Η Αλγερία ανεβάζει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό για το 2025 στα 25 δις δολάρια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο γενικός προϋπολογισμός της Αλγερίας για το έτος 2025 αποκαλύπτει μια αξιοσημείωτη συνεχή αύξηση του προϋπολογισμού του αλγερινού στρατού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο οποίος έχει ανέλθει σε περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αύξηση που υπολογίζεται σε τρία δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με τον προϋπολογισμό του έτους 2024, γράφουν τα αραβικά media.

Στρατιωτικοί παρατηρητές σχολιάζοντας την αύξηση των αμυντικών δαπανών τη δικαιολογούν με τα οφέλη για την ασφάλεια και την άμυνα, τις υφιστάμενες εντάσεις στην περιοχή και τη διασύνδεση μεταξύ της οικονομίας και των νέων εμπορικών γραμμών προς τις γειτονικές χώρες, οι οποίες πρέπει να διασφαλιστούν.

Από το 2018, ο προϋπολογισμός της άμυνας και του στρατού της Αλγερίας έχει σημειώσει αξιοσημείωτη αύξηση λόγω της ανανέωσης του οπλοστασίου του στρατού, των σχεδίων εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού και των όπλων του και της απόκτησης προηγμένων οπλικών συστημάτων.

%CE%B1%CE%B3%CE%BB%CE%B5%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8535%CE%B1

Αυτοί οι προϋπολογισμοί αυξήθηκαν από 18 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023 σε 22 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024 και στη συνέχεια 25,1 δισεκατομμύρια δολάρια στον προϋπολογισμό του 2025.

Οι αυξήσεις δίνουν σαφείς ενδείξεις για μια αξιοσημείωτη εστίαση της Αλγερίας στην ενίσχυση όλων των δυνατοτήτων άμυνας και ασφάλειας, έγκαιρη προετοιμασία για τις υπάρχουσες προκλήσεις και απειλές και συμβαδίζοντας με τις βασικές ανάγκες ασφάλειας και άμυνας της χώρας.

Σε πολλούς αναλυτές, αυτές οι αυξήσεις φαίνονται δικαιολογημένες στην πραγματικότητα, δεδομένων των επιδεινούμενων οφελών για την εθνική ασφάλεια και την άμυνα για την Αλγερία.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ