Κατωτερος των περιστάσεων ο πρωθυπουργός στη βουλη – Απο τις χειρότερες πολιτικές εμφανίσεις του η σημερινή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όχι μόνο δεν είπε λέξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη φωτιά του Βαρνάβα που έσβησε στο Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια, αλλά και αποχώρησε από τη Βουλή αμέσως από την Ολομέλεια.

Μόλις ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς ο πρωθυπουργός όρθιος μάζεψε τα χαρτιά του και έφυγε.

Γενικά ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίσθηκε εκνευρισμένος κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις πυρκαγιές και τις φυσικές καταστροφές. Τον εκνεύρισε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τις διακοπές της. Κάποια στιγμή της είπε ειρωνικά «φωνάξτε, δεν σας άκουσα», ενώ νωρίτερα της είχε πει «αναρωτιέστε γιατί η συμπεριφορά μου είναι τέτοια, είναι ανάλογη του σεβασμού που δείχνετε στη Βουλή».

Και ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σημείωσε ειρωνικά στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας ότι «με τις διακοπές σας ολοκληρώσατε το χρόνο της πρωτολογίας σας, έχετε μόνο τη δευτερολογία σας». Σημειώνεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να «ανεβάσει» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος σε αυτόν.

«Να πω στον κ. Ανδρουλάκη ότι η κλιματική κρίση δεν είναι άλλοθι, είναι μια πραγματικότητα, δεν έχει κόμμα και χρώμα, είναι κίνδυνος που απειλεί τους πάντες», είπε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «μηδενιστική κριτική». Πάντως στο μυαλό του πρωθυπουργού σε πρώτο πλάνο παραμένουν οι προμήθειες και οι αγορές.

«Θα αποκτήσουμε νέους Τράκτορες που μπορούν να κάνουν υδροληψίες από θάλασσες και λίμνες που θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα Πετζετέλ», ανακοίνωσε χωρίς να αναφερθεί στην αναποτελεσματικότητα των Air Tractor. Μάλιστα ο Ν. Παππάς του επεσήμανε ότι στην Ισπανία οι εταιρείες του Air Tractor ελέγχονται για μίζες και διαφθορά.

Παράλληλα ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «θα έχουμε και 13 νέα ελικόπτερα που θα μπορούν να κάνουν και ρίψεις νερού αλλά και μπορούν να μεταφέρουν μικρές ομάδες πυροσβεστών. Το κόστος μίσθωσης είναι σημαντικό οπότε αξίζει να προχωρήσουμε στην αγορά ορισμένων τέτοιων ελικοπτέρων. Το κόστος μίσθωσης αυξάνεται κάθε χρόνο γιατί είναι πεπερασμένος ο αριθμός τους».

Αντίθετα με τα ελικόπτερα και τα Air Tractor για τα νέα Canadair, θα πρέπει να περιμένουμε ως το 2027… Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ για την ενίσχυση των υποδομών της πολιτικής προστασίας, ύψους 2,1 δισ. ευρώ και έχουν δημοπρατηθεί έργα 1,7 δισ. Για την πυρκαγιά στο Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια («πυρκαγιά της Αττικής», την αποκάλεσε…) ο Κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε ότι έχουν εγκριθεί 18 παρεμβάσεις αντιδιαβρωτικών έργων και δύο ανάδοχοι θα προχωρήσουν σε αναδασώσεις γύρω από την μονή Πεντέλης και το Αστεροσκοπείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ