Η κυβέρνηση της Γερμανίας κατέρρευσε για το όλο και πιο αμφιλεγόμενο ζήτημα της χρηματοδότησης της Ουκρανίας, με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς να κυβερνά πλέον με μειοψηφία μετά από μια δραματική σύγκρουση για τη δημοσιονομική πολιτική. Η ρίζα της κρίσης; Η επιμονή του Σολτς στη συνέχιση της οικονομικής στήριξης της Ουκρανίας, παρά το αυξανόμενο κόστος και τη σοβαρή επιβάρυνση που αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της ίδιας της Γερμανίας.
Η σύγκρουση επικεντρώνεται γύρω από το νόμο της Γερμανίας για το «ταβάνι του χρέους», ο οποίος εμποδίζει την κυβέρνηση να υπερβεί το νόμιμο όριο χρέους. Ο Σολτς, αντιμέτωπος με μια αυξανόμενη οικονομική κρίση, απαίτησε από τον υπουργό Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ να αναστείλει αυτόν τον νόμο για να επιτρέψει μεγαλύτερο δανεισμό, ειδικά για τη χρηματοδότηση της πολεμικής προσπάθειας της Ουκρανίας. Ο Λίντνερ αρνήθηκε, με το επιχείρημα ότι μια τέτοια κίνηση θα παραβίαζε τον όρκο του να διαφυλάξει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Γερμανίας.
Σε μια γρήγορη απάντηση, ο Σολτς απέλυσε τον Λίντνερ και το κόμμα FDP του υπουργού Οικονομικών αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Έτσι, οι Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς και οι Πράσινοι έμειναν χωρίς την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να κυβερνήσουν αποτελεσματικά. Ακόμη και ενώ η αντιπολίτευση ζητά άμεσες εκλογές, ο Σολτς προχωράει με τα σχέδια διορισμού νέων υπουργών για την κάλυψη των κενών θέσεων του FDP, παρά τους νομικούς και πολιτικούς κινδύνους που συνεπάγεται η διακυβέρνηση χωρίς πλειοψηφία.
Η πίεση για ατελείωτη χρηματοδότηση της Ουκρανίας -ενώ η οικονομία και η κοινωνική πρόνοια της Γερμανίας βρίσκονται σε κακή κατάσταση- έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις τόσο από το εσωτερικό της Γερμανίας όσο και από το εξωτερικό. Πολλοί Γερμανοί διερωτώνται γιατί η κυβέρνησή τους συνεχίζει να ρίχνει δισεκατομμύρια σε μια σύγκρουση που έχει προκαλέσει καταστροφές στην Ανατολική Ευρώπη, ενώ αγνοεί τις αυξανόμενες ανάγκες των δικών της πολιτών.
Με την απογοήτευση του κοινού να αυξάνεται για τη δέσμευση του Σολτς στην υπόθεση της Ουκρανίας και την κυβέρνηση να βρίσκεται πλέον σε σύγχυση, οι εκκλήσεις για αλλαγή κατεύθυνσης είναι πιο δυνατές από ποτέ. Καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν πρόωρες εκλογές, είναι σαφές ότι η αμείλικτη πίεση του Σολτς για χρηματοδότηση της Ουκρανίας έχει γίνει ένα σημαντικό πολιτικό βάρος, οδηγώντας στην κατάρρευση της κυβέρνησής του και βαθαίνοντας την αβεβαιότητα για το μέλλον της Γερμανίας.
Oτι εχετε κανει , ολα εδω πληρωνοντε
ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ Ο ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΕΡΝΑ ΚΡΙΣΗ. ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΑ . ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Η ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ ΧΩΡΑ