Πλάσματικό μέγεθος 1 δις (τουλάχιστον) είχε ο κρατικός προϋπολογισμός. Το γνώριζαν και το απέκρυψαν.
Οι (αν)εγκέφαλοι της κυβέρνησης, δεν μπορεί να είναι τόσο κρετίνοι ώστε να μην καταλαβαίνουν πως διπλασιάζοντας την τιμή της τυρόπιτας, δεν πρόκειται να διπλασιάσεις και τα έσοδα σου. Αντίθετα, το πιθανότερο είναι να τα εκμηδενίσεις. Υπό αυτό το πρίσμα, εις γνώση τους εξαπάτησαν το κοινοβούλιο (sic) με την κατάθεση του προϋπολογισμού.
Απλήρωτους ΦΟΡΟΥΣ σχεδόν 1 δις ευρώ άφησαν στην εφορία οι φορολογούμενοι τον πρώτο μήνα του 2014, ως συνέπεια της οικονομικής αδυναμίας των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων…
Εσόδων, κατά τον Ιανουάριο το νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ανήλθαν σε 962 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 63,26 δισεκατομμύρια ευρώ. Με το νέο σύστημα που καθιερώθηκε για νέους φόρους που βεβαιώνονται από 1-1-2014, αν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί εντός της νόμιμης προθεσμίας, τότε από την επόμενη μέρα της λήξης της προθεσμίας θα επιβάλλονται τόκοι επί του αρχικού ποσού της οφειλής, που ανέρχονται σε 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης ή 8,76% ετησίως. Επιπλέον εάν ο φορολογούμενος καθυστερήσει 2 μήνες να εξοφλήσει την οφειλή του προς την εφορία θα επιβαρύνεται και με πρόστιμο 10% του φόρου που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα. Μετά την πάροδο ενός έτους από τη λήξη της νόμιμης προθεσμίας καταβολής το παραπάνω πρόστιμο θα ανεβαίνει στο 20% του φόρου.
Η υπερφορολόγηση που έχει θεσπίσει το υπουργείο Οικονομικών τα τελευταία χρόνια έχει τσακίσει τη φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια την περιουσία τους στη μέγγενη των κατασχέσεων. Στις δύο ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών που νομοθετήθηκαν το καλοκαίρι του 2013 (είτε με υπαγωγή στην πάγια ρύθμιση είτε με καταβολή «έναντι» κάθε μήνα) έχουν ενταχθεί περίπου 100.000 οφειλέτες από τους συνολικά 2,6 εκατ. οφειλέτες του Δημοσίου.
Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. (http://www.gsis.gr)