Η γερμανική μυστική υπηρεσία ανακοίνωσε πότε «προβλέπει» επίθεση της Ρωσίας σε χώρες του ΝΑΤΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυρίως οι βόρειες χώρες της Ευρώπης, διακατέχονται από ανασφάλεια και φόβο από μια ενδεχόμενη μεταφορά της σύγκρουσης στην Ουκρανία σε άλλες χώρες που είναι ενταγμένες στη νατοϊκή συμμαχία.

Η Ρωσία «πιθανώς» θα είναι σε θέση να επιτεθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία στον ορίζοντα του 2030, προειδοποίησαν τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες επισημαίνουν επίσης για το «άνευ προηγουμένου επίπεδο» που φτάνουν αυτή τη στιγμή οι παρεμβάσεις της Μόσχας, σύμφωνα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

«Σε ανθρώπινο και υλικό, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πιθανότατα θα είναι σε θέση να εξαπολύσουν επίθεση κατά του ΝΑΤΟ από τα τέλη αυτής της δεκαετίας», εκτίμησε ο Μπρούνο Καλ, επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών και αντικατασκοπείας της Γερμανίας (BND), κατά τη διάρκεια δημόσιας ακρόασης στο Bundestag (Γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο).

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση με το ΝΑΤΟ γίνεται επιλογή για τη Ρωσία».

Την ίδια στιγμή, και οι τρεις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών – που ακούστηκαν στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα – προειδοποίησαν για τον αυξανόμενο κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν, κατά τη γνώμη τους, οι δραστηριότητες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στη χώρα.

Η επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας, Μαρτίνα Ρόζενμπεργκ, ανέφερε «σημαντική αύξηση των πράξεων κατασκοπείας και δολιοφθοράς» με στόχο τον γερμανικό στρατό.

«Η ρωσική κατασκοπεία και δολιοφθορά αυξάνεται στη Γερμανία, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά», συμφώνησε ο επικεφαλής της εγχώριας υπηρεσίας πληροφοριών, Τόμας Χάλντενγουανγκ.

«Η ρωσική απειλή έχει γίνει ένας πραγματικός τυφώνας που κινείται από την ανατολή στη δύση»

%CE%B4%CE%BF%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B5%CE%BB%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86455

Ο Χάλντενγουανγκ κατηγόρησε τη Μόσχα ότι βρίσκεται πίσω από την υπόθεση ενός πακέτου που έπιασε φωτιά σε κέντρο του αερομεταφορέα DHL στη Λειψία (ανατολικά της χώρας) τον Ιούλιο.

Αν αυτό το πακέτο «είχε εκραγεί στο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης, θα υπήρχε αεροπορική καταστροφή», είπε, αναφέροντας επίσης τις εκστρατείες παραπληροφόρησης της Ρωσίας και περιπτώσεις χρήσης κατασκοπευτικών drone.

Από μια «θύελλα», η ρωσική απειλή «έχει γίνει πραγματικός τυφώνας» που κινείται «από την ανατολή προς τη δύση», πρόσθεσε σε μια μεταφορά και αναφερόμενος στα κράτη της Βαλτικής και την Πολωνία, όπου οι ρωσικές ενέργειες «είναι πολύ πιο βάναυσες από ό,τι είναι αυτή τη στιγμή εδώ».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της BND, Μπρούνο Καλ, «η Μόσχα προετοιμάζεται για μια νέα κλιμάκωση σε υβριδικές και κρυφές ενέργειες».

Μέσα από πράξεις παρέμβασης που έχουν φτάσει σε «πρωτοφανές επίπεδο», το Κρεμλίνο θέλει να «δοκιμάσει τις κόκκινες γραμμές της Δύσης», εξήγησε ο διευθυντής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών.

Οι πολιτικοί προειδοποιούν επίσης για την κατασκοπεία του Κρεμλίνου

Η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ (SPD) έχει επίσης προειδοποιήσει για αυξανόμενους κινδύνους από τις δραστηριότητες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στη Γερμανία. «Βλέπουμε ότι το καθεστώς του Πούτιν ενεργεί όλο και πιο επιθετικά», δήλωσε ο Φέιζερ στη «Handelsblatt» του Ντίσελντορφ τη Δευτέρα.

«Οι αρχές ασφαλείας μας αναπτύσσουν τεράστιους πόρους για να προστατεύσουν τη χώρα μας από τις απειλές που θέτει η ρωσική κατασκοπεία, οι πράξεις δολιοφθοράς και οι κυβερνοεπιθέσεις», διαβεβαίωσε ο Faeser. Έχουν ήδη επιδείξει την επαγρύπνησή τους και «με συνέπεια χτύπησαν και απέτρεψαν πιθανές εκρηκτικές επιθέσεις εκ μέρους του ρωσικού καθεστώτος στη Γερμανία που είχαν ως στόχο τη στρατιωτική μας υποστήριξη στην Ουκρανία», αναφέρθηκε ο υπουργός σε προηγούμενα περιστατικά.

Την περασμένη Τετάρτη, η κυβέρνηση στο Βερολίνο ανακοίνωσε μέτρα για την ενίσχυση των ελέγχων ασφαλείας, ειδικά στα κοινωνικά δίκτυα, ενόψει των αυξημένων κινδύνων κατασκοπείας κατά γερμανικών υπουργείων και δολιοφθοράς υποδομών ζωτικής σημασίας.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ