Πληρώσαμε 9,5 εκ ευρώ χωρίς να γίνουν αποκρατικοποιήσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

plirosame 95 ek evro xoris na ginoun apokratikopoiiseis 1Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο Χρ. Σταϊκούρας σχετικά με τα έξοδα λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία αγγίζουν τα 9,5 εκ ευρώ… μέσα σε έναν χρόνο και χωρίς ουσιαστικά να υπάρξει κανένα αποτέλεσμα καθώς δεν έγινε ούτε μία αποκρατικοποίηση.
Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΙΠΕΔ ήταν 30 εκ ευρώ, ποσό που καταβλήθηκε εξ ολοκλήρου από το Ελληνικό Δημόσιο τον Ιούλιο του 2011.
Από την έναρξη λειτουργίας του μέχρι τον Μάρτιο του 2012 το ΤΑΙΠΕΔ είχε λειτουργικά έξοδα 2,4 εκ ευρώ. Την ίδια περίοδο, το σύνολο των αμοιβών και των εξόδων που καταβλήθηκαν σε συμβούλους αξιοποίησης ανέρχεται σε 6,9 εκ ευρώ. Το μόνιμο προσωπικό του ΤΑΙΠΕΔ είναι 20 άτομα, το σύνολο των αμοιβών των οποίων ανήλθε σε 285.000 ευρώ, ενώ το σύνολο των δαπανών για τα ταξίδια των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ ανέρχεται σε 79.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση το καταστατικό του ΤΑΙΠΕΔ, πέραν του αρχικού κεφαλαίου 30 εκ ευρώ που καταβλήθηκε από το Δημόσιο, τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ θα προέρχονται από τις αποκρατικοποιήσεις από τις οποίες το Ταμείο θα εισπράττει το 0,17%.
Σε ό, τι αφορά την μέχρι τώρα λειτουργία του, το ΤΑΙΠΕΔ μέσα σε έναν χρόνο έχει ολοκληρώσει την αξιοποίηση 3 περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου με έσοδα 1,4 δις ευρώ, έχει ξεκινήσει τις διεθνείς διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση ακόμα 6 περιουσιακών στοιχείων και έχει προχωρήσει την προετοιμασία 9 περιουσιακών στοιχείων με στόχο αξιοποίησης τους μέσα στο 2013.
Επίσης για την ειδική γραμματεία αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων Ιούνιο 2010 – Ιανουάριο 2012 δαπάνησε για χρηματοοικονομικούς συμβούλους 870.000 ευρώ και για νομικούς συμβούλους 165.436
Σύμφωνα με τα στοιχεία του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών το σύνολο των αμοιβών που καταβλήθηκαν σε χρηματοοικονομικού ς τεχνικούς και νομικούς συμβούλους για την παροχή υπηρεσιών ανα έργο αποκρατικοποίησης μετά από απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων από τον Ιουνίο 2010 – τον Ιούνιο του 2012 ανέρχεται στα 5.548.935 εκ ευρώ
Απίστευτες σπατάλες στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας
Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπής της βουλής η βουλευτής της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου έδωσε στοιχεία για την μισθοδοσία των μελών του ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
«Με βάση τον ισολογισμό, ο οποίος περιήλθε στην αντίληψή μας, έχει προβλεπόμενες δαπάνες, αμοιβές και έξοδα προσωπικού 835.000 για το 2011, όπως επίσης αμοιβές και έξοδα τρίτων 520.000. Δηλαδή έχουμε ένα συνολικό ποσό 1.300.000.
Εκείνο που μου προξενεί και προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι αμοιβές Διοικητικού Συμβουλίου, όπως αυτές προέκυψαν από δημοσίευση μέσω διαδικτύου των αμοιβών, προκύπτει ότι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. έχει αμοιβές της τάξης των 294.000 στο δεκατετράμηνο, δηλαδή περίπου 21.000 ευρώ το μήνα.
Ο αντιπρόεδρος έχει αμοιβές της τάξεως των 15.000, ο επόμενος Αντιπρόεδρος 14.000, και ακολουθούν εκτελεστικά και μη, μέλη.» είπε η βουλευτής της ΝΔ
«Πράσινο φως» στο διορισμό του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων
Χωρίς να εξασφαλίσει την απαιτούμενη από τη Βουλή πλειοψηφία, πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο διορισμός του ΔΣ του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.
Από τους 15 βουλευτές, οι 9 βουλευτές από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ψήφισαν ναι, ενώ 6 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ανεξάρτητους Έλληνες και Χρυσή Αυγή ψήφισαν όχι. Το καταστατικό όμως του ΤΑΙΠΕΔ προβλέπει αυξημένη πλειοψηφία 2/3 για τον ορισμό του ΔΣ από τη Βουλή, δηλαδή τις ψήφους 10 βουλευτών.
Ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μειμαράκης υποστήριξε ωστόσο ότι «με βάση γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, η Βουλή απλώς εκφράζει γνώμη και δεν διορίζει», επομένως η απλή πλειοψηφία δεν δημιουργεί κανέναν ζήτημα. Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι οι «Υπουργοί έχουν στα χέρια τους ένα μεγάλο όπλο και δεν θα πρέπει να φοβούνται να το αξιοποιήσουν λόγω του πολιτικού κόστους. Ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι η ακινησία».
Κατά τη συζήτηση στην επιτροπή, ο πρόεδρος Τάκης Αθανασόπουλος τόνισε ότι ο στόχος των 19 δισ. μέχρι το 2015 μπορεί να επιτευχθεί εφόσον το επιχειρηματικό κλίμα της Ελλάδας είναι το κατάλληλο, ενώ διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι «δεν θα παραχωρηθούν λιμάνια και αεροδρόμια, αλλά θα εκχωρούνται». Ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Εμίρης τόνισε ότι : « Όλα θα γίνουν με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα».
peramatozoa.net

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ