Μπορεί να φαίνεται αστεία και αθώα η γνωστή σε όλους μας προπαγάνδα για το «φως στο τούνελ» που μας υπόσχονται ότι θα το δούμε από στιγμή σε στιγμή, φτάνει να μην ανατραπεί αυτό το καθεστώς (δηλαδή αυτό το πολιτικοοικονομικό σύστημα, το μνημόνιο και το ευρώ), αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Απεναντίας είναι η κορυφαία προπαγάνδα που κρατά αιχμάλωτη τη σκέψη των πολιτών, που τους αναγκάζει να παραμένουν αδρανείς και να στηρίζουν την ίδια κατάσταση.

Τι υπόσχεται αυτή η «αθώα» προπαγάνδα και τι σηματοδοτεί το «φως στο τούνελ» και τα παρόμοια (π.χ. βγαίνουμε στο ξέφωτο, περνάμε τον κάβο κ.λ.π.); Υπόσχεται κάτι που αιχμαλωτίζει τον εθισμένο Έλληνα. Υπόσχεται στην ουσία επιστροφή στις προ της κρίσης συνθήκες. Επιστροφή στην εποχή των δανεικών, της υπερκατανάλωσης, της μη παραγωγικής κοινωνίας και του εύκολου πλουτισμού. Υπόσχεται ότι θα έρθουν οι «κουτόφραγκοι» από το εξωτερικό για να επενδύσουν εδώ τα χρήματά τους και εμείς θα κερδίσουμε χωρίς κόπο. Αυτό χαλαρώνει τις σκέψεις μας, αμβλύνει τις συνειδήσεις μας και έτσι παρέχουμε συνεχώς περισσότερο χρόνο παραμονής αυτής της κατάστασης στην εξουσία.

Αντίθετα, εκείνοι που προτείνουν τη μοναδική εναλλακτική λύση, δηλαδή ανεξαρτησία της χώρας, αντιμετώπιση δυσκολιών, ενδεχομένως και εξωτερικών εχθρών, πολλή εργασία και προσπάθεια αυτοδύναμης ανάπτυξης, με ή χωρίς έξοδο από το ευρώ, αυτοί δεν έχουν καμία πιθανότητα να κερδίσουν αυτόν τον «εθισμένο» από τη μαλθακότητα του παρελθόντος ελληνικό λαό. Θα πρέπει να περάσουν μια με δύο ή και τρεις γενιές, ώστε να ξεχαστεί αυτό το παρελθόν, για να χάσει τελικά έδαφος και η προπαγάνδα επιστροφής σ’ αυτό.

Όλοι μας παρατηρήσαμε το οξύμωρο, στις μεν δημοσκοπήσεις ένα 35-40% του λαού δήλωνε με ευκολία ότι ήθελε έξοδο από το ευρώ, όμως όταν έφτασε  η ώρα της κάλπης, τα κόμματα που πρότειναν την έξοδο από το ευρώ έλαβαν πολύ κάτω από το 1%  και μάλιστα σε ευρωεκλογές!!!!. Πολλοί είπαν ότι δεν ήταν σοβαρά τα κόμματα της δραχμής. Αναρωτιόμαστε αν τα κόμματα που είναι στην κυβέρνηση είναι σοβαρότερα. Γιατί αν είναι σοβαρότερα, τότε να μην έχουμε παράπονο, καλά κάνουν και μας εξουσιάζουν.

Όχι, δεν ήταν αυτή η αιτία. Ο πραγματικός λόγος, είναι ότι η πλειοψηφία του λαού θέλει να ξαναγυρίσει ανώδυνα πίσω στην προ κρίσης κατάσταση και δεν θέλει περιπέτειες που θα σημάνουν αγώνες, θυσίες, κούραση, στερήσεις και εργασία, ακόμα και αν αυτό σημαίνει απώλεια εθνικής κυριαρχίας, απώλεια δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών. Δυστυχώς όμως έτσι, σκάβει σίγουρα τον «τάφο» όλου του λαού.

Πέτρος Χασάπης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ