Η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να έχουν κοινή αμυντική στρατηγική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρώην πρόεδρος, Άλφρεντ Μοϊσίου (Διετέλεσε πρόεδρος της Αλβανίας από το 2002 έως το 2007), λέει ότι η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να έχουν κοινή αμυντική στρατηγική.

 Τονίζει ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των αρχηγείων του στρατού καθώς μόνο έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί να αντιμετωπιστεί κάθε είδους περιπέτεια με τη Σερβία.

Ο Μοϊσίου λέει ότι ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, είναι ο κύριος εμπνευστής της επίθεσης κατά του Κοσσυφοπεδίου, μέσω της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μπανίσκα.

Σε συνέντευξή του στο KosovaPress, ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας υπογραμμίζει ότι ο διάλογος Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας πρέπει να συνεχιστεί ενώ απαιτεί μεγαλύτερο συντονισμό με τους συμμάχους, ιδίως τις Ηνωμένες Πολιτείες, από τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου.

«Επέκρινα επίσης την κυβέρνηση στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο, καθώς πρέπει να συντονιστούμε περισσότερο και καλύτερα. Να έχουμε κοινή αμυντική στρατηγική ως έθνος. Τα υπουργεία Άμυνας και τα γενικά επιτελεία του αλβανικού στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου πρέπει επίσης να συνεργαστούν. Έτσι θα είμαστε πιο συμπαγείς και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε είδους περιπέτεια», λέει.

Ο Μοϊσίου αναφέρει τις ηγεμονικές φιλοδοξίες της Σερβίας για το Κοσσυφοπέδιο, ωστόσο τονίζει ότι ο διάλογος των Βρυξελλών πρέπει να συνεχιστεί για την επίτευξη τελικής συμφωνίας.

Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας υπογραμμίζει την ανάγκη συντονισμού των ηγετών στο Κοσσυφοπέδιο με τους συμμάχους, ιδίως τις Ηνωμένες Πολιτείες, για ενέργειες στο βορρά.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ