Αμερικανικά βομβαρδιστικά stealth έπληξαν υπόγειες αποθήκες όπλων των Χούθι στην Υεμένη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμερικανικά βομβαρδιστικά stealth B-2 έπληξαν τοποθεσίες αποθήκευσης όπλων που συνδέονται με τους αντάρτες Χούθι στην Υεμένη , δήλωσε αργά την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin, η τελευταία προσπάθεια να αμβλυνθούν οι επιθέσεις της υποστηριζόμενης από το Ιράν ομάδας που ταλαιπώρησαν την εμπορική ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τα βομβαρδιστικά και άλλα αεροσκάφη πραγματοποίησαν χτυπήματα ακριβείας εναντίον πέντε καλυμμένων υπόγειων αποθηκευτικών τοποθεσιών όπλων σε περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι της Υεμένης, είπε ο Όστιν σε δήλωση.

«Οι δυνάμεις των ΗΠΑ στόχευσαν αρκετές από τις υπόγειες εγκαταστάσεις των Χούθι που στεγάζουν διάφορα εξαρτήματα όπλων, των τύπων που έχουν χρησιμοποιήσει οι Χούθι για να στοχεύσουν πολιτικά και στρατιωτικά σκάφη σε όλη την περιοχή», είπε.

 «Αυτή ήταν μια μοναδική επίδειξη της ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών να στοχεύουν εγκαταστάσεις που οι αντίπαλοί μας προσπαθούν να κρατήσουν μακριά, ανεξάρτητα από το πόσο βαθιά θαμμένες υπόγειες, ενισχυμένες ή οχυρωμένες».

Η χρήση των βομβαρδιστικών stealth μεγάλης εμβέλειας της Πολεμικής Αεροπορίας B-2 Spirit καταδεικνύει τις παγκόσμιες δυνατότητες κρούσης της Αμερικής, πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν επανειλημμένα χτυπήσει τους Χούθι, οι οποίοι άρχισαν να επιτίθενται σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν μετά την έναρξη της εκστρατείας του Ισραήλ κατά των μαχητών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023.

The National

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ