Μια νέα παρτίδα αεροσκαφών F-16 Fighting Falcon παρέλαβε η Ρουμανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρία αεροσκάφη F-16 Fighting Falcon που αγόρασε η Ρουμανία από το Βασίλειο της Νορβηγίας προσγειώθηκαν την Πέμπτη στην 71η αεροπορική βάση «General Emanoil Ionescu», από την Câmpia Turzii, προκειμένου να εξοπλίσουν την 48η Μοίρα Μάχης, ανακοινώνει το ρουμανικό Υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τα ρουμανικά media, αυτή είναι η τέταρτη σειρά τριών αεροσκαφών F-16 που έχουν φτάσει στη χώρα, από αυτά που αγόρασε η Ρουμανία από το Βασίλειο της Νορβηγίας, μαζί με το σχετικό πακέτο αγαθών και υπηρεσιών. Η ολοκλήρωση της παραλαβής ολόκληρης της παρτίδας εκτιμάται για το τέλος του 2025.

Η απόκτηση του αεροσκάφους και του πακέτου αγαθών και υπηρεσιών διασφαλίζει την αύξηση της ασφάλειας της Ρουμανίας εκτελώντας την άμυνα του εθνικού εναέριου χώρου και της ανατολικής πλευράς της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, σύμφωνα με την αναφερόμενη πηγή.

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας ανέθεσε στην κυβέρνηση του Βασιλείου της Νορβηγίας τη σύμβαση για την αγορά 32 αεροσκαφών F-16, με αρχική υλικοτεχνική υποστήριξη και ένα πακέτο συμπληρωματικών αγαθών και υπηρεσιών (από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής).

Τα αεροσκάφη θα παραδοθούν σε επιχειρησιακή κατάσταση, με τους διαθέσιμους πόρους τους να διασφαλίζουν τη λειτουργία τους για μεταβατική περίοδο τουλάχιστον 10 ετών στο αεροσκάφος 5ης γενιάς, γεγονός που καθιστά την απόκτηση των νορβηγικών μαχητικών αεροσκαφών, ουσιαστικά, μεταφορά ικανότητας σε δύο συμμαχικές χώρες του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δελτίο τύπου του υπουργείου Άμυνας.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ