Κώστας Βαξεβανης: Δεν αντιστάθηκαν όλοι οι Έλληνες – Υπήρξαν οι Ράλληδες και οι Βελουχιώτηδες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά το Έπος της 28ης Οκτωβρίου (όπως μάθαμε να το λέμε) και αφού μπήκαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα, άλλοι πήραν τα όπλα για να τους αντιμετωπίσουν με το Αντάρτικο και άλλοι συνεργάστηκαν με τους κατακτητές.

Μαντέψτε ποιοι τελικώς κυβέρνησαν την Ελλάδα μετά την απελευθέρωση. Τα ονόματα των δοσίλογων ανακυκλώνονται στην πολιτική ζωη της χώρας 80 χρόνια τώρα. Ο μύθος του «αντιστάθηκαν όλοι οι Έλληνες ενωμένοι» δημιουργήθηκε για να μην αναζητηθεί ποιοι αντιστάθηκαν και ποιοι συνεργάστηκαν με τους Ναζί.

Όχι δεν αντιστάθηκαν όλοι οι Έλληνες. Υπήρξαν οι Ράλληδες και οι Βελουχιώτηδες. Έτσι εξελίσσεται η ζωή, με αυτούς που σηκώνουν το κεφάλι και με αυτούς που το σκύβουν. Καλό είναι όμως να ξέρουμε για να δημιουργούμε και τις αξίες που μπορούν να μας κρατάνε όρθιους

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 28η Οκτωβρίου 2024
    Οι μνήμες ας παραμένουν ζωντανές και ενεργές σε όλους αυτούς που έχουν πιστέψει στην ελευθερία στην γενναιότητα των Ελλήνων Τιμή και Δόξα υπέρ Πατρίδας και Ιερών αυτής.
    Καλό είναι μέσα από άρθρα σας να γράφεται κάθε φορά και ένα τμήμα της ιστορίας.
    Έτσι όπως έχουν τα γεγονότα, ΟΧΙ όπως θέλουν να τα παραφράζουν, να τα παραποιούν και να επιμένουν να μην μαθαίνεται η πραγματική ιστορική ανασκόπηση των γεγονότων.
    Στα σχολεία αναλυτική περιγραφή για ότι έχει η χώρα μας υποφέρει-πληρώσει- έχει χρησιμοποιηθεί και έχει ξεπουληθεί απαγορεύεται η διδασκαλία.
    Τους μαθητές τους έχουν φορτώσει με μια τεράστια σάκα από πολύ περιττά συγγράμματα, ο χρόνος σπατάλη, αλλά όχι για την ουσία, μόνο για την απασχόληση.
    Δεν έχουμε για την ώρα αποχαιρετήσει την ζωή όλη όσοι μάθαμε γράμματα με πολύ λίγα βιβλία και με δασκάλους που ήθελαν να μας μάθουν γράμματα όπως τα είχαν βιώσει από εξορίες και κακουχίες.
    Η Ελληνική οικογένεια κράτησε γερά μέσα σε όλο αυτό που θέλησαν να μας επιβάλλουν και να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε μέσα στη χώρα μας.
    Σήμερα ζούμε την μορφή του ξεπεσμού – της απαξίωσης – της χώρας που έχει ο πληθυσμός της υποστεί μείωση κατά κόρο.
    Φτωχή η παρέλαση το έτος 2024, αλλά περισσότερη φτωχή από όλους όσους βρίσκονται στις θέσεις των επισήμων ως προς την προβολή και την δόξα.
    Με την ελπίδα ότι όλο αυτό το μάθημα ήθελε δώσει έντονα το στίγμα να ορθώσουμε ανάστημα να στραφούμε στις αρχές και στις αξίες που οι πρόγονοί μας μας παρέδωσαν μαζί με την ελευθερία μας και μια αρκετά βελτιωμένη ποιότητα ζωής.

  2. Τέτοια μέρα και τον βλακα τον Βαξεβανη αντί να τον απασχολεί η ομοψυχία που έδειξαν οι Έλληνες εναντίον του εχθρού το 40, τον απασχολεί ο διχασμός του εμφυλίου και οι γκεσταμπιτες της κατοχής. Κλασικός βλακας συριζαιος. Ας πανηγυρισει τη συμφωνία των Πρεσπων και αύριο την προδοσία του Αιγαίου ο βλακας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ