Ο Μιχαλης Χριστοδουλίδης απαντά στον Κωστα Χατζηδακη για την θέρμανση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχουμε 5.200.000 νοικοκυριά, αν τον χειμώνα μετά την δύση του ήλιου λειτουργούσαμε θεωρητικά μόνο ηλεκτρική θέρμανση, και καθόλου καυστήρες ορυκτών καυσίμων, όπως παροτρύνει ο κ. Σκυλακάκης, όπου όσοι επιλέξουν αυτό το είδος θέρμανσης θα επιδοτηθούν γεναία με την λογική του ότι ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα λιγότερο!

Τον χειμώνα μετά την δύση του ήλιου που λειτουργούν στο φουλ τα νοικοκυριά, αν λειτουργούσαμε μόνο ηλεκτρική θέρμανση , από τις 4,9 GWh η κατανάλωση τις βραδυνές ώρες (στοιχεία ΑΔΜΗΕ) θα εκτοξεύονταν στα 9,36GWh (5.2 εκατ νοικοκυριά χ 1,8ΚWh= 9,36 GWh ) Οι θερμικές μονάδες που καίνε αέριο κ λιγνίτη μαζί σήμερα δεν μπορούν να δώσουν πάνω από 6,35GWh , άρα που θα βρούμε τις υπόλοιπες 3GWh κ ειδικά αν δεν φυσάει! Aν φυσάει το βράδυ (σπάνια) το πολύ να πάρουμε στη καλύτερη περίπτωση 3,5GWh από αιολικά, διαφορετικά ή θα πρέπει να κάνουμε εισαγωγές ή εκ περιτροπής black out αφού το σύστημα θα λειτουργεί στα όρια του!
Συμπέρασμα: Ευτυχώς που καίμε αέριο και πετρέλαιο για να ζεσταθούμε! Μέχρι να φτιαχτούν αποθήκες πράσινης ενέργειας, καλό είναι να μην πετάμε άστοχες παροτρύνσεις! Επίσης η τιμή της kwh θα εκτοξευόνταν στα ύψη αν όλα τα νοικοκυριά λειτουργούσαν την ηλεκτρική θέρμανση, αφού η ζήτηση θα έφτανε στη κορυφή!
Κύριε Υπουργέ ποιοι σας συμβουλεύουν?

  1. Οχι οτι ο Σκυλακακης ειναι κατι μαζι με την υπολοιπη μαφια της αισχροκερδειας, αλλα αμα θες Χριστοδουλιδη να του την πεις, να τα εχεις τα στοιχεια,αλλιως,τον κανεις μαγκα.Ξεχασες τις 3,2GWh,μεγιστο των Υ/Η, οι Α/Γ μονο για την Ελλαδα παραγουν σημερα 5,5GWh,και η πλειοψηφια ειναι εκει που φυσαει την νυκτα, Φυσικα και δεν υπαρχουν ταμιευτηρες για Φ/Β και Α/Γ,γιατι ειναι πολλα τα λεφτα.Επισης,αγοραζουμε και απο τους γειτονες.Αν και οι ΑΠΕ δεν εχουν καθαρα θετικο οικολογικο αποτυπωμα και κυριως στην Ελλαδα που καιγονται δαση και καταστρεφονται πεδιαδες,θα μπορουσαμε,με αυξηση των Υ/Η να ειμαστε αυταρκεις.Αυτα,για να μπορεις να στειλεις στο διαολο τον καθε Σκυλακακη των διαπλεκομενων που,με προσχημα το φυσικο αεριο, αισχροκερδουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ