Η πειθαρχική δίωξη της ανακρίτριας για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, σηματοδοτεί την νομική κατάρριψη του μνημονίου.
“Η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου ανοίγει τον δρόμο για την νομική κατάρριψη του μνημονίου αλλά και της δανειακής σύμβασης η οποία ως παράνομη, καθιστά το σύνολο του χρέους που απορρέει από αυτή ως απεχθές.”
Η είδηση που δημοσιεύθηκε χθες και αφορά την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά της ανακρίτριας που χειρίστηκε το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, είναι εξαιρετικά σοβαρή. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που ήλθαν στο φως κατά την διάρκεια της ανάκρισης, η διαδικασία είχε χαρακτηρισθεί σκανδαλώδης, με σκοπό την “φυγάδευση” του κυρίου Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ.
Ο εξαιρετικός χειρισμός του Αρεοπαγίτου κ. Ξένου, αποδεικνύει πως η δικαιοσύνη δεν θα υποκύψει σε πολιτικές σκοπιμότητες ή σε ισχυρά συμφέροντα. Αντίθετα, πέραν της δικαίωσης του ηρωϊκού εισαγγελέα κυρίου Πεπόνη, μία πειθαρχική δίωξη σε λειτουργό της δικαιοσύνης υποδηλώνει δύο τινά. Την ύπαρξη βαριάς αμέλειας ή δόλου κατά την διάρκεια των χειρισμών του.
Τουτ’ έστιν, ότι η απόπειρα αθώωσης του Γεωργίου είναι απόρροια βαρύτατης αμέλειας ή δόλου, πράγμα που θα φανεί στην συνέχεια.
Αυτό που κρίθηκε ήδη, είναι ότι η διαδικασία υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ είναι αποτέλεσμα δολιότητας λειτουργών που διατηρούσαν στενές σχέσεις (ακόμα και έμμισθες) με τους δανειστές. Για να καταλάβετε το μέγεθος του σκανδάλου, φανταστείτε μία επιχείρηση που διαπραγματεύεται συμφωνία με χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και στις τάξης της υπάρχουν άνθρωποι ελεγχόμενοι από το ίδρυμα σε θέσεις κλειδιά. Όχι μόνον θα είναι λεόντειος η συμφωνία, αλλά οι “εγκάθετοι” του δανειστή εφ’ οσον έχουν την εξουσία, θα φτιάξουν και τα στοιχεία που διέπουν την συμφωνία στα μέτρα του δανειστή, υποσκάπτοντας τα συμφέροντα του εργοδότη τους!
Αυτές οι συμφωνίες λοιπόν, εφ’ όσον προκύψει καταδολίευση, ακυρώνονται και οι εταιρειες – θύματα διεκδικούν τεράστιες αποζημιώσεις.
Στην Ελλάδα λοιπόν, δύο διορισμένοι σε θέσεις εξουσίας, οι κκ Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλος υπέγραψαν μία δανειακή σύμβαση, χωρίς να έχουν την έγκριση του πραγματικού διαχειριστή (κοινοβουλίου). Στην συνέχεια, ο τρίτος διορισμένος (Γεωργίου), χάλκευσε τα στοιχεία κατά τέτοιον τρόπο που το συνοδευτικό μνημόνιο να εξασφαλίζει αποκλειστικά τους δανειστές ρίχνοντας την χώρα στον όλεθρο.
Η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου ανοίγει τον δρόμο για την νομική κατάρριψη του μνημονίου αλλά και της δανειακής σύμβασης η οποία ως παράνομη, καθιστά το σύνολο του χρέους που απορρέει από αυτή ως απεχθές. Ότι και αν λένε οι κύριοι Σταθάκηδες.