Μαύρο Κύμινο: Τα ευεργετικά οφέλη του, που γνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες ιατροί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαύρο Κύμινο: Μικρό σποράκι, τεράστιες ιδιότητες

Ένα τόσο δα σποράκι έχει την δύναμη να θεραπεύει τα πάντα, από την Αρχαιότητα έως και σήμερα, μια ανατολίτικη έκφραση ακολουθεί το μαύρο κύμινο και μεγαλώνει την φήμη του, «Το Μαύρο Κύμινο θεραπεύει τα πάντα εκτός από το θάνατο».

Το Μαύρο Κύμινο είναι γνωστό από την Αρχαιότητα, το χρησιμοποιούσε η Κλεοπάτρα για τις εξαιρετικές ιδιότητες του στην υγεία και την ομορφιά. Υπό την μορφή ελαίου βρέθηκε στον τάφο του Tutankhamen και άλλων Αιγυπτίων Φαραώ και γι αυτό το λάδι του Μαύρου Κύμινου ονομάζεται “λάδι των Φαραώ”.

Ο Ιπποκράτης, το θεωρούσε πολύτιμο στις για το ήπαρ και την χώνεψη ενώ ο Διοσκουρίδης το χρησιμοποιούσε σαν παυσίπονο για τους πονοκεφάλους, αποσυμφορητικά για την ρινική περιοχή, τον πονόδοντο και τα εντερικά παράσιτα.

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα έχουν προσδιοριστεί οι 2 πολύτιμες ουσίες που περιέχει το μαύρο κύμινο και εκτοξεύουν τη δράση του.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις:

Θυμόλη: Έχει ισχυρή αντισηπτική, αντιμυκητιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Επιπλέον είναι ιδανική για επούλωση τραυμάτων.

Θυμοκυνόνη: Έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση και ελαχιστοποιεί τις παρενέργειες που προκαλεί η χημειοθεραπεία.

Το έλαιο από μαύρο κύμινο παράγεται από το σπόρο του αιγυπτιακού φυτού Nigella sativa, είναι πολύ ευεργετικό γιατί περιέχει πάνω από εκατό συστατικά όπως αρωματικά έλαια, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και ένζυμα.

Πρόσφατα επιβεβαιώθηκαν και στο εργαστήριο, οι αρχαίοι Έλληνες ιατροί Ιπποκράτης και Διοσκουρίδης, στο γεγονός ότι το μαύρο κύμινο λειτουργεί σαν παυσίπονο και τονωτικό, ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος και αυξάνει την αντοχή σε ασθένειες, και αν γίνεται συχνή χρήση αυτού έχει προληπτική δράση κατά των ασθενειών.

Έρευνα που έγινε σχετικά με το κύμινο, από το Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών Shahid Sadoughi στο Ιράν, έδειξε ότι όχι μόνο μειώνει το επίπεδο κακής χοληστερόλης στο αίμα, αλλά βοηθάει το σώμα να κάψει μέχρι και 3 φορές περισσότερο λίπος.

Στην έρευνα που έγινε η ομάδα των ανθρώπων που έχασε συντομότερα βάρος κατανάλωνε 3γρ κύμινο ανακατεμένο μέσα σε 140γρ γιαούρτι καθημερινά για 3 μήνες, ενώ μείωσαν κατά 23 μονάδες τα τριγλυκερίδια στο αίμα τους, τους μειώθηκε η “κακή” χοληστερόλη κατά μέσο όρο σχεδόν 10 μονάδες.

Έλαιο μαύρου κύμινου

Το χρησιμοποιούσαν ευρέως οι Αιγύπτιοι για θεραπευτικούς σκοπούς αλλά και για την υγεία και ομορφιά του δέρματος.

Έχει πάρα πολλά ευεργετικά οφέλη για την υγεία διότι βελτιώνει την λειτουργίας του εντέρου, προστατεύει κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου, θεωρείται αντιπαρασιτικό και μυκητοκτόνο ενώ αντιμετωπίζει τους πονοκεφάλους.

Αναστέλλει την ανάπτυξη των στελεχών της Gram-ve βακτηρίδια, ενώ είναι απίστευτα αποτελεσματικό κατά των τριχομονάδων. Επιπλέον, είναι τρομερό αποχρεμπτικό, βελτιώνει τα συμπτώματα του βρογχικού άσθματος και είναι τρομερό τονωτικό του οργανισμού!

Τέλος για όλες τις προαναφερθείσες παθήσεις το έλαιο μαύρου κύμινου χρησιμοποιείται σε βρώσιμη μορφή ως συμπλήρωμα διατροφής καταναλώνοντας ένα κουταλάκι του γλυκού το πρωί πριν το πρωινό και ένα το βράδυ πριν τον ύπνο.

Πηγή: proionta-tis-fisis

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ