Υπάρχει Κράτος δικαίου; Προστατεύεται ο πολίτης από την δικαιοσύνη; Σε άλλες χώρες ναι. Στην Ελλάδα, πάρε μαντήλι να κλάψεις…
Ποιος χρεοκόπησε τη χώρα με αποτέλεσμα αρκετοί πολίτες να οδηγηθούν στην αυτοκτονία από τα μέτρα που ακολούθησαν; (να μην τα ξεχνάμε αυτά)
Ποιος αποφάσισε το εγκληματικό PSI που προκάλεσε ζημιά περίπου 13,.5 στις τράπεζες και κατέστρεψε χιλιάδες επενδυτές; Ποιος αποφάσισε την ανακεφαλαίωση των Τραπεζών με πάνω από 50 δις ισχυριζόμενοι ότι έτσι θα σωθούν οι Τράπεζες (για τους πολίτες καμία αναφορά). Ποιος επέτρεψε με εγκληματική απόφαση, να δοθούν στα fands τα χαρτοφυλάκια των κόκκινων δανείων με αντίτιμο 3% – 5% της αξίας τους ενώ ταυτόχρονα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ στους δανειολήπτες να αγοράσουν τα δάνειά τους με μεγαλύτερο αντάλλαγμα;
Τιμωρήθηκε κάποιος για όλα αυτά; ΟΧΙ! Κλήθηκε όμως ο απλός πολίτης, να πληρώσει για άλλη μια φορά, τα σπασμένα!
Σήμερα το χρέος του κράτους προς τρίτους έχει ανέλθει στα 369 δισ. ευρώ ή 164% του ΑΕΠ. Θα ήταν δε πολλαπλάσιο, εάν η κυβέρνηση δεν έπαιρνε τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων και των ΟΤΑ (περίπου 25 δισ. ευρώ την πενταετία µε repos) για να πληρώνει τις υποχρεώσεις της. Αξιοσημείωτο είναι, πως αυτό το κρυφό χρέος δεν εμφανίζεται στο χρέος Γενικής Κυβέρνησης!
Ποιος επέτρεψε την αισχροκέρδεια που παρατηρείται στην αγορά τροφίμων (οι δέκα μεγαλύτερες αλυσίδες το 2023 αύξησαν τα κέρδη τους κατά 34,2%) με αποτέλεσμα η ακρίβεια να έχει «γονατίσει» τα νοικοκυριά;
Ποιοι συγκαλύπτουν το δράμα των Τεμπών για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια για το φορτίο των βαγονιών που προκάλεσε πρώτα την έκρηξη και μετά τη φωτιά;
ΟΛΟΙ οι πολιτικοί, που υποστηρίζουν ότι νοιάζονται για τον πολίτη, είναι στρατευμένοι στο σύστημα που ελέγχει το προτεκτοράτο και απλά νοιάζονται για τα αξιώματα, για την θεσούλα τους. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις που πράγματι υπάρχουν μεταξύ των πολιτικών, δεν μπορούν να επιβάλουν τις θέσεις τους. Και φυσικά σε αυτούς τους πολιτικούς δεν δίνονται αξιώματα, υπουργικοί θώκοι για ευνόητους λόγους.
Στα πιο πάνω να προσθέσουμε την πλήρη περιφρόνηση των αποφάσεων της δικαιοσύνης από τους θεσμικούς παράγοντες.
Ποιος φρόντισε τα fands να αμφισβητούν αποφάσεις δικαστηρίων (δανειολήπτες που εντάχθηκαν στο νόμο Κατσέλη) και να απαιτούν από τους δανειολήπτες υπέρογκα ποσά; Που είναι οι πολιτικές παρεμβάσεις;
Δικαστήρια, δικαιώνουν εργαζόμενους που σύμφωνα με τον νόμο, πληρούν τις προϋποθέσεις για να μονιμοποιηθούν. Κι έρχεται υπουργός και λέει με περίσσιο θράσος «“Να είμαστε ξεκάθαροι. Όταν κάποιος είναι συμβασιούχος, είναι συμβασιούχος. Η σύμβαση αρχίζει και τελειώνει όπως ορίζεται κάθε φορά από το νόμο. Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού από την πίσω πόρτα και εκτός ΑΣΕΠ, δεν μπορεί να είναι αποδεκτές το 2024”.
Καταργήθηκε ο νόμος που προβλέπει την μονιμοποίηση συμβασιούχων όταν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για περισσότερο των 24 μηνών; Όχι!
Οι δικαστές έχουν ή όχι γνώση της νομοθεσίας και εκδικάζουν τις υποθέσεις βάση αυτής; Αποτελεί ή όχι αυτή η θέση, αυτή η παρέμβαση του υπουργού, σαφέστατη παρέμβαση της κρατικής εξουσίας στην λειτουργία της δικαιοσύνης ή όχι;
Και να ήταν μόνο αυτό; Ο συγκεκριμένος υπουργός προτείνει οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να κρίνονται από την πρώτη Κυριακή προσθέτοντας το ερώτημα στα ψηφοδέλτια εκτός από τον πρώτη προτίμηση, ποια δεύτερη έχει ο ψηφοφόρος. Και μετά να προστίθενται αυτές οι εκτιμήσεις για δεύτερο, στους δύο συνδυασμούς που πλειοψήφησαν!
Μεγάλη ευκαιρία για νοθεία, για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Μεγάλη ευκαιρία για όσους έχουν κεφάλαια να κατέρχονται με δύο συνδυασμούς που θα χρηματοδοτήσουν βάζοντας στον έναν συνδυασμό ως δεύτερη προτίμηση τον έτερο δικό του! Όσο για την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων; Καλύτερα ας μη συζητήσουμε τί γίνεται μετά το πέρας της ψηφοφορίας.
Κράτος δυνάστης, πολιτικοί δήμιοι που «σκοτώνουν» τα όνειρα και τις ελπίδες των πολιτών.
Θα αλλάξει άραγε ποτέ αυτή η πολιτική συμπεριφορά;
Ίσως όταν πάψει η χώρα μας, με την θέληση των πολιτών μας, να είναι προτεκτοράτο της υπερδύναμης…