Σίμος Κεδίκογλου: «Δεν θα επιτραπεί σε κανέναν υπάλληλο της ΕΡΤ να λοιδωρεί βουλευτή»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σίμος Κεδίκογλου: «Δεν θα επιτραπεί σε κανέναν υπάλληλο της ΕΡΤ να λοιδωρεί βουλευτή»Την προσπάθεια για την «αναβάθμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε τρόπο που και αναπτυξιακό ρόλο να διαδραματίσει και να βοηθήσει στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και των προσπαθειών της χώρας για δημοσιονομική εξυγίανση και οι όροι της ποιοτικής ενημέρωσης και προγράμματός της να διασφαλίζονται», ζήτησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής.

Η Επιτροπή ενέκρινε σήμερα, κατά πλειοψηφία, τον διορισμό του καθηγητή Νίκου Τέλη στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ και του δημοσιογράφου Νίκου Σίμου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας.
Ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν από τους βουλευτές για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΡΤ, για την ποιότητα του προγράμματος, τη διαφάνεια και την αμεροληψία στη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, έσπευσε να καθησυχάσει ο κ. Κεδίκογλου, τονίζοντας πως «σκοπεύει να εφαρμόσει σήμερα, ως υπουργός, όλα όσα ζητούσε ως τομεάρχης, αρμόδιος και για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όταν η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση. Δηλαδή, τη διαφάνεια στη διοίκηση και λειτουργία της ΕΡΤ, την ενίσχυση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, η οποία είναι η τελευταία ασπίδα».
Ο ίδιος διεμήνυσε ότι είναι αποφασισμένος να μην επαναληφθούν φαινόμενα ομφάλιων λώρων της ΕΡΤ με τα κομματικά γραφεία, προσθέτοντας ότι δεν θα επιτραπεί και σε κανέναν υπάλληλο της ΕΡΤ να λοιδωρεί επί ώρα βουλευτή επειδή ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Είχαν προηγηθεί επισημάνσεις του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, ότι η ΕΡΤ πρέπει να πάψει να έχει ομφάλιο λώρο, όπως γινόταν στο παρελθόν με τη Ζαλοκώστα, ή όπως μπορεί να συμβεί σήμερα με τη Συγγρού.
Ο υφυπουργός απαντώντας στις επισημάνσεις πολλών βουλευτών για την τήρηση της νομιμότητας στο πεδίο της ψηφιακής ραδιοτηλεόρασης, εξέφρασε την προσδοκία να ψηφιστεί ομόφωνα το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή για την ψηφιακή και προς την κατεύθυνση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει διάλογος του υπουργείου με όλους τους συναρμόδιους φορείς.
Ως προς τα σχέδια της νέας διοίκησης και όπως προέκυψε από την ακρόαση των δύο υποψηφίων στην Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής, αυτά συμπυκνώνονται στο τρίπτυχο: ανάπτυξη με διατήρηση της ποιότητας του προγράμματος, επιδίωξη εργασιακής ειρήνης και αμεροληψία στην ενημέρωση.
Ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ, Νίκος Τέλης αναφέρθηκε στους στόχους της δημόσιας τηλεόρασης, λέγοντας ότι αυτοί πρέπει να είναι η διατήρηση και μεγιστοποίηση της ποιότητας του προγράμματός της και η εμπέδωση κλίματος στην κοινή γνώμη ότι η δημόσια τηλεόραση σέβεται το δημόσιο χρήμα που απολαμβάνει μέσω του ειδικού τέλους.
Για το ανταποδοτικό τέλος, είπε ότι «από τη μία δίνει έναν αέρα ελευθερίας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση για να έχει ποιοτικό πρόγραμμα, από την άλλη, όμως, ενέχει τον κίνδυνο του εφησυχασμού» και συνεπώς η ΕΡΤ πρέπει να βρει τον τρόπο να ισορροπήσει, τηρώντας την αρχή κόστους- ωφέλειας σε συνδυασμό με τη μεγιστοποίηση της ποιότητας, να ισορροπήσει δηλαδή στη σχέση εμπορικότητας και ποιότητας.
Για το ενημερωτικό πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ είπε πως μπορεί στο παρελθόν να έδινε την εικόνα ότι δεν είναι δημόσια, αλλά κυβερνητική τηλεόραση, από τότε, όμως, έχουν γίνει βήματα σημαντικά και συνεπώς οι αρχές πρέπει να είναι η σοβαρότητα και η αντικειμενικότητα.
Παράλληλα, για το προσωπικό και τις εργασιακές σχέσεις, ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ ξεκαθάρισε πως «όσα αρνητικά ακούει, τα ακούει με μεγάλη προσοχή και επιφυλακτικότητα, γιατί, ως λαός των άκρων, βρισκόμαστε τώρα σε μια φάση ισοπεδωτικής αποκαθήλωσης για οτιδήποτε είναι δημόσιο». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι θα ήταν υποκριτής να δώσει οποιεσδήποτε διαβεβαιώσεις σήμερα όταν το οικονομικό περιβάλλον είναι τέτοιο αν και δεν απέκλεισε να μην περισσεύει κανείς από το υπάρχον προσωπικό και απλώς να απαιτείται η καλύτερη αξιοποίησή του.
Ειδικά για τους μισθούς στην ΕΡΤ, ο κ. Τέλης δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι για εκείνον, οι περικοπές μισθών και ιδίως οι απολύσεις, ακόμη και όταν χρειάζεται να γίνουν, είναι το έσχατο μέσο. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, απαιτείται από το προσωπικό ένας δημιουργικός ενθουσιασμός και αν υπάρχουν φαινόμενα εργαζομένων στην ΕΡΤ, οι οποίοι, όμως, δεν εργάζονται, πρέπει οι ίδιοι οι συνάδελφοί τους να συμβάλλουν για να εξοβελιστούν, διότι μια τέτοια πρακτική είναι ο πιο ασφαλής τρόπος υπονόμευσης του έργου τους.
Από την πλευρά του, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Νίκος Σίμος, έκανε μεγάλη αναφορά στο Μουσείο και Αρχείο της ΕΡΤ, ένα σπάνιο αρχείο με μεγάλο πλούτο το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί, να προβληθεί και να αποφέρει και έσοδα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Ο κ. Σίμος ανακοίνωσε ότι δημιουργείται η ΕΡΤ GOLD, μια ζώνη, δηλαδή, για όλες εκείνες τις εκπομπές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που άφησαν εποχή.
Στην ανάγκη διατήρησης του ποιοτικού προγράμματος της ΕΡΤ, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας ότι έχει φανατικούς τηλεθεατές και ακροατές.
Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε επίσης στην αξιοπιστία του προγράμματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σημειώνοντας ότι σε περιόδους που η ΕΡΤ είχε χαμηλή τηλεθέαση, όλες οι μετρήσεις έδειχναν ότι στη συνείδηση του κόσμου είχε μεγάλη αξιοπιστία, ενώ κανάλια με τηλεθέαση 35% και 38% έφθαναν σε αξιοπιστία μόλις στο 10%.
Πηγή: newpost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ