Επέλαση κοριών στη βουλγαρική πρωτεύουσα και σε άλλες μεγαλύτερες πόλεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα πιο κοινά συμπτώματα είναι τα σπυράκια και οι ουλές στο δέρμα, ως αποτέλεσμα των δαγκωμάτων τους. Συχνά έχουν κόκκινη μύτη. Το άλλο πιο κοινό σημάδι είναι τα ίχνη των περιττωμάτων τους – μικρές καφέ κουκκίδες, είπε ένας ειδικός

  Φέτος, οι ειδικοί αναφέρουν έκρηξη των κοριών στη Σόφια. Όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε όλες τις μεγαλύτερες πόλεις, παρατηρείται αύξηση του πληθυσμού τους, αναφέρει η βουλγαρική NOVA.

“Οι άνθρωποι ταξιδεύουν περισσότερο, έχουν περισσότερες ευκαιρίες να επισκεφτούν διαφορετικά μέρη και δυστυχώς, με αυτόν τον τρόπο, φέρνουν κοριούς στο σπίτι. Είναι γεγονός παντού. Όπως στο Παρίσι, όπως σε κάθε μεγάλη μητρόπολη της Δυτικής Ευρώπης, η Σόφια δεν είναι πλέον με κάθε τρόπο κατώτερη» δηλώνει ο Συμεών – κυνηγός παρασίτων.

%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%AF%CF%83%CF%8C%CF%86%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B93456%CE%B1

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνθρωποι σίγουρα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα μόνοι τους.

«Δεν συνιστώ τη χρήση σκευασμάτων στο σπίτι, καθώς συχνά είναι επιβλαβή για τους ανθρώπους. Είναι πολύ καλύτερο να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες εκπαιδευμένων επαγγελματιών», πρόσθεσε.

«Οι πιο κοινές ουλές είναι τα σπυράκια και οι ουλές στο δέρμα, ως αποτέλεσμα των δαγκωμάτων τους. Συχνά έχουν κόκκινο άκρο. Η άλλη πιο κοινή ουλή είναι τα ίχνη των περιττωμάτων τους – μικρές καφέ κουκκίδες», εξήγησε ο ειδικός.

«Πριν από τρεις εβδομάδες προειδοποίησα για τους κοριούς. Τα καλά νέα είναι ότι οι κοριοί δεν μπορούν να μεταδώσουν καμία επικίνδυνη ασθένεια. Όπως για παράδειγμα οι ψείρες και οι ψύλλοι μπορούν να μεταδώσουν. Οι κοριοί πρώτα ερεθίζουν πολύ, ερεθίζουν το δέρμα όπου το δαγκώνουν, μπορούν να μολυνθούν πολύ άσχημα με βακτήρια που βρίσκονται στο δέρμα μας», σχολίασε στη τηλεοπτικό κανάλι της Nova ο επιδημιολόγος καθηγητής Τοντόρ Κανταρζίεφ.

%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%AF%CF%83%CF%8C%CF%86%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B93456%CE%B2

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κοριοί είναι γνωστό ότι απελευθερώνουν ουσίες που προσελκύουν άλλους κοριούς.

 «Το άλλο στοιχείο που είναι ενδιαφέρον είναι ότι μπορούν να παρασυρθούν οι κοριοί. Τα ξερά φύλλα φασολιών τοποθετούνται γύρω από το κρεβάτι, γύρω από το κρεβάτι. Οι κοριοί έλκονται από αυτά τα φύλλα και το πρωί τα φύλλα σκουπίζονται, συλλέγονται και καίγονται»,  είπε ο ειδικός.

Εξήγησε πώς να αναγνωρίσετε ένα τσίμπημα κοριού: «Συνήθως είναι σε μέρη όπου ο κοριός βρισκόταν στα ρούχα. Είναι στην κοιλιά, στην πλάτη, στο κάτω μέρος της πλάτης και συνήθως σχετίζεται με πολύ έντονο κνησμό. Έχουμε να προσέχουμε να μην τραυματίσουμε το δέρμα, γιατί μπορεί να μολυνθεί πολύ δυσάρεστα».

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ