Ακαδημία Αθηνών: Αποφάσισε να οργανώσει εκδήλωση για το Κυπριακό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια ανέλπιστα καλή είδηση έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία. Για πρώτη φορά στα χρονικά η Ακαδημία Αθηνών αποφάσισε να οργανώσει εκδήλωση για το Κυπριακό, πρωτοβουλία η οποία καταδεικνύει το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κατάσταση εις βάρος της μαρτυρικής Μεγαλονήσου.

Την ερχόμενη Τρίτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 18.00 θα διεξαχθεί «Εκδήλωση επίσημης διαμαρτυρίας προς τη διεθνή κοινότητα και προς την Ευρωπαϊκή Ενωση εκ μέρους της Ακαδημίας Αθηνών, για τα 50 χρόνια τουρκικής κατοχής μέρους του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας». Αναμφίβολα πρόκειται για μια ιστορική στιγμή, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Ακαδημία Αθηνών παίρνει ξεκάθαρη θέση και κάνει μια τέτοια ηχηρή παρέμβαση για το μείζον εθνικό θέμα, που φαίνεται να παίρνει επικίνδυνη τροπή.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Σταμάτιος Κριμιζής και ο γενικός γραμματέας Χρήστος Ζερεφός. Στη συνέχεια θα εκφωνήσουν ομιλίες ο ακαδημαϊκός Πασχάλης Κιτρομηλίδης και ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ακαδημαϊκός Προκόπιος Παυλόπουλος. Εξάλλου, ο πρώην πρώτος πολίτης της χώρας ήταν ανάμεσα σε εκείνους που προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες σε ηχηρές παρεμβάσεις για το Κυπριακό.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως η επίτευξη λύσης του κυπριακού ζητήματος είναι νοητή και αποδεκτή μόνον εφόσον είναι δίκαιη και βιώσιμη. Στην ομιλία του πριν από μερικά εικοσιτετράωρα ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο Σχέδιο Ανάν, σημειώνοντας ότι υπό το θεσμικό και πολιτικό status του Σχεδίου Ανάν η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα αποτελούσε, ούτε καθ’ υποφοράν, κράτος ομοσπονδιακού τύπου, προσθέτοντας πως θα στηριζόταν πολύ περισσότερο σε μια μορφή συνομοσπονδιακού κράτους, εντελώς ασύμβατου με τις στοιχειώδεις απαιτήσεις της δομής και της λειτουργίας της Ε.Ε. και της αποτελεσματικής εφαρμογής του ευρωπαϊκού δικαίου.

Μάλιστα, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στη σημερινή κρίσιμη, όπως είπε, συγκυρία, είπε ότι επιβάλλει την ειλικρινή και αποφασιστική αποδοχή και πραγμάτωση του ακόλουθου, κατ’ ουσία εθνικού «προστάγματος» και πως όλος ο Ελληνισμός έχει χρέος να αντισταθεί, υπό όρους αρραγούς ενότητας, απέναντι στη συντέλεση ενός τέτοιου «ειδεχθούς εγκλήματος» εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  1. Η Ακαδημία Αθηνών ,τα ελάχιστα Μ.Μ.Ε , οι Ιστοσελίδες , ως επίσης και όλοι εκείνοι που γνωρίζουν επακριβώς τι γίνεται χωρίς να φοβούνται να εκφράσουν την άποψή τους , που αγαπάνε την αλήθεια και δεν δέχονται εντολές από το Μέγαρο Μαξίμου θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενημερώνοντας ποικιλοτρόπως τον Ελληνικό Λαό για όσα συζητούνται μέσω τις Μυστικών Συνομιλιών και για τα επερχόμενα που αφορούν τα Εθνικά Κυριαρχικά Δικαιώματα και τον Ακρωτηριασμό της Χώρας .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ