Χιος: Συνελήφθη αλλοδαπός δουλέμπορος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με το που ξημέρωσε Κυριακή, η Λιμενική Αρχή της Χίου ενημερώθηκε για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους, το οποίο κινείτο στη θαλάσσια περιοχή Κοντάρι και αποβίβαζε παράνομους μετανάστες στην ακτή.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, εντοπίζοντας το ταχύπλοο να πλέει ανατολικά με κατεύθυνση προς τις τουρκικές ακτές. Άμεσα το καταδίωξε και κατάφερε να το ακινητοποιήσει, με τους λιμενικούς να μεταφέρουν τον 26χρονο αλλοδαπό διακινητή στο λιμάνι του νησιού.

Στη συνέχεια, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου με τη συνδρομή στελεχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου/Τ.Δ.Μ. διεξήγαγαν χερσαίες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της αποβίβασης, όπου και εντόπισαν συνολικά 29 αλλοδαπούς (17 άντρες, τέσσερις γυναίκες και οκτώ ανήλικους).

Από την Λιμενική Αρχή της Χίου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς, ενώ ο διακινητής συνελήφθη για διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών, στερούμενων νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, στην ελληνική επικράτεια, καθώς και για παράνομη είσοδό του στην ελληνική επικράτεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ