Επιτέλους ένας Έλληνας! Βάσος Λυσσαρίδης: Το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής, εθνοκάθαρσης, κατοχής και καταπάτησης. Και όχι "πολιτικό πρόβλημα".

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 ce92ce91cea3ce9fcea3ce9bcea5cea3cea3ce91cea1ce99ce94ce97cea3

Την ανάγκη όπως επανατεθεί το Κυπριακό στη σωστή βάση, επεσήμανε ο Επίτιμος πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, προσθέτοντας ότι όταν το Κυπριακό προβάλλεται ως διακοινοτική διαμάχη προσφέρεται άλλοθι στην Τουρκία. «Το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής, εθνοκάθαρσης, κατοχής και καταπάτησης της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας μιας χώρας μέλους του Ο.Η.Ε. και της Ε.Ε. και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του συνόλου των πολιτών της. Όταν το Κυπριακό προβάλλεται ως διακοινοτική διαμάχη προσφέρεται άλλοθι στην Τουρκία», ανέφερε σε ομιλία του σε μνημόσυνο στο Στρόβολο. Όπως είπε, «με την de facto διχοτόμηση να οδηγείται σε επικίνδυνη χρονιότητα και με διάφορους παράγοντες να επικαλούνται αυτούς τους κινδύνους για να επιβάλλουν λύσεις που δεν αναιρούν τη διχοτόμηση αλλά οδηγούν σε πλήρη Τουρκοποίηση με τον εποικισμό που δημιουργεί κινδύνους Αλεξανδρεττοποίησης».
«Εκβιάζουν για αποδοχή λύσης με φυλετικά κριτήρια, Μπαντουστάνς, χωριστές πλειοψηφίες, εγγυητές, που οδηγούν σ’ ένα μεταποικιοκρατικό μόρφωμα και τελικά στην Τουρκοποίηση της Κύπρου», πρόσθεσε.
Ο κ. Λυσσαρίδης είπε πως πρέπει «να επανατοποθετήσουμε το Κυπριακό στη σωστή του αντικατοχική βάση».
«Να καταγγείλουμε», συνέχισε, «την Τουρκία σε όλα τα διεθνή, περιφερειακά και εθνικά βήματα για την κατοχή, τον εποικισμό που αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, για όλες τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την καταστροφή μιας πολυχιλιόχρονης πολιτισμικής κληρονομιάς που δεν είναι μόνο Ελληνική, αλλά πανανθρώπινη. Να απαιτήσουμε διακοπή της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας όσο η Τουρκία δεν συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις της ως υποψήφιο μέλος».
Είπε ακόμη ότι θα πρέπει να προταθεί λύση στη βάση του ομόφωνου ανακοινωθέντος του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτ. 2009 που προνοεί για ενότητα χώρου, κράτους, θεσμών, οικονομίας, απαλλαγή από εγγυητές, έποικους, ξένη στρατιωτική παρουσία και διασφάλιση όλων των βασικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών.
«Έτσι αυτοαναιρούνται προτάσεις της δικής μας πλευράς που διαιρούν τον λαό και που στην ουσία απορρίπτονται από την πλειοψηφία του λαού και του Εθνικού Συμβουλίου», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ