το σχέδιο πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση».
Είναι πασίδηλο ότι ο ρόλος της κ. Gibson, μοιραίως, έρχεται σε πλήρη ανακολουθία με τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και τις οικονομικές αναλύσεις που ο κ. Τσακαλώτος φαίνεται να εκπονεί για λογαριασμό του κόμματος του. Αυτό δε που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ασκείται κριτική στην στάση της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και στις αρρυθμίες τις οποίες παρουσιάζει η διοίκηση Προβόπουλου. Δεν έχουμε παρατηρήσει ακόμα- εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ- καμία δημόσια τοποθέτηση για τους καλοπληρωμένους συμβούλους του κεντρικού τραπεζίτη αλλά και για τους «χρυσοκάνθαρους» συνεργάτες του.
Η καταγόμενη από τη Σκωτία Heather D. Gibson, λοιπόν, είναι οικονομολόγος με μακρά και αν μη τι άλλο εντυπωσιακή διαδρομή στην οικεία επιστημονική κοινότητα. Το βιογραφικό της περιλαμβάνει πλήθος δημοσιεύσεων που επικεντρώνονται στην περιοχή των νομισματικών πολιτικών, ενώ εξαιτίας της πολύχρονης εργασίας της κυρίας Gibson στην Τράπεζα της Ελλάδος, αποδίδεται ξεχωριστή έμφαση τόσο στην ελληνική όσο και στην περιφερειακή οικονομία.
Μάλιστα, το 2011, η Heather D. Gibson δημοσίευσε, μαζί με τους Stephan G. Hall και George S. Tavlas, κείμενο εργασίας για λογαριασμό της ΤτΕ με τίτλο: «Η ελληνική χρηματοοικονομική κρίση: αυξανόμενες ανισορροπίες και κρατικά spreads». Μία ανασκόπηση του βιογραφικού της καταδεικνύει ότι αυτό είναι όντως εντυπωσιακό, κάτι που πορεί να διαπιστωθεί εδώ.
Όπως προκύπτει από το σχετικό ρεπορτάζ, η Heather D. Gibson, αυτή την περίοδο είναι στενή σύμβουλος του επικεφαλής της ΤτΕ, Γιώργου Προβόπουλου και διατηρεί ένα ρόλο λογογράφου του στα οικονομικά ζητήματα. Παρότι λοιπόν η κυρία Gibson βρίσκεται στην ΤτΕ πολύ πριν την ανάδειξη του κ. Προβόπουλου σε επικεφαλής του Ιδρύματος, η παράλληλη ιδιότητά της ως συζύγου του Ευκλείδη Τσακαλώτου εγείρει ζήτημα, από τη στιγμή που η ΤτΕ πρωτοστατεί στην προώθηση και εφαρμογή συγκεκριμένου χαρακτήρα πολιτικών, που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Οι προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων είναι ασφαλώς στο «απυρόβλητο», αλλά εδώ εκτιμούμε ότι αναδεικνύεται ζήτημα ηθικής τάξεως και πολιτικής αξιοπιστίας.
Άρτεμις Παραδείσου
newpost.gr