Είχαμε προβλέψει εδώ και καιρό ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να δούμε κοινή κάθοδο στις εκλογές του ΛΑΟΣ και κάποιου νέου δεξιού κόμματος (π.χ. της κυρίας Μπακογιάννη). Δημοσκόποι μάλιστα έκριναν ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να εξασφαλισθεί η είσοδος εκ νέου στη βουλή αυτών των πολιτικών σχηματισμών αφού το πρόκριμα κατάργησης του 3% θεωρείται ακραίο και φωτογραφικό σενάριο.
Το στίγμα έδωσε χθες ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Κώστας Κιλτίδης όπου σε συνέντευξη του τάχθηκε υπέρ και της σύμπραξης ανάμεσα στο νέο πολιτικό φορέα που ετοιμάζει η κυρία Μπακογιάννη και στο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ιδεολογική συγγένεια και προϋποθέσεις σύγκλισης ανάμεσα στους δύο αυτούς χώρους. (Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/07/blog-post_9122.html#ixzz0sPQleeUx)
Κάποιοι βιάστηκαν να κατηγορήσουν τον Κώστα Κιλτίδη γι’ αυτή του την τοποθέτηση, εμείς όμως παρ’ ότι στο παρελθόν έχουμε διαφωνήσει μαζί του οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το σκεπτικό του είναι σαφές και τεκμηριωμένο.
Μπορεί λοιπόν κάποιοι “ακραίοι” να αρνούνται τέτοιες ιδεολογικές συγκρίσεις, η ώριμη πολιτικά σκέψη όμως δικαιώνει την θέση Κιλτίδη. Πραγματικά στην Ελλάδα δεν υπάρχει σήμερα κάποιος φορέας που να εκφράζει την παραδοσιακή, καπιταλιστική δεξιά αφού όλοι απεχθάνονται αυτόν τον τίτλο. Επί του πρακταίου όμως, τόσο ο ΛΑΟΣ όσο και η κυρία Μπακογιάννη, υπεράσπισαν με ειλικρίνεια και πολιτικό κόστος μία πολιτική που την δεκαετία του ’50 ήταν αυτονόητη, κυρίαρχη και χαρακτηριστική της Δεξιάς παράταξης, άσχετα εάν σήμερα όλοι αποφεύγουν να ταυτιστούν μαζί της.
Είναι ακριβώς αυτό το κενό που κάλυψε ο Φίνι στην Ιταλία δίνοντας στέγη σε αυτούς που επιδιώκουν την συμπόρευση του κράτους με την ισχύ του καπιταλιστικού συστήματος όπως αυτό ορίζεται τα τελευταία 50 χρόνια από το σχέδιο Μάρσαλ και μετά. Κάποιοι χαρακτηρίζουν τον Φίνι ως “νεοφασίστα” αυτό όμως δεν ευσταθεί αφού ο ίδιος αποδέχεται στο έπακρο τη Νατοϊκή πολιτική και επιδιώξεις όπως λ.χ. την ανεξαρτητοποίηση της Βόρειας Κύπρου, της παταξης των Κούρδων κλπ.
Στην Ελλάδα υπάρχει ακριβώς αυτό το κενό που εκφράστηκε με τους υποστηρικτές του ελεύθερου καπιταλισμού, του ΔΝΤ και της Goldman Sachs. Όσοι υποκριτικά θα σπεύσουν να στηλιτεύσουν την άποψη Κιλτίδη για αυτή την σύμπλευση ας θυμηθούν τους διθυράμβους του σχεδίου Μάρσαλ που “αναμόρφωσε την Ελλάδα”. Ο Φίνι άλλωστε δικαιώθηκε με την συμμετοχή του στην κυβέρνηση χωρίς να υποχωρήσει στην ιδεολογία του.
σσΟ: Εμείς βέβαια ιδεολογικά θα σταθούμε απέναντι από τέτοιους σχηματισμούς, τιμούμε όμως την ειλικρίνεια του κυρίου Κιλτίδη που ξεκαθαρίζει αυτό που οι άλλοι ντρέπονταν να πουν.