Τα παράσιτα της κυβέρνησης Σημίτη πώλησαν 20 τόνους χρυσού και τώρα αγοράζουν και πάλι χρυσό με $1580 την ουγγιά!
Στις 28/8/2003 Σημίτης και Γκαργκάνας πούλησαν 20 τόνους χρυσού για να ..αναβαθμίσουν το χρυσό της χώρας, βγάζοντάς τον εκτός χώρας (που άραγε;) σε αναβαθμισμένες θυρίδες (!), για να επενδύσουν τα χρήματα που πήραν «σε ασφαλείς τοποθετήσεις με αποδόσεις 2% – 4% (όπως π.χ. ομόλογα ευρωπαϊκών κυβερνήσεων) έναντι της σχεδόν μηδενικής απόδοσης των τοποθετήσεων σε χρυσό», όπως έλεγε χαρακτηριστικά εκείνη η ανακοίνωση.
Τώρα, με τον χρυσό μια ανάσα από τα $1.600 την ουγγιά αγόρασε 1.000 ουγγιές χρυσού. Με άλλα λόγια, ξεπούλησαν σε τιμές ιδιαίτερα χαμηλές, για να αγοράσει ..στα ύψη!
Διαβάστε την ανακοίνωση της ΤτΕ για το ξεπούλημα των 20 τόνων το 2003:
“Η Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με το Καταστατικό της, αγοράζει χρυσά νομίσματα και πλακίδια χρυσού που πωλούν οι ιδιώτες. Σε αυτή τη μορφή όμως ο χρυσός δεν είναι εμπορεύσιμος και κατά συνέπεια δεν μπορεί να αξιοποιηθεί. Γι’ αυτό το λόγο η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να αναβαθμίσει ποιοτικά αυτά τα χρυσά νομίσματα και πλακίδια που αγόραζε από το κοινό και να τα μετατρέψει σε ράβδους διεθνών προδιαγραφών που είναι εμπορεύσιμες. Οι μετατροπές αυτές, που για ευνόητους λόγους έγιναν με απόλυτη μυστικότητα και με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, ολοκληρώθηκαν εκτός Ελλάδος, σε οίκους που διέθεταν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και ανάλογη εξειδίκευση. Στα τελευταία πέντε χρόνια έγινε αναβάθμιση 81 τόνων χρυσού σε ράβδους διεθνών προδιαγραφών από το χρυσό που αγόραζε η Τράπεζα της Ελλάδος με τη μορφή χρυσών νομισμάτων και πλακιδίων. Το ένα τέταρτο από αυτήν την ποσότητα (20 τόνοι) αποφασίσθηκε να πωληθεί προκειμένου να επενδυθεί σε ασφαλείς τοποθετήσεις που αποφέρουν αποδόσεις από 2 – 4% (όπως π.χ. ομόλογα ευρωπαϊκών κυβερνήσεων) έναντι της σχεδόν μηδενικής απόδοσης των τοποθετήσεων σε χρυσό”, αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όπως γράψαμε και νωρίτερα εδώ, η Τράπεζα της Ελλάδας προχώρησε το Μάιο στην αγορά 1.000 ουγγιών, αυξάνοντας τα αποθέματά της στα 3,593 εκατ. ουγγιές. Πουλήσαμε με χρυσό σε χαμηλά επίπεδα, αγοράσαμε στα ύψη… Και όλα αυτά, από άτομα του ίδιου μηχανισμού.