Βουλγαρία: Σχέδιο νόμου ορίζει ότι τουλάχιστον τα μισά από τα προϊόντα στα καταστήματα πρέπει να είναι βουλγαρικά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο μεγάλος στόχος είναι η μείωση των τιμών κατά 20%. «Είναι δυνατόν αυτό;» σχολιάζει ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Modern Trade Association, Νικολάι Βαλκάνοφ.

Σημείωσε τον σκεπτικισμό για την επιτυχία των «κρατικών καταστημάτων» γιατί «το εμπόριο δεν είναι ένας απλός λογαριασμός παντοπωλείου σε λαδωμένο τετράδιο» και εξέφρασε την αγανάκτησή του που χτίζεται ένα καταδικασμένο έργο με τα χρήματα των φορολογουμένων. Ο Βαλκάνοφ εξήγησε ότι αναλύει πολλά δεδομένα και καταλαβαίνει ότι όταν υπάρχει πρόβλημα με τις ελιές στην Ελλάδα, είναι φυσιολογικό το ελαιόλαδο να είναι πιο ακριβό. Οι αυξήσεις των τιμών έγιναν για αντικειμενικούς λόγους, γράφει η ιστοσελίδα NOVA.

«Μερικά καταναλωτικά αγαθά είναι πιο ακριβά, άλλα είναι φθηνότερα και στόχος είναι να προσφέρουμε ένα καταναλωτικό μείγμα 400 προϊόντων σε εξαιρετικά ελκυστικές τιμές», είπε ο εκπρόσωπος της αλυσίδας. Είναι κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει τρόπος να περιοριστεί ένας έμπορος από το να ανταγωνίζεται άλλους στην αγορά και να περιμένει πτώση της τιμής, γιατί είναι ο ανταγωνισμός που μειώνει τις τιμές.

«Στο λιανικό εμπόριο, το CPC είναι πολύ ενεργό και έχει συνεχείς επιθεωρήσεις. Δεν υπάρχουν στρεβλώσεις στις τιμές των βασικών αγαθών. Αυτό είναι το συμπέρασμα της επιτροπής μετά από ανάλυση ολόκληρων ομάδων εμπορευμάτων», εξήγησε ο Νικολάι Βαλκάνοφ. Είναι της άποψης ότι θα πρέπει να υπάρξει ισχυρότερη βουλγαρική παραγωγή, γιατί σε ορισμένες εμπορευματικές ομάδες είναι εντελώς ανεπαρκής. Και αν θεσπιστεί απαίτηση για 50% βουλγαρικά προϊόντα σε τέτοιες ομάδες, αυτό θα οδηγήσει σε έλλειμμα και αύξηση της τιμής. Τόνισε επίσης ότι τέτοιοι περιορισμοί έρχονται σε αντίθεση με την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων.

«22 προϊόντα δεν είναι 22 ξεχωριστά προϊόντα, αλλά ομάδες προϊόντων στις οποίες υπάρχουν μεταξύ 400 και 1.000 ξεχωριστά είδη. Δεν πιστεύουμε ότι θα πρέπει να επιβληθούν ανώτατα όρια στο κόστος και στα έσοδα μέσω νομοθεσίας. Όπου δεν υπάρχει βουλγαρική παραγωγή, δεν μπορούν να επιβληθούν ποσοστώσεις», κατέληξε ο Βαλκάνοφ.

  1. Γινεται μια επανασταση στα Βαλκανια λογο της ακριβειας των προιοντων, της αισχροκερδιας των ενδιαμεσων και την εθελοτυφλια και στρουθοκαμιλισμο των κυβερνησεων. Την αρχη εκανε το παλαικο κροατικο κινημα Halo Inspectore
    (Wiki: 2025 Southeast Europe retail boycotts)

    Πριν λιγες μερες ψηφιστικε στην Βουλγαρια η ιδρυση κρατικων καταστηματων που θα πωλουν μονο βουλγαρικα προιοντα με κερδος εως 10% και η αποφυγη καθε μεσαζοντα, δινω παραδειγμα τι σημαινει για τα Ελληνικα δεδομενα πχ. 1ltr παρθενο ελαιολαδο θα κοστιζει 4,50€ μεσα σε αυτην την τιμη βρισκεται και το 10% για τα λειτουργικα κοστη των καταστηματων ετσι δεν κανεις μαγκες τους μασαουτηδες και σκλαβιανιτιδες αλλα λιγδωνει τ αντερακι του κοσμακη.

    Η ψηφοφορια ηταν ναι 117 – οχι 102.
    102 βουλευτες εκλεγμενοι απτον βουλγαρικο λαο θελησαν τον λαο στα αποκαιδια για το προσωπικο κερδος των χορηγων τους..

  2. Μπράβο τους αυτοί είναι πατριώτες ενδιαφέρον για τον λαό τους,οι δικοί μας έχουν ενδιαφέρον μόνο πώς θα κερδίσουν τα σούπερ μάρκετ.

  3. Ασφαλώς και είναι σωστό αυτό το μέτρο, αφορά την προστασία των καταναλωτών. Εδώ και πολλά χρόνια στην γειτονική Ιταλία υπάρχει ποσόστωση στα προϊόντα που προσφέρουν οι εταιρείες εστίασης, επιβάλλεται να υπάρχει μεγάλο ποσοστό εγχώριων προϊόντων!!! Δεν είναι λογικό να μην υπάρχουν εγχώρια προϊόντα στα ξενοδοχεία!! Ειδικά όταν πρόκειται για ξενοδοχεία στην επαρχία της χώρας!! Είναι τραγικό να πηγαίνει κανείς σ’ένα μικρό ξενοδοχείο μιας ορεινής περιοχής και το πρωινό που προσφέρουν να είναι από τα Lidl!!! Αλλά!!!! Παντού και πάντα υπάρχει αυτό το αλλά!!! Στην Ιταλία το ΦΠΑ στην εστίαση είναι χαμηλότερο από αυτό των άλλων προϊόντων!!! Έτσι λοιπόν μπορούν οι μικροί επιχειρηματίες να προσφέρουν εγχώρια προϊόντα!!! Υπάρχει και η δυνατότητα να επιβιώσουν και οι μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην επαρχία, αφού προτιμούνται τα προϊόντα που αυτές παράγουν!!!!

  4. Κάποτε η Ελλάδα ήταν αυτάρκης σε ζάχαρη και κάναμε και εξαγωγή, τα ελληνικά λεμόνια σαπίζουν στα χωράφια ενώ έχει γεμίσει ο τόπος με καρκινογόνα τουρκικά, προϊόντα από Αίγυπτο, Ινδία, , ψάρια παγκασιους από τον πιο μολυσμένο ποτάμι του κόσμου , πέρκα από την λίμνη Βικτώρια,την πιο μολυσμένη του κόσμου, ντομάτες από Πολωνία και Ολλανδία, σκόρδα Κίνας, ηλιόσπορος Κίνας και Τουρκίας, μαϊντανός Ιταλίας, καιρός να παρθούν και εδώ κάποια αντίστοιχα μέτρα..αν και έχει βέβαια τα κακαλα κάποιος υπουργός να τα προτείνει και κάποιος πρωθυπουργός να τα πάρει….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ