Για την παραδοσιακή μαγειρίτσα επισκεφθείτε την Τσουκνίδα με τις υπέροχες συνταγές. Εμείς εδώ θα σας δώσουμε μια εναλλακτική για ένα νόστιμο πιάτο που τρώγεται όλο το χρόνο χωρίς… τύψεις!
Υλικά
2 πακέτα φρέσκα μανιτάρια Ελληνικής καλλιέργειας (Όχι κονσέρβα, όχι πολωνέζικα ή άλλα)
2 μανιτάρια πορτσίνι (προαιρετικά). Μπορείτε να βρείτε Ελληνικό Πορτσίνι κατεψυγμένο στο Βασιλόπουλο. Διαλέξτε δύο μεγάλα.
1 φλιτζάνι αγνό ελαιόλαδο (φροντίστε επιτέλους να πάρετε άθερμο ντενεκέ από επαρχία. Θα σας έρθει φτηνότερα και από το σπορέλαιο)!
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνιθο
6-8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ρύζι αναποφλοίωτο (προτείνουμε Agrino πράσινο χωρίς να παίρνουμε ευρώ!!)
3 αυγά
2 λεμόνια Ελληνικά κακομούτσουνα. Όχι Ψυγείου ή εισαγωγής.
Εκτέλεση
–Δεν πλένουμε τα Μανιτάρια. Με ένα μαχαίρι τραβάμε τη λεπτή φλύδα που έχουν στο καπελλάκι (βγαίνει μόνη της, θα καταλάβετε). Κόβουμε και λίγο από το κοτσάνι.
-Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα
-Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια (όχι πολύ)
-Βάζουμε τα κομμένα φρέσκα μανιτάρια (όχι πολύ ψιλά) και τα πορτσίνι (δεν χρειάζονται ξεπάγωμα απαραίτητα), αφού τα έχουμε κόψει έστω και κατεψυγμένα.
-Μόλις βράσει την ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια
-Βάζουμε τα μαρούλια και τον άνιθο
-Λίγο Αλάτι (μαζέψτε και θαλασσινό θα σας έρθει τσάμπα, υγιεινότερο και νόστιμο) και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-Βάζουμε 1,5 φλιτζάνι νερό
-Χαμηλώνουμε τη φωτιά στα 2/3 και αφήνουμε να σιγοβράσουν
-Πριν βράσουν ρίχνουμε το ρύζι
-Μόλις είναι όλα έτοιμα κλείνουμε το μάτι. Χτυπάμε τα ασπράδια και τους κρόκους χωριστά και τα μπλέκουμε μετά.
-Στύβουμε τα λεμόνια και βάζουμε σιγά – σιγά στα αυγά να μην κόψει.
-Βάζουμε σιγά σιγά ζουμί από την μαγειρίτσα χτυπώντας συνέχεια και προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Κατεβάζουμε και κουνάμε καλά. Μην τα κάνετε μαντάρα στο τέλος, όχι πως θα χαλάσει κάτι παρά μόνο η εμφάνιση!
Κάντε το και πείτε μας τη γνώμη σας. Και να μην βάλετε Πορτσίνι δεν πειράζει. Άντε Καλή Ανάσταση!!