Η Παγκόσμια Τράπεζα χορηγεί δάνειο στα Σκόπια 700 εκατομμύρια δολάρια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση των Σκοπίων παραμένει προσηλωμένη στην εφαρμογή των έργων που υλοποιούνται με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας και τη δυνατότητα μεγαλύτερης κάλυψης από το εγκεκριμένο Πλαίσιο Εταιρικής Σχέσης, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Η στήριξη από την ΠΤ έχει συνέχεια και θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, που σημαίνει στήριξη στην αναπτυξιακή ατζέντα της χώρας, τονίστηκε στις συναντήσεις της Υπουργού Οικονομικών Γκόρντανα Ντιμιτριέφσκα – Κοτσόσκα με την Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, Αντονέλλα Μπασάνι, τον εκτελεστικός διευθυντής  Ευγένι Ρουγκενάτ και των διευθυντή Δυτικών Βαλκανίων, Xiaoqing Yu.

«Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι μια συνεχής διαδικασία και θα συνεχιστεί την επόμενη περίοδο.

Αυτή τη στιγμή υλοποιούνται 10 έργα, το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 460 εκατομμύρια δολάρια και για τη χώρα, σημαίνουν βελτίωση δημοτικών τοπικών υποδομών, κατασκευή και ανακατασκευή δρόμων, εκσυγχρονισμός της γεωργίας, ενεργειακή απόδοση, μεταρρυθμίσεις στον κοινωνικό τομέα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και δημόσιας διοίκησης. Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν την επόμενη περίοδο μέσω της εφαρμογής του Πλαισίου Εταιρικής Σχέσης 2024-2028 με έμφαση στην καλύτερη ποιότητα παροχής δημόσιων υπηρεσιών, στην αύξηση της παραγωγικότητας των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και στην αύξηση της κλιματικής ανθεκτικότητας», δήλωσε η Υπουργός Ντιμιτριέφσκα – Κοτσόσκα.

Στη συνάντηση τονίστηκε η σημασία της συνεχούς στήριξης που παρέχει ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας για τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα, η οποία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, υποστηρίζεται από τις πολιτικές της νέας κυβέρνησης για τη δημιουργία υγιούς βάσης για τη διασφάλιση της μακροοικονομικής σταθερότητα και επιταχυνόμενη οικονομική ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι η  υπουργός και ο διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας των Σκοπίων είχαν συνάντηση με ανώτερους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ο υπουργός είχε χωριστές συναντήσεις με άλλα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καθώς και με υπουργούς Οικονομικών που συμμετείχαν στις Ετήσιες Συναντήσεις στην Ουάσιγκτον.

Vesti

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ