Ανεξέλεγκτη η μαφια στην Ελλάδα: Πλήρωναν 100.000 ευρώ για το κεφάλι του Παναγιώτη Στάθη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τίτλο «Συμβόλαιο θανάτου για ένα κομμάτι του παραδείσου» η γερμανική Bild κάνει αναφορά στη μαφία της Μυκόνου και στο συμβόλαιο θανάτου του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, ο οποίος έπεσε νεκρός έξω από το γραφείο του στο Ψυχικό, με τους εκτελεστές να τον «γαζώνουν» εν ψυχρώ.

Στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα, η Bild τονίζει ότι η μαφία έχει απλώσει τα πλοκάμια της στο νησί που αποτελεί παράδεισο και «χρυσωρυχείο» για εκείνους που εισπράττουν από την τουριστική κίνηση.

«Διάχυτος ο φόβος στο πασίγνωστο ελληνικό νησί. Η μαφία ανακάλυψε τον παραθεριστικό παράδεισο και τον χρησιμοποιεί ως χρυσωρυχείο. Χωρίς να αποφεύγει τον φόνο» αναφέρει το δημοσίευμα.

Κάνοντας αναφορά στην δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου, η εφημερίδα σημειώνει: «Στο Ψυχικό, προάστιο της Αθήνας, ο τοπογράφος Παναγιώτης Στάθης παρκάρει το όχημά του σε έναν παράδρομο έξω από το γραφείο του. Αυτό που συνέβη στη συνέχεια, παγώνει το αίμα. Ένα σκούτερ σταματά δίπλα στη BMW του τοπογράφου. Ο οδηγός φορά μαύρο μπουφάν και λευκό κράνος. Κρατά ένα πιστόλι και στοχεύει στο αυτοκίνητο. Όχι μία, όχι δύο, αλλά ξανά και ξανά, μέχρι να αδειάσει ο γεμιστήρας. Στη συνέχεια πυροβολεί ξανά, βάζει το όπλο στην άκρη και απομακρύνεται με ταχύτητα. Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν τουλάχιστον 15 κάλυκες. Ο Παναγιώτης Στάθης εκτελέστηκε εν ψυχρώ».

Μάλιστα, όπως τονίζεται, το κίνητρο αφορούσε περιουσιακά στοιχεία: «Τα ίχνη του εγκλήματος οδήγησαν τις αρχές προς το οργανωμένο έγκλημα, αλλά το κίνητρο δεν ήταν μία διαμάχη για ναρκωτικά ή χρωστούμενα για προστασία. Αφορούσε την περιουσία», αναφέρει η Bild και προσθέτει: «Ο Στάθης είχε καταφέρει να αγοράσει ένα οικόπεδο 38 στρεμμάτων στη Μύκονο δίπλα σε ένα υπό κατασκευή ξενοδοχείο. Δυσαρεστώντας έτσι τη μαφία, η οποία ήθελε και η ίδια να εξασφαλίσει αρκετά χρήματα από το ακίνητο».

Για το συμβόλαιο θανάτου και την σύλληψη του «ωραίου Τζορτζ» η εφημερίδα σημειώνει: « Η αστυνομία υποψιάζεται ότι το “κεφάλι” του τοπογράφου, ο οποίος θεωρούνταν ειδικός στην αγορά ακινήτων στη Μύκονο, είχε επικηρυχθεί για 100.000 ευρώ. Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία, συνελήφθη ένας ύποπτος (44 ετών). Ο άνδρας φημολογείται ότι έχει διασυνδέσεις με την ελληνική μαφία. Η δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη είχε σχεδιαστεί με συντονισμένο σχέδιο. Έγινε ακόμη και δοκιμαστική εκτέλεση. Αυτό αποκαλύφθηκε από την ανάλυση του βίντεο παρακολούθησης. Συνολικά τέσσερις ύποπτοι έχουν προφυλακιστεί και αναμένουν να δικαστούν».

Το δημοσίευμα επικαλείται επίσης αναφορές της Daily Mail: «Υπήρξαν απόπειρες του οργανωμένου εγκλήματος να επηρεάσουν τα τουριστικά θέρετρα της χώρας, μέσω των τοπικών αρχών, των τοπογράφων και των εμπόρων ακινήτων» αναφέρει και καταλήγει: «Το νησί των Κυκλάδων έχει μόλις 10.000 κατοίκους, όμως υπάρχουν πολυάριθμα ξενοδοχεία πέντε αστέρων και αμέτρητα πολυτελή διαμερίσματα. Πέρυσι, ο τουρισμός έφερε 2 δισεκατομμύρια ευρώ στο νησί, το οποίο είναι δημοφιλές στους celebrities και τους influencers. Η μαφία θέλει να βάλει χέρι στο δοχείο με το μέλι…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ