Μεγάλη απάτη με υποτιθέμενη αγορά χιλιάδων χειρουργικών μασκών για τον κορονοϊό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλη απάτη με υποτιθέμενη αγορά χιλιάδων χειρουργικών μασκών για τον κορονοϊό, απασχόλησε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης! Με καταγγέλλοντα έναν αγρότη που είχε κερδίσει τον πρώτο λαχνό στο Λαϊκό Λαχείο και κατηγορούμενο έναν άνδρα που τον έπεισε να «επενδύσει» 40.000 ευρώ για το προστατευτικό υλικό εν μέσω πανδημίας…

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 3 ετών, με τριετή αναστολή. Σύμφωνα με την δικογραφία που βασίστηκε στην καταγγελία του εκατομμυριούχου αγρότη και προκάλεσε έρευνα από την Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας, ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε ως πετυχημένος επιχειρηματίας, κυκλοφορούσε με ακριβό αυτοκίνητο και συνοδευόταν από δικηγόρο. Αρχικά φέρεται να πρότεινε να κάνουν επένδυση στον τομέα της ενέργειας και γι’ αυτό τάχα αναζητούσε εκτάσεις γης για την κατασκευή ενός… φωτοβολταϊκού πάρκου.

Όταν, ξέσπασε η πανδημία και αυξάνονταν οι ανάγκες για προστατευτικές μάσκες, ο κατηγορούμενος -όπως καταγγέλθηκε- πρότεινε να εισαγάγουν 50.000 τεμάχια από την Γερμανία, με υποτιθέμενο κόστος 0,80 ευρώ, η καθεμία. Τις οποίες θα μεταπωλούσαν προς 1,20 ευρώ, ανά τεμάχιο. Ο αγρότης φέρεται να πείστηκε, καταβάλλοντας τα χρήματα σε μετρητά. Μόνο που σύντομα η «επένδυση» αποδείχθηκε απάτη.

Ένα δεύτερο σκέλος της καταγγελίας αφορούσε στην συμμετοχή του αγρότη στην αγορά ακινήτου/«φιλέτο» στην Θεσσαλονίκη που… υποτίθεται ότι θα μεταπωλούνταν σε ενδιαφερόμενο αγοραστή, επιφέροντας μεγάλο κέρδος στους επενδυτές. Ο αγρότης πάλι πείστηκε και κατέβαλε ως προκαταβολή για την δήθεν αγορά το ποσό των 20.000 ευρώ, αλλά αντιλήφθηκε πως κι αυτή η… επένδυση ήταν πλάνη.

Για την ίδια υπόθεση κατέστη κατηγορούμενος και ένας δικηγόρος που λόγω του ιδιότητάς του παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων (ειδική δωσιδικία). Ο κατηγορούμενος που καταδικάστηκε από το Πλημμελειοδικείο στην απολογία του αρνήθηκε την πράξη, αποποιούμενος των ευθυνών του!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ