Φαραντούρης στο NEWS 24/7: Ο ευρωβουλευτής πρέπει να είναι “ιμάντας” υπέρ των πολιτών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο περιθώριο της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, ο Νικόλαος Φαραντούρης μίλησε στο NEWS 24/7 για τις προκλήσεις και τις ανάγκες της ΕΕ, τις προτεραιότητές του για την θητεία του αλλά και την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποστολή στο Στρασβούργο: Ηλίας Δήμος, Βιολέτα Φωτιάδη

Για την απόφασή του να διεκδικήσει μία θέση στην ευρωβουλή, τους στόχους και τις προτεραιότητές για την πενταετή θητεία του, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ αλλά και την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε στο NEWS 24/7 ο ευρωβουλευτής Νικόλαος Φαραντούρης στο περιθώριο της Ολομέλειας του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου στο Στρασβούργο.

Αναφορικά με την απόφασή του να κατέβει στον εκλογικό στίβο με το βλέμμα στραμμένο στην ευρωβουλή ο κ. Φαραντούρης είπε πως “ένιωσα πως μετά από 25 περίπου χρόνια ενασχόλησης με το ευρωπαϊκό δίκαιο, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μέσα από τα αμφιθέατρα του πανεπιστημίου και την δικηγορική πρακτική, ήρθε η ώρα αυτά τα οποία διδάσκω και χειρίζομαι σαν υποθέσεις εξωτερικού δικηγόρου να τα εφαρμόσω στην πράξη ως νομοθέτης.

Για μένα η ευρωβουλή είναι η κορωνίδα του κοινοβουλευτισμού δεδομένου ότι οι σημαντικότερες πλέον νομοθετικές αποφάσεις λαμβάνονται εδώ. Πάνω από το 80% της νομοθεσίας σε πολύ συγκεκριμένους τομείς είναι ευρωπαϊκής προέλευσης και εξειδικεύεται στην πορεία από τα εθνικά κοινοβούλια. Υπό αυτή την έννοια, συνηθίζω να λέω και στους φοιτητές αλλά και στις συνεντεύξεις μου ότι δεν υπάρχει από τη μία ο ευρωπαϊκός και από την άλλη ο εθνικός κοινοβουλευτισμός. Επίσης δεν υπάρχει η ευρωπαϊκή και η εθνική δικαιοσύνη. Οι θεσμοί της Ένωσης με τους εθνικούς συναρμόζουν, συμπλέκουν και αλληλοεπιδρούν και αυτό είναι το όραμα της ΕΕ και αυτό είναι η αποστολή όσων πιστεύουμε όραμα της Ευρώπης των λαών. Επίσης, ασπάζομαι και τα φεντεραλιστικά ιδεώδη του Σπινέλι, πιστεύω στην παρακαταθήκη του Spineli, του σύγχρονου αριστερού διανοητή ο οποίος φυλακίστηκε από το φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι στο νησάκι Ventotene στην Ιταλία και εκεί συνέγραψε το Μανιφέστο του Ventotene για την ενωμένη Ευρώπη.

Από εκεί ξεκινούν όλα, μέσα από τις στάχτες του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, και κάπως έτσι όσοι πιστεύουμε ακόμα σε αυτό το όραμα της ΕΕ, με τα στραβά και τα καλά της, προσπαθούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Αυτή είναι η πρόκληση που ήθελα να κάνω πράξη. Και βρίσκομαι εδώ, στο κέντρο λήψης των αποφάσεων”.

“Όταν διεκδικείς πρέπει να αντιπροτείνεις”

Υπενθυμίζεται πως οι Ολομέλειες του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου είναι από τις πρώτες μετά τη σύνθεση του νέου σώματος της ευρωβουλής και ο κ. Φαραντούρης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στη μέχρι τώρα εμπειρία του από το ευρωκοινοβούλιο αλλά και στο ρόλο που πρέπει να έχει ένας ευρωβουλευτής: “Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ. Από τη δεύτερη κιόλας μέρα της εκλογής μου ανέβηκα στις Βρυξέλλες για να εγκατασταθώ και να στήσω το γραφείο μου και το αντίστοιχο έχω κάνει και στην Αθήνα. Δεν πιστεύω ότι ο ρόλος του ευρωβουλευτή είναι να αναχωρήσει στις Βρυξέλλες και να ξεχαστεί εκεί.

Ο ρόλος του είναι να πηγαινοέρχεται συνεχώς, να είναι ο ‘ιμάντας’ που μεταφέρει τα προβλήματα και θα επιδιώκει τη λύση τους από τις περιφέρειες και από την επικράτεια στην οποία εκλέγεται και εκτός από νομοθέτης της Ευρώπης είναι και εκπρόσωπος του λαού που το εξέλεξε.”

Ως ευρωβουλευτής, ο Νικόλαος Φαραντούρης είναι μέλος, μεταξύ άλλων, της Επιτροπής Προϋπολογισμών, Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων. Παράλληλα και της Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

“Έχω μία δραστηριότητα στις επιτροπές προϋπολογισμού, περιβάλλοντος, υγείας και συνταγματικών υποθέσεων που έχω οριστεί μέλος και μάλιστα στην τελευταία ως συντονιστής. Στην Ολομέλεια του Σεπτεμβρίου έκανα  μία παρέμβαση για την κοινή αγροτική πολιτική και τον αθέμιτο ανταγωνισμό από εισαγωγές από τρίτες χώρες, ζητώ περισσότερα κονδύλια και μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων του ταμείου ανάκαμψης με άλλη μου παρέμβαση, νομίζω ότι η θητεία μας ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές αλλά και μια στιβαρή παρέμβαση προς την πρόεδρο Μέτσολα όπου της ζήτησα και το έκανε δεκτό να καταδικάσει την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Κάπως έτσι θα συνεχίσουμε: διεκδικώντας και ταυτόχρονα δημιουργώντας μία αξιοπιστία που έχει ανάγκη και η χώρα και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. Όταν διεκδικείς πρέπει να αντιπροτείνεις και όταν καταδικάζεις πρέπει να υπερθεματίζεις στα όσα σωστά συμβαίνουν. Βεβαίως με τις ιδέες μας και τις αξίες μας, στο πλαίσιο της ευρωομάδας στην οποία ανήκουμε και με σεβασμό στη “φανέλα” που φοράμε, ταυτόχρονα όμως με προσήλωση στις εθνικές μας γραμμές και το συμφέρον της κοινωνίας και σε έναν ρεαλισμό που χρειάζεται η Ευρώπη για να πάει μπροστά και να εμπνεύσει ξανά τον λαό της”, επισημαίνει ο ίδιος.

economist 2024 2

Το όραμα για την Ευρώπη της ευημερίας

Αφουγκραζόμενος τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Φαραντούρης διαμορφώνει τις προτεραιότητές του για τη θητεία. Ανάμεσα στις “σκιές” που απλώνονται πάνω από τη Γηραιά Ήπειρο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διακρίνει την άνοδο της ακροδεξιάς, το δημογραφικό και την έλλειψη οράματος:

“Οι προτεραιότητές μου είναι να προάγω μέσα από τις επιτροπές που συμμετέχω την κοινωνική και περιφερειακή συνοχή. Αυτό που έχει μεγαλύτερη ανάγκη αυτή τη στιγμή η Ευρώπη είναι να μειώσει τις ανισότητες. Πιστεύω δε πως η όξυνση των ανισοτήτων είναι το καλύτερο λίπασμα της ακροδεξιάς, του φασισμού, της εύπεπτης και τοξικής ρητορικής της που βρίσκει έδαφος να φυτρώσει σε κοινωνίες που αισθάνονται περιθωριοποιημένες. Πέρα από την καταδίκη του φαινομένου και την ιστορική μνήμη χρειάζεται και δράση για να προφυλάξουμε τον κόσμο και τους λαούς από αυτή τη διολίσθηση στην δημαγωγία και στην εύπεπτη αλλά τοξική τροφή που ρίχνει η ακροδεξιά ξανά και πάλι στην Ευρώπη. Άρα λοιπόν, να πιάσουν τόπο τα χρήματα, να συγκλίνουν οι περιφέρειες, οι κοινωνίες, να προστατεύσουμε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και να κάνουμε την Ευρώπη όσο γίνεται μία ήπειρο ευημερίας. Ο Μάριο Ντράγκι στην έκθεσή του κάνει λόγο για ανταγωνιστικότητα. Το ακούω και υπάρχουν και θετικά και κάποια που χρειάζονται σκέψη. Όλα αυτά είναι για μένα σημαντικό να πιάσουν τόπο, να έχουμε μία Ευρώπη καινοτομίας, τεχνολογίας, άνθισης όπου οι νέοι θα θέλουν να μείνουν και να δημιουργήσουν. Η Ευρώπη αργοπεθαίνει λόγω του δημογραφικού. Γηράσκει και θνήσκει. Άρα πρέπει να την κάνουμε ξανά ελκυστική. Να κάνουμε την Ευρώπη ανταγωνιστική όπως λέει ο Ντράγκι αλλά το ζητούμενο είναι η ευημερία. Οι προτεραιότητες σήμερα είναι: η κοινωνική και περιφερειακή συνοχή, η μείωση των ανισοτήτων και η καταπολέμηση της ακροδεξιάς ρητορικής που φωλιάζει όταν οξύνονται οι ανισότητες.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη είναι το δημογραφικό, η ακροδεξιά και η έλλειψη οράματος. Γιατί το όραμα είναι αυτό που κινητοποιεί και τους λαούς και τις ηγεσίες. Ένα όραμα ότι μπορούμε στην Ευρώπη να έχουμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής όχι με τον χυδαίο καταναλωτισμό μας αλλά με την προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων, κεκτημένων που στην ευρωπαϊκή ήπειρο θεωρούνται δεδομένα και σήμερα υπαναχωρούν”.

6a7f98ce f795 4d1a b703 16d7282e1532

“Ο Έλληνας αγρότης πελαγοδρομεί μόνος του”

Μιλώντας στην κάμερα του NEWS 24/7, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα, ο οποίος βρίσκεται στο έλεος καταστροφών από φυσικές θεομηνίες, της κλιματικής κρίσης, και του αθέμιτου ανταγωνισμού από εισαγόμενα προϊόντα τρίτων χωρών που δεν τηρούν τα αυστηρά περιβαλλοντικά και παραγωγικά πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως εξήγησε ο Νικόλας Φαραντούρης, τα εισαγόμενα αυτά προϊόντα προσφέρονται σε χαμηλότερες τιμές, γεγονός που πλήττει τους Έλληνες και Ευρωπαίους παραγωγούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αυξημένο κόστος λόγω των αυστηρών κανονισμών, ενώ την ίδια ώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ανεπάρκεια υποστήριξης και καθοδήγησης από την πολιτεία, γεγονός που τους αφήνει να παλεύουν μόνοι τους.

Τα εισαγόμενα λοιπόν προϊόντα, για να μπορέσουν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση επί ίσοις όροις και να μην δημιουργούν ανταγωνιστικό μειονέκτημα προς τα εγχώρια ευρωπαϊκά, θα πρέπει να ελέγχονται και μία και δύο φορές. Στην Ελλάδα οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι. Εξού και οι αθρόες ελληνοποιήσεις.

“Στο πρόγραμμά μου ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχω ένα βασικό τίτλο: Περιβάλλον, κλιματική αλλαγή και αγροδιατροφικός τομέας. Θα πρέπει να γίνουν έλεγχοι αυστηροί από ΕΦΕΤ και ΕΛΓΑ. Δεν γίνονται έλεγχοι και μάλιστα οι έλεγχοι που γίνονται είναι κατακερματισμένοι. Άλλους ελέγχους κάνει το τελωνείο, άλλους ελέγχους κάνει ο ΕΦΕΤ. Τρέχα γύρευε. Άρα λοιπόν αυτό που εισηγούμαι σε επίπεδο χώρας είναι να υπάρχει ένας φορέας που θα συνεργάζονται οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών Τελωνείων και του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης, -ΕΦΕΤ, ‘Δήμητρα’ και ούτω καθεξής-, έτσι ώστε να ελέγχονται αυστηρά τα εισαγόμενα προϊόντα. Και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο των διμερών ή πολυμερών διαπραγματεύσεων με τρίτες χώρες, στιβαρά να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να πει ‘φτάνει πια‘”, τόνισε.

Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη να υπάρχει προσαρμογή στην αλλαγή των καλλιεργειών, με τον Έλληνα αγρότη να βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα, αφού όπως σημείωσε δεν έχει ούτε την καθοδήγηση, ούτε την κατεύθυνση, ούτε την εκπαίδευση, ούτε την προστασία της πολιτείας. Είναι μόνος του, πελαγοδρομεί μόνος του. Είπα λοιπόν, στο πλαίσιο των παρεμβάσεών μου στην Ολομέλεια και στις επιμέρους επιτροπές ότι είναι σημαντικό να μπουν και άλλα χαρτοφυλάκια μέσα στην Κοινή Αγροτική Πολιτική. Για παράδειγμα, να συνεργαστούν οι υπηρεσίες της επιτροπής και να βάλουν ένα τείχος, αυτά τα τείχη χρειαζόμαστε, σε εισαγόμενα προϊόντα τα οποία είναι ενδεχομένως ακόμα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Από ραντίσματα, από λιπάσματα ανεξέλεγκτα, από χημικές ουσίες και ούτω καθεξής”.

Ο κ. Φαραντούρης εξέφρασε επίσης την ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους στις εισαγωγές προϊόντων από τρίτες χώρες, που μπορεί να είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, λόγω της χρήσης ανεξέλεγκτων χημικών ουσιών και προτείνει τη συνεργασία διαφόρων υπηρεσιών της ΕΕ και των κρατών μελών για την προστασία της ευρωπαϊκής γεωργίας και της δημόσιας υγείας, καθώς και την ανάγκη ελέγχων από φορείς όπως ο ΕΦΕΤ και ο ΕΛΓΑ, οι οποίοι σήμερα λειτουργούν αποσπασματικά.

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζει την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στις γεωργικές και εμπορικές πολιτικές, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, ενισχύοντας τους μηχανισμούς για την αποζημίωση των ζημιών από την κλιματική κρίση.

“Φωτιές, θεομηνίες, καταστροφές, πλημμύρες. Τι νομίζετε ανταποκρίθηκε η χώρα μας με επάρκεια τα τελευταία τέσσερα χρόνια; Η δική μου η απάντηση είναι ‘όχι’. Κακά τα ψέματα. Είμαστε αρνητικοί πρωταθλητές σε καμένη έκταση σε όλη την Ευρώπη και σε όλη τη Μεσόγειο. Δεν λέω ότι δεν είναι τα απόνερα της κλιματικής κρίσης. Λέω ότι η προετοιμασία του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του Κράτους και του Αρμόδιου Υπουργείου ήταν πλημμελής και η αντιμετώπιση ανεπαρκής”, δήλωσε.

Αυτό που εισηγήθηκα και προχωράει, να και μια είδηση, είναι ο συντονισμός και η εναρμόνιση των εθνικών Μηχανισμών Πολιτικής Προστασίας. Πλέον αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση να συντονίσει τα εθνικά συστήματα, τους εθνικούς Μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας.

“Είπα λοιπόν στην ομιλία μου χθες, ότι στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, οφείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κομισιόν, να υιοθετήσει την πρότασή μας για έναν τρίτο πυλώνα στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και να παντρέψει αυτό που λέγαμε πριν. Την ΚΑΠ, με την πολιτική προστασίας του περιβάλλοντος. Ο τρίτος αυτός πυλώνας έχει να κάνει με πόρους έξτρα για τη δημιουργία ενός ταμείου για την αποζημίωση, για την αντιμετώπιση των φαινομένων της κλιματικής κρίσης, θεομηνίες και καταστροφές στον αγροτοδιατροφικό τομέα. Στο πλαίσιο της ΚΑΠ, δηλαδή, πέρα από τη συνολική αντιμετώπιση των φαινομένων της κλιματικής κρίσης σε επίπεδο πολιτικής περιβάλλοντος να μπει μία καινούργια διάσταση στην Κοινή Αγροτική Πολιτική περιβαντολογική, η οποία θα έχει να κάνει με την πρόληψη αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών, με εκ νέου κονδύλια. Αυτό συμφέρει προεχόντως τις χώρες που πλήττονται από τα φαινόμενα αυτά και η χώρα μας δυστυχώς είναι μία από αυτές τις μεσογειακές χώρες”.

Ο ίδιος άσκησε δριμεία κριτική στον εθνικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας, επισημαίνοντας τις ελλείψεις στον συντονισμό και στην προετοιμασία της πολιτείας απέναντι σε φυσικές καταστροφές, όπως τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, αναφέροντας την ανάγκη συντονισμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να καλυφθούν οι αδυναμίες του εθνικού συστήματος.

Το “εμείς” είναι αυτό που πολλαπλασιάζει και όχι το “εγώ”

Τέλος, ο Νικόλας Φαραντούρης αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει την απόφαση να βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τονίζοντας την ανάγκη εξωστρέφειας, πολιτικής αντιπαράθεσης με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, και την απομάκρυνση από την εσωστρέφεια και τις εσωκομματικές διαμάχες.

“Θέλω να δώσω τον τόνο της πολιτικής αντιπαράθεσης, της σοβαρής πολιτικής αντιπαράθεσης, να ξεφύγουμε από το σπιράλ της εσωστρέφειας, να ξεφύγουμε από το σπιράλ των αντεγκλήσεων, του διχασμού, από τα μεγάλα και πολλά ‘εγώ’ που έχουν πρυτανεύσει στον χώρο μας αλλά και σε κάθε χώρο, σε κάθε συλλογική προσπάθεια αλλά πολύ περισσότερο σε μια: Την πολιτική οικογένεια της Αριστεράς. Το ‘εμείς’ είναι αυτό που πολλαπλασιάζει και όχι το ‘εγώ’.  Άρα λοιπόν, γι’ αυτό και εγώ στο σύνθημά μου βάζω ‘ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά’ δεν λέω ‘ο Φαραντούρης μπροστά’. ‘Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά’.

Στόχος του είναι να ενώσει τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, προσφέροντας πολιτικές λύσεις που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, όπως η ασφάλεια των τροφίμων, η στήριξη των αγροτών, η βελτίωση της εκπαίδευσης και της υγείας, και τέλος, η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

“Πρέπει να αντιπαρατεθούμε πολιτικά. Να φύγουμε από αυτή τη εσωστρέφεια και να μιλήσουμε για πολιτικές που ανοίγουν και κρατάνε ανοιχτά σχολεία και νοσοκομεία και όχι κλείνουν. Και επίσης, κάτι το οποίο το αναδεικνύω και στο πολιτικό μου πρόγραμμα και στην αίτησή μου και στις δημόσιες παρεμβάσεις μου, κατόπιν και πριν την υποψηφιότητά μου, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία να ηγηθεί των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων. Αρκετά πια. Αυτή η εσωστρέφεια αλλά και αυτή αν θέλετε πολλές φορές η αμετροέπεια και η αλαζονεία του ‘εγώ’ μας έχει, ουσιαστικά έχει παρεκκλίνει τη βασική μας αποστολή που είναι να οδηγηθούμε σε κυβερνητική τροχιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ο βασικός πόλος του προοδευτικού δημοκρατικού τόξου, της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης έχει μια ιστορική υποχρέωση: να ηγηθεί της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, να μπορέσει να συσπειρώσει τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες γύρω του, να μιλήσει με άλλους χώρους με αυτοπεποίθηση, χωρίς αλαζονεία αλλά με αυτοπεποίθηση, όχι με ηττοπάθεια, να μιλήσει για τις πολιτικές που μπορεί να μας συνδέουν, για την βελτίωση του κόσμου, όχι για να καταλάβουμε θέσεις εξουσίας στις επόμενες εκλογές, δήλωσε στο NEWS 24/7 εκφράζοντας μάλιστα την αντίθεσή του σχετικά με το ποιος θα ηγηθεί.

“Ξεκίνησε μετά τις ευρωεκλογές μια συζήτηση που με βρήκε πολύ αντίθετο. Ποιος θα ηγηθεί, όχι ως φορέας που θα πάρει πρωτοβουλία, αλλά ως πρόσωπο. Ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, εγώ ή ο άλλος. Μα είναι αστείο να μιλάς και να προσωποποιείς αυτή τη συζήτηση όταν δεν έχεις καταλήξει ακόμα αν συμφωνείς σε πέντε αράδες. Κοίτα να δούμε αν συμφωνούμε σε πέντε αράδες, σε πέντε πολιτικές και αν αυτό μπορεί να μετουσιωθεί και σε κάτι παραπάνω και ενδεχομένως μια εκλογική συνεργασία και θα δούμε ποιος θα ηγηθεί, όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Αυτό λοιπόν είναι το πρόταγμα και με αυτές τις σκέψεις και τις προσδοκίες και τα οράματα αλλά και την αυτοπεποίθηση ότι ο δημοκρατικός προοδευτικός κόσμος δεν μπορεί να περιμένει τα εσωτερικά μας, κατεβαίνω υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ“, κατέληξε.

Φαραντούρης στο NEWS 24/7: Ο ευρωβουλευτής πρέπει να είναι “ιμάντας” υπέρ των πολιτών

  1. Θυμισου,Φαραντουρη,αμα αλλαξουμε ιμαντα,να αλλαξουμε και αντλια νερου και ιμαντα εναλλακτηρα-κλιματισμου.Και προσοχη στον χρονισμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ