Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Ευαγγελος Αντωναρος για το άρθρο 16 του καταστατικού του Συριζα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτικά ιδιαίτερα σημαντική και πέρα από οιαδηποτε αμφισβήτηση η δήλωση του πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολ.Γραμματείας:

«…. η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο κόμμα που δεν μας τιμά και δυσκολεύει την παρουσία μας στην πολιτική ζωή του τόπου. οπως και την φερέγγυα πρόταση την οποία έχουμε και μπορούμε να δώσουμε.

Εχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια, εγω προσωπικά και πολλά αλλα μέλη της Π.Γ. να σταματήσει αυτή η εσωστρέφεια και η πυροδότηση τουλάχιστον απο την ηγεσία που είναι σήμερα στο κόμμα. Δεν έχει εισακουστεί η εκκληση μας επειδή ο διχασμός είναι μεγάλος και δεν μπορεί να εθελοτυφλούμε και δεν μπορούμε να το παραβλέπουμε αυτό. Ζητήσαμε να μην πυροδοτείτε συνεχώς η κατάσταση αυτή, να προχωρήσουμε προς το συνέδριο δίνοντας πολιτικές απαντήσεις για όλα τα ζητήματα και ολα τα πολιτικά επίδικα ετσι λύνονται. Λύνονται στο συνέδριο το οποίο συνέδριο έχει τις πλήρεις αρμοδιότητες μια και είναι εκτακτο συνέδριο με όλες τις αρμοδιότητες του τακτικού να λύσει ολα τα θέματα, πολιτικά.»

Δηλαδή: Όλα τα θέματα ΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ κρίνονται και αποφασίζονται στο συνέδριο που βάσει ρητής διάταξης του καταστατικού είναι το ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΓΑΝΟ.

Το άρθρο 16 του καταστατικού ορίζει: «Η Κεντρική Επιτροπή αποτελεί το ανώτερο πολιτικό όργανο. Είναι αρμόδιο για την εφαρμογή των αποφάσεων του συνεδρίου”

Και όχι το αντίθετο όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι 87: Ότι δηλαδή το συνέδριο ακολουθεί κι εφαρμόζει τις αποφάσεις της ΚΕ.

Ξεκάθαρα πράγματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ