Έχουμε ένα πολίτευμα εντελώς κλειστό και ολιγαρχικό, ελεγχόμενο από κάποιους μεγαλοπαράγοντες που καθοδηγούν την ελληνική κοινωνία. Όποιος πολίτης ή κόμμα κινείται έξω από το σύστημα χαρακτηρίζεται περιθωριακός και αποβλητέος ακόμα και από το κοινωνικό σώμα. Έχουν δηλαδή καταφέρει να ταυτίσουν στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη, την ολιγαρχία τους με την κοινωνία στο σύνολό της.
Κατ’ αρχήν μας δίνουν συγκεκριμένες συστημικές κομματικές επιλογές και εμείς θα πρέπει αυστηρά να επιλέξουμε μεταξύ αυτών. Η οικονομική κρίση προκάλεσε κάποιες κομματικές διασπάσεις, αλλά στην πραγματικότητα αυτές είναι άνευ ουσίας για το σύστημα, αφού στην πράξη κινούνται πάνω…. στο ίδιο εξουσιαστικό θέατρο. Η ενισχυμένη αναλογική, το bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα ανεξαρτήτως ποσοστού και κυρίως η απαγόρευση του 3% για την είσοδο στη Βουλή, η οποία στις εκλογές της 6ης Μαϊου άφησε εκτός Βουλής το 1/5 της Ελληνικής Κοινωνίας, είναι η θεσμική θωράκιση του κλειστού και ολιγαρχικού πολιτεύματος.
Από αυτές λοιπόν τις περιορισμένες και ελεγχόμενες από τους μεγαλοπαράγοντες του τόπου κομματικές επιλογές, εμείς θα πρέπει να κατευθυνθούμε σαν τα πρόβατα στην επιλογή που κάθε φορά συμφέρει την ολιγαρχία. Πως γίνεται αυτό; Με τρεις τρόπους:
Α) Με τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Β) Με την απαγόρευση της δημοσίευσης των δημοσκοπήσεων πριν τις εκλογές και
Γ) Με την απαγόρευση της ψήφου στους Έλληνες Ομογενείς.
Οι δύο τελευταίοι τρόποι χρησιμοποιούνται για να αποκλειστεί και να αποστειρωθεί το εκλογικό σώμα τόσο από τη γνώση των πραγματικών τάσεων της Κοινής Γνώμης, όσο και από τη «νόθευση» του “ελεγχόμενου” αποτελέσματος που μπορεί να επιφέρει η ψήφος των Ομογενών οι οποίοι και πολυπληθείς είναι και έχουν άλλου τύπου πληροφόρηση. Μέσα λοιπόν σ’ αυτόν τον κλειστό θάλαμο αποστείρωσης επιτρέπεται μόνο τα καθεστωτικά ΜΜΕ να αλωνίζουν, να κάνουν παιχνίδι και να επηρεάζουν το εκλογικό σώμα κατά το δοκούν και μόνο οι αλλοδαποί θα πρέπει να επιτρέπεται να ψηφίζουν.
Έχουμε λοιπόν “έτοιμο” το αποτέλεσμα που θέλει το ολιγαρχικό κατεστημένο, πριν πάμε να ψηφίσουμε.
Αυτό το πολίτευμα πρέπει να αλλάξει.
Πέτρος Χασάπης