Στην άλλη άκρη του τραπεζιού σαν να ήταν τιμωρία, ο Μητσοτάκης στη συνάντηση με τη Μελονι για τη μετανάστευση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μαζί με τη Δανό Πρωθυπουργό Mette Frederiksen και τον Ολλανδό πρωθυπουργό Dick Schoof, προώθησα μια νέα άτυπη συνάντηση μεταξύ ορισμένων από τα κράτη μέλη που ενδιαφέρονται περισσότερο για το θέμα των καινοτόμων λύσεων που θα εφαρμοστούν στη διαχείριση του μεταναστευτικού φαινομένου και ειδικότερα στην ενίσχυση του νομικού πλαισίου για τους επαναπατρισμούς.

IMG 0564

Μαζί με την Ιταλία, τη Δανία, την Ολλανδία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη συνάντηση συμμετείχαν οι ηγέτες της Κύπρου, της Ελλάδας, της Μάλτας, της Τσεχίας, της Πολωνίας, της Σουηδίας και της Ουγγαρίας.

Εκτός από την υποστήριξη της ταχείας παρουσίασης και οριστικοποίησης της νέας νομοθετικής πρότασης, εστίασα στη συνάφεια των καινοτόμων λύσεων για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης, ιδίως για να σπάσει το «επιχειρηματικό μοντέλο» της
εμπόρων ανθρώπων και, ταυτόχρονα, μας επιτρέπουν να επικεντρώσουμε τις προσπάθειες υποδοχής της Ευρώπης σε όσους έχουν πράγματι δικαίωμα στη διεθνή προστασία.

Επιπλέον, με την ευκαιρία αυτή, η Προεδρία της Επιτροπής παρουσίασε τους βασικούς άξονες εργασίας που αναφέρονται στην επιστολή της περασμένης Δευτέρας για τη μετανάστευση, εστιάζοντας στην πρόταση για νέο νομικό πλαίσιο για τους επαναπατρισμούς που σκοπεύει να παρουσιάσει η Επιτροπή τους πρώτους μήνες του 2025.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ενός ολοένα πιο σαφούς και αποτελεσματικού ευρωπαϊκού ρυθμιστικού πλαισίου με, ειδικότερα, την ενίσχυση των εννοιών της ασφαλούς χώρας προέλευσης και της ασφαλούς τρίτης χώρας για την υποστήριξη καινοτόμων λύσεων, ξεκινώντας από το μοντέλο Ιταλίας-Ιταλίας και την πιθανή δημιουργία «κόμβων επιστροφών» σε τρίτες χώρες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προέκυψε επίσης για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής δράσης κατά μήκος των μεταναστευτικών οδών με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και τον ΔΟΜ στο θέμα των υποβοηθούμενων εκούσιων επαναπατρισμών.

Με τους ηγέτες παρόντες, να εκφράζουν την εκτίμησή τους, συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε να διατηρούμε στενή σύνδεση με στόχο να ενισχύσουμε και να κάνουμε τη μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης όλο και πιο αποτελεσματική.

  1. Αυτο δειχνη πως στη Ευρωπη κανενας δεν μας δινουν σημασια .Πιο σοβαρο κρατος να ασχοληθει με εμας ? Παμε και εμεις εξω και τη αποτελεσματα φερνουμε στην χωρα ? Μονο για τους αλοζονοψαλτες , και κατι αλλους μακακιδες εχουμε επιτυχιες .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ