Η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου έληξε πριν ακόμα ξεκινήσει!…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Αιας

Προχειρότητα, φαιδρότητα ή κάτι χειρότερο; Το βέβαιο πάντως είναι ότι, γέλασε μαζί μας, για μια ακόμη φορά, ο κάθε ευρωπαίος …πικραμένος…
Ο Σαμαράς, που έγινε …Αβραμόπουλος, αλλά τελικά τη χώρα μας στη σύνοδο κορυφής θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, καθώς όπως προβλέπεται από το σχετικό πρωτόκολλο της ΕΕ, οι χώρες μέλη θα πρέπει να εκπροσωπούνται από Πρωθυπουργό ή Αρχηγό Κράτους και όχι από τον υπουργό Εξωτερικών όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.
Κι ύστερα κάποιοι περιμένουν να λάβουν σοβαρά υπόψη τους, αυτή την Μνημονιακή
συγκυβέρνηση, οι εταίροι και δανειστές μας… Και μάλιστα να επαναδιαπραγματευτούν μαζί της…
Κάτι ήξερε ο Σαμαράς, όταν αίφνης, το βράδι των εκλογών, εξαφάνισε από το λεξιλόγιό του τη λέξη «επαναδιαπραγμάτευση».
Και φυσικά δεν πείθουν, ο προέδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος, όταν επικαλούνται ως λόγο αθέτησης της δέσμευσής τους να μεταβούν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να διαπραγματευτούν, την αδυναμία του πρωθυπουργού να παραστεί στη σύνοδο.
«Η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου έχει λήξει πριν ακόμα ξεκινήσει», υπογράμμισε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH. Η Λ. Κατσέλη τόνισε ότι, εάν η νέα Κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του Μνημονίου και εάν τα κόμματα που την στηρίζουν ήθελαν να είναι συνεπή προς τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, τότε «θα έπρεπε να επιδιώξουν από την αρχή μία πολιτική, υψηλού επιπέδου συνάντηση με τους εταίρους μας για να αναδείξουν και να τεκμηριώσουν σε πολιτικό επίπεδο την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης».

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας επεσήμανε ότι, η Κυβέρνηση θα έπρεπε να θέσει και να αναδείξει τα πεδία επαναδιαπραγμάτευση για τα εργασιακά, το φορολογικό σύστημα και την φορολογική πολιτική, τη δημοσιονομική προσαρμογή και τη βιωσιμότητα του χρέους, πριν την έλευση της τρόικα στην Αθήνα για τις συναντήσεις με τεχνικά κλιμάκια. Ταυτόχρονα, ανέφερε, «η Κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει την αλλαγή της σύνθεσης της Τρόικας», ώστε να υπάρχει αντικειμενική και ανεξάρτητη ανάλυση των επιπτώσεων των πολιτικών αποφάσεων στην Οικονομία, κάτι που δεν μπορεί να γίνει από την παρούσα σύνθεση.

Υ.Γ. Αυτή η κυβέρνηση, όπως πριν με τον δεξιό και τώρα με τον αριστερό Καρατζαφέρη, θα τα δώσει όλα (όχι σε προσπάθεια, αλλά όλα όσα της ζητήσουν) και θα τα χάσει όλα. Εως τότε όμως, θα μας έχει πάρει όλους στο λαιμό της και, δεν ξέρω, τι θα είναι ανατάξιμο και πως…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ